کد خبر : 26131 / /
/

 

این نوع پمپ های سانتریفوژ یا گریز از مرکز برای انتقال سیالات خورنده ای مانند اسیدها و بازهای قوی و نظایر آن به کار می رود. این پمپ ها در ظرفیت های مختلف از یک تا چند هزار لیتر در دقیقه در انواع گوناگون ساخته می شود که هر یک کاربرد خاصی دارد. همچنین این پمپها برای درجه حرارتهای زیاد نیز ساخته می شود. ارتفاع آبدهی یا ستون آب (Discharge head) آنها از 6/0 متر (2 فوت) تا چند صد متر است.

 

  1 liter/min    =    10-3  m3/min    =    0.006  m3/h    =    0.264  gallon/min (GPR)             

  1 gallon (US liq.)    =    3.785 liter     

  1 foot    =    30.48 cm   =    12 inch    =   0.333 yard    

 

اصول کار این پمپ ها بر اساس استفاده از نیروی گریز از مرکز پایه گذاری شده است. هر جسمی که در یک مسیر دایره ای یا منحنی شکل حرکت کند تحت تاثیر نیروی گریز از مرکز واقع می شود. جهت نیروی گریز از مرکز طوری است که همواره تمایل دارد که جسم را از مرکز دوران دور سازد. قطعه دواری که در داخل پوسته پمپ وجود دارد با حرکت سریع خود موجب گردش مایع می گردد. در نتیجه این عمل، مایع تحت تاثیر نیروی گریز از مرکز واقع شده و از مجرای خروجی خارج می گردد. در نتیجه ایجاد خلاء نسبی، فشار اتمسفر باعث دخول مایع به بدنه پمپ می گردد. تا زمانی که مایع در داخل پمپ وجود داشته باشد و پره آن به حرکت دورانی خود ادامه می دهد مراحل فوق تکرار می گردند. قطعه دورانی که در داخل نیروی گریز از مرکز قرار دارد «پره» نامیده می شود. پره مذکور در داخل بدنه پمپ گردش می کند.

در پمپ های گریز از مرکز، مایع از مجرای ورودی که در مرکز پروانه تعبیه شده وارد محفظه ای می گردد و در آنجا با تیغه های متحرک پروانه روبرو می شود. دوران مایع موجب ایجاد نیروی گریز از مرکز شده و در محل قطر خارجی پروانه، فشاری پدیدار می شود که موجب ایجاد جریان شده و مایع، پروانه را با سرعت و فشار زیادی ترک کرده و از طریق مجرائی که به این منظور پیش بینی شده از پمپ خارج می گردد و به محل مصرف هدایت می شود.

 

اجزای تشکیل دهنده پمپ ضد اسید

 

ساختمان پمپ ها

پوسته پمپ (Casing):

ساختمان پوسته به گونه ای می باشد که ورود مایع از مرکز آن و خروج مایع از یک نقطه در محیط پوسته یا بدنه می باشد که ممکن است در بالای آن یا در طرفین قرار گیرد.

پروانه (Impeller):

طرح پروانه پمپ های گریز از مرکز، برای جوابگویی به نیازهای انواع و اقسام پمپ ها بسیار متفاوت و گوناگون است که هر یک شرایط ویژه ای را برای پمپ به وجود می آورد و در واقع مقدار آبدهی (Flow rate) و ارتفاع آبدهی (Discharge head) بستگی به ساختمان پروانه دارد، لذا برای آن که پمپ از نظر اقتصادی مقرون به صرفه بوده و عملکرد مناسبی داشته باشد نباید فراموش کرد که انتخاب نوع و نحوه طراحی پروانه در درجه اول اهمیت قرار دارد.

اندازه قطر پروانه و عرض پره ها در مشخصات پمپ نقش عمده دارد، در یک پروانه با عرض ثابت هرچه قطر پروانه کمتر باشد ارتفاع آبدهی پمپ کاهش می یابد و هرچه قطر پروانه افزایش یابد ارتفاع آبدهی پمپ زیادتر خواهد شد. همچنین در یک پروانه با قطر ثابت هرچه عرض پروانه بیشتر شود مقدار آبدهی افزایش می یابد و بالعکس.

شافت یا محور (Shaft):

شافت که به دقت و جداگانه طراحی شده است به عنوان مجموعه یک پارچه ای که با پروانه می چرخد باید مورد آزمایش قرار گیرد. سطح خارجی شافت پمپ را سنگ می زنند تا سایر اجزایی قرار است روی آن نصب شوند (از قبیل بلبرینگ و پولی تسمه) به دقت و بدون لقی بر روی آن قرار گیرند. محافظت از محور پمپ در مقابل سایش، خوردگی شیمیایی و مکانیکی که در تکیه گاههای ساکن اتفاق می افتد با بهره گیری از بوش های فولاد کرم-نیکل یا برنزی قابل تعویض که به چندین شکل متفاوت طراحی و نصب شده اند امکانپذیر می گردد. پمپ های کوچک را غالبا از شافت های ضد سایش می سازند تا از عیوبی که در اثر بزرگ کردن محور در قسمت تکیه گاه به وجود می آید، اجتناب شود.

یاتاقان (Bearings):

یاتاقانها نقاطی هستند که شافت پمپ را نگه داشته و فشارهای محوری که در اثر نیروهای موازنه نشده بر پمپ اعمال می گردد را جذب می کنند. از نظر یاتاقان بندی باید گفت که در اغلب پمپ ها از بلبریگ استفاده می کنند.

 

  • مزایای پمپ سانتریفوژ یا گریز از مرکز:
  • کم بودن اجزاء متحرک
  • حداقل بودن افت انتقال انرژی
  • جریان یکنواخت و غیر موجی
  • عدم تماس بین مایع پمپ شده و مواد روغن کاری
  • عمر طولانی
  • نگهداری آسان و تعمیرات حداقل

 

در مورد پمپ سانتریفوژ دو نقص وجود دارد:

  1. پمپ به طور خودکار آماده راه اندازی نیست مگر اینکه به راه انداز یا سوپاپ یکطرفه مجهز شود.
  2. در هنگامی که ارتفاع دهش بزرگتر از 9 متر باشد برای ظرفیت های کوچکتر از 38 لیتر در دقیقه یا  m3/h 227/0 مناسب نیست.
  3. 0.227 m3/h  =  37.87  liter/min  =  10 gallon/min

12

 

 

اجزای الکتروپمپ سانتریفیوژ آبتین صنعت

به طور کلی بخش های تشکیل دهنده متمایز در هر سری از پمپهای سانتریفوژ شامل موارد زیر هستند:

 

1-  بخش هیدرولیکی

2-  بخش مکانیکی

3-  بخش آببندی شافت (سیل مکانیکی تک یا دوبل) 

4-  بخش نیروی محرکه

 

بخشهای هیدرولیکی و مکانیکی بخشهایی هستند که به یکی از اصلی ترین شاخصه های پمپهای ما تحقق می بخشند، و آن مقاومت در برابر خوردگی شیمیایی است.

 

 

2-1   بخش هیدرولیکی                                                                                                  

 

کلیه بخش هیدرولیکی که در تماس با مایع پمپ شونده هستند از مواد ترموپلاستیک با مقاومت شیمیایی عالی ساخته شده اند. از آنجا که مقاومت مکانیکی این نوع مواد نسبتا ضعیف می باشد، لازم است در مقابل تنش های خارجی و فشارهای حرارتی از آنها محافظت نمود.

 

2-2   بخش مکانیکی                                                                   

 

بخش مکانیکی از چدن یا فولاد ساخته شده است. که این امر موجب تقویت و استحکام بخش هیدرولیکی و نیز حمایت شافت و یاتاقانها گردیده است. کلیه نیروهای داخلی و خارجی باید توسط این بخش تحمل شوند.

 

2-3  بخش آببندی شافت

 

یک سیل مکانیکی  با توجه به خورندگی مواد شیمیایی مورد استفاده در فرایند، پمپ را از اطراف شافت  آببند می کند. این نوع آببندی، به شرط کاربرد صحیح، حداقل خرابی و حداکثر عمر مفید را تضمین می کند.

 

 13

 

 

 

2-4  نیروی محرک

همه پمپهای سانتریفوژ به طور کلی به وسیله یک موتور الکتریکی تحریک می شوند که در پمپ های سری ANP، گشتاور چرخشی از طریق یک کوپلینگ  انعطاف پذیر به شافت پمپ انتقال داده می شود و در سایر سری های پمپ مستقیم به بخش هیدرولیکی منتقل می شود. شافت های پمپ و موتور به طور دائم به یکدیگر متصل بوده و با یک محافظ گوپلینگ محافظت می شوند. شما هرگز نباید در حین روشن بودن الکتروپمپ محافظ کوپلینگ را بردارید. پمپ و موتور بر یک صفحه شاسی نصب و تراز می‌شوند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2-5  پلاک گذاری پمپ

دو نوع پلاک برای این گروه از پمپها استفاده می شود که نوع اول (پلاک بزرگتر) بر روی پمپهای AMP-H و ANP و نوع دوم (پلاک کوچکتر) بر روی پمپهای AMP-M و AMP-N  پرچ و نصب می گردد. جنس این پلاکها برنج و به ضخامت 0.5 میلیمتر می‌باشد.

در پلاک نصب شده روی پمپ، اطلاعات زیر درج شده است:

-   آرم و آدرس شرکت

-   نوع پمپ شامل سری و مدل پمپ مانند AMP-N 50-150

-   قطر پروانه (ø)

-   ارتفاع آبدهی (H)

-   دمای سیال پیش بینی شده (T)

-   نرخ آبدهی (Q)

-   دور موتور (n)

-   قدرت خروجی پمپ (P)

 

14

 

 

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.