پوکو X4 Pro، کمهزینهترین انتخاب برای داشتن یک صفحه نمایش درخشان
اگر میخواهید با بودجهای حدود 10 میلیون تومانی، یک گوشی میانردهی خاص بخرید تا فیلمها و سریالهای روز دنیا را با بالاترین کیفیت ممکن تماشا کنید و نگران تمام شدن شارژ باتری نباشید، پوکو X4 Pro یکی از بهترین انتخابهای پیش روی شماست. با بررسی این گوشی شیائومی همراه باشید.
طراحی و ساخت
گوشی پوکو X4 Pro از نظر ظاهری تفاوتهای مشخصی با نسل قبلی خود یعنی پوکو X3 پرو دارد. قاب کناری دستگاه که قبلا منحنی بود، تخت شده؛ برآمدگی دوربین از حالت دایرهای به یک جزیرهی مستطیل کشیده تبدیل شده و خطوط تزئینی جذابی به پنل پشتی اضافه شدهاند که نور محیط را بازتاب میدهند. وزن دستگاه هم از 215 به 205 گرم کاهش پیدا کرده تا احتمالا خستگی دست هنگام کار با موبایل پایین بیاید. فریم Poco X4 Pro 5G پلاستیکی است اما قاب پشتی آن از جنس شیشه ساخته شده و بسیار شیک بهنظر میرسد. یکی دیگر از ویژگیهای مثبت گوشی میان رده شیائومی، دریافت گواهی IP53 است که مقاومت نسبی دستگاه را در برابر آب و گرد و غبار تایید میکند. در مجموع، پوکو ایکس 4 پرو به دلیل طراحی متفاوت و کیفیت ساخت نسبتا بالا، گزینهای مناسب برای کاربرانی است که به دنبال گوشیهای خاص با قیمت مناسب میگردند.
نمایشگر
پوکو گوشی خوشقیمت خود را به صفحه نمایش با کیفیتی مجهز کرده که لذت کار با دستگاه را دو چندان میکند. این نمایشگر 6.67 اینچی از نوع سوپر امولد است و 86 درصد از پنل جلویی موبایل را اشغال کرده. رزولوشن این صفحه 1080x2400 و تراکم پیکسلی آن 395 اعلام شده که برای مدلی در این کلاس بسیار خوب ارزیابی میشود. شدت روشنایی نمایشگر پوکو X4 Pro نسبت به X3 Pro افزایش چشمگیری داشته و به 1200 نیت رسیده تا کاربر حتی در زیر نور مستقیم خورشید هم امکان کار کردن با گوشی را داشته باشد. نرخ نوسازی صفحه نمایش این گوشی، 120 هرتز است که البته شما میتوانید آن را بهصورت دستی بر روی 60 هرتز قرار دهید تا مصرف باتری را مدیریت کنید. وظیفهی محافظت از این نمایشگر درخشان را گوریلا گلس 5 بر عهده گرفته که در زمینهی مقاومت در برابر خط و خش و آسیبهای ناشی از پرتاب شدن و ضربه خوردن، عملکرد خوبی را به نمایش میگذارد.
اگر اهل تماشای فیلم و سریال بر روی گوشی هستید یا ساعتی از روز را صرف بازی با موبایل یا وبگردی با آن میکنید، گوشی پوکو X4 پرو گزینهای مناسب برای شماست؛ چرا که دقت رنگ مناسبی دارد، سطح روشنایی و کنتراست آن بالاست و نرخ نوسازی بسیار خوبی دارد.
دوربین
در پنل پشتی گوشی جذاب شیائومی، سه دوربین واید، اولتراواید و ماکرو جای گرفتهاند که بهترتیب 108، 8 و 2 مگاپیکسلی هستند. دوربین اصلی این مدل در نور روز عکسهای نسبتا با کیفیتی را به ثبت میرساند. رنگها به واقعیت نزدیک هستند، دامنه پویایی مناسب است و شدت نویز آزاردهنده نیست؛ اما شفافیت تصاویر آنقدر بالا نیست که بتوانید آنها را در نمایشگرهای بسیار بزرگ به نمایش بگذارید. دوربین اولتراواید گوشی پوکو X4 پرو هم کم و بیش چنین ویژگیهایی دارد؛ رنگها همان گرمی را دارند و دانههای نویز به همان میزان زیاد هستند. دوربین ماکرو هم فوکوس ثابت دارد و برای پیدا کردن بهترین فاصله نسبت به سوژه، باید چند باری دوربین یا خود سوژه را جابهجا کنید. در صورت فعال کردن «حالت شب»، دوربین اصلی این گوشی در نور کم هم تصاویر قابلقبولی را به ثبت میرساند؛ اما این مسئله در مورد دوربین اولتراواید صدق نمیکند.
اما در بحث فیلمبرداری، شاهد یک پسرفت توجیهناپذیر نسبت به مدل نسلی قبلی هستیم. رزولوشن تصویربرداری پوکو ایکس 4 پرو به فول اچدی محدود میشود؛ درحالیکه Poco X3 Pro قابلیت فیلمبرداری 4K را هم داشت. در هر حال، در نور روز امکان ضبط ویدیوهای نسبتا باکیفیت برای شما فراهم است و با استفاده از X4 Pro میتوانید لحظات شخصی و خانوادگی خود را به کلیپهایی دیدنی تبدیل کنید. در شرایط نوری نامناسب، جزئیات ویدیوها بهشکل محسوسی پایین میآید و شدت نویز بالا میرود؛ با این حال با در نظر گرفتن کلاس دستگاه، کیفیت تصویربرداری این دوربین نمرهی قبولی دریافت میکند.
دوربین جلوی این گوشی از نوع واید و 16 مگاپیکسلی است و قابلیت فیلمبرداری با رزولوشن 1080p را دارد. این دوربین این امکان را به شما میدهد که تماسهای ویدیویی باکیفیتی را تجربه کنید و با رعایت برخی نکات، سلفیهای باکیفیتی بگیرید. تصاویر دوربین سلفی پوکو X4 Pro کمی کدر و بیروح هستند، اما جزئیات قابلقبولی دارند و سوژه را خوب از پسزمینه جدا میکنند.
روی هم رفته، گوشی میان رده پوکو در بحث عکاسی و فیلمبرداری، عملکرد نسبتا خوبی دارد و اگر قیمت پوکو x4 pro را در نظر داشته باشید، رضایت شما را جلب خواهد کرد.
سختافزار
تراشهی بهکار رفته در گوشی پوکو X4 پرو، اسنپدراگون 695 است که یکی از محصولات میانردهی شرکت کوالکام محسوب میشود. این چیپ، پردازندهای هشت هستهای با بیشینه سرعت 2.2 گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی آدرنو 619 را در خود حمل میکند. این ترکیب سختافزاری توسط 6 یا 8 گیگابایت رم و 64، 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی تکمیل میشود.
در کاربری روزانه و اجرای همزمان چند اپلیکیشن عادی، پردازنده این مدل بهشکلی موثر شما را همراهی میکند. حرکت در منوها روان است و بازیهای معمولی بهراحتی اجرا میشوند. اما هنگام اجرای بازیهای سنگین تاخیری در عملکرد دستگاه مشاهده میشود که البته طبیعی بهنظر میرسد. بهطور خلاصه، تا زمانیکه از گوشی خود توقع اجرای بی عیب و نقص بازیهای گرافیکی را نداشته باشید، پردازنده این گوشی شما را ناامید نخواهد کرد.
نرمافزار
پوکو ایکس 4 پرو در زمان عرضه به اندروید 11 و رابط کاربری MIUI 13 مجهز بود و پس از آن نسخههای جدیدتر سیستم عامل گوگل برای آن عرضه شدند. مانند هر موبایل دیگری، تعدادی اپلیکیشن پیشفرض روی این گوشی نصب شده که اغلب کاربردی هستند. اما اگر به هر دلیلی بخواهید این برنامهها را حذف کنید، اکثر آنها این امکان را به شما میدهند. رابط کاربری شیائومی بسیار جذاب است و سطح بالایی از جذابیت گرافیکی را به نمایش میگذارد. بنابراین نیازی نیست برای زیبا شدن یا شخصیسازی فضای موبایل، لانچر یا دیگر اپلیکیشنها را نصب کنید.
باتری
مانند بسیاری دیگر از گوشیهای موجود در بازار، پوکو X4 پرو به یک باتری 5000 میلیآمپر ساعتی مجهز شده است. اما سرعت شارژ این گوشی 67 وات است که بهندرت در مدلهای میانرده مشاهده میشود. در کاربری عادی، این گوشی بهراحتی تا دو روز شما را همراهی میکند؛ بدون اینکه نیاز به شارژ مجدد داشته باشد. اگر اهل فیلم و سریال باشید، 16 ساعت و نیم میتوانید روی شارژدهی این دستگاه حساب کنید و اگر عادت دارید صفحات وب را ورق بزنید، بیش از 14 ساعت از همراهی این گوشی لذت خواهید برد. از سوی دیگر، با توجه به سرعت شارژ بالای این مدل، مدت زمان انتظار برای شارژ کامل دستگاه تنها 50 دقیقه است.
سخن پایانی
برای کاربرانی که قصد دارند با هزینهای معقول یک موبایل میان رده بخرند که صفحه نمایش خوبی داشته باشد، ظاهر آن متفاوت باشد و از نظر عملکرد باتری نمرهای عالی دریافت کند، گوشی پوکو X4 Proگزینهای ایدهآل و کمرقیب به شمار میآید.