یارانه نقدی امشب 20 بهمن ماه 99 واریز می شود + جزئیات مهم
سازمان هدفمندسازی یارانهها اعلام کرد: یکصد وبیستمین مرحله یارانه نقدی مربوط به بهمن ماه سال جاری ساعت ۲۴ روز دوشنبه(۲۰ بهمن) به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد.
یارانه نقدی یکی از برنامههای موثر دولت در حوزه اشتغال و از جمله سیاستهای فعال بازار کار است. یارانه نقدی توسط وزارت کار به منظور ایجاد و حفظ اشتغال در استانهای دارای آمار بالای بیکاری به اجرا درآمده است. یارانه نقدی پیش از این در ۸ استان ایلام، کردستان، لرستان، کرمانشاه، چهارمحال وبختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان عملیاتی شده و استانهای آذربایجان غربی، اردبیل، خوزستان، بوشهر، خراسان شمالی، گلستان، مازندران و هرمزگان نیز به تازگی به این طرح پیوسته و در مجموع ۱۶ استان مشمول پرداخت یارانه دستمزد شناخته شدهاند. بر اساس آخرین آمار عملکرد یارانه نقدی، بیش از ۲۲ هزار داوطلب در این طرح ثبت نام کرده و بیش از ۴۲۰۰ کارفرما از آن استقبال کرده اند که در مقایسه با اجرای طرح در ماههای گذشته رشد قابل توجهی داشته است. جزئیات یارانه نقدی را در ادامه سایت خبر روز بخوانید.
یارانه نقدی
بر اساس اطلاعیه سازمان هدفمندسازی یارانهها، «یکصد و بیستمین» مرحله یارانه نقدی مربوط به بهمن ماه سال جاری به ازای هر نفر ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان به همراه افزایش حداقل مستمری خانوارهای مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور ساعت ۲۴ روز دوشنبه 20 بهمن ماه به حساب سرپرستان محترم خانوار واریز و قابل برداشت خواهد بود.
همچنین در اطلاعیه این سازمان آمده است: بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا و اطلاع رسانیهای قبلی، این ماه هشتمین قسط از اقساط تسهیلات قرضالحسنه یک میلیون تومانی از یارانه سرپرستان خانواری که تسهیلات را دریافت کردهاند کسر خواهد شد.
طبق آخرین آمار موجود بیش از ۶ میلیون و ۹۹۳ هزار و ۳۸۰ سرپرست خانوار در دو مرحله پرداخت تسهیلات به یارانهبگیران معیشتی، از تسهیلات یک میلیون تومانی بهرهمند شدهاند.
عدم تصویب بودجه در مجلس و رد کلیات آن در عین حال که اعتراضی نسبت به نحوه بودجهنویسی دولت بود، باعث سقوط بازارهای پولی همچون بورس و تزریق بیثباتی به بازارهای دیگر بود به نحوی که قیمت کالایی همچون خیار از مرز ۲۰ هزار تومان نیز عبور کرد و بر اساس شاخص برابری دلار، نزدیک به ۹۰ سنت قیمت خورد. تبعات رد کلیات لایحه بودجه در مجلس که پیش از این توسط کمیسیون برنامه و بودجه مورد تصویب قرار گرفته بود، در گفتوگوی مهدی پازوکی اقتصاددان و استاد دانشگاه با گسترش نیوز، مورد بررسی قرار گرفت.
عدم شفافیت افزایش مییابد این استاد دانشگاه در واکنش به اقدام مجلس در رد کلیات لایحه بودجه، اظهار داشت: هرچند لایحه بودجه پیشنهادی دولت سرشار از ایرادات و اشکالات اساسی بود اما رد این لایحه توسط مجلس باعث تشدید بیثباتی پولی و کاهش انضباط پولی و مالی در کشور خواهد شد. دولت در این شرایط از زیر بار همین پاسخگویی محدود و ناچیز خود هم شانه خالی میکند و احتمالا عدم شفافیت در کشور با افزایش چشمگیری مواجه خواهد شد. در صورتی که دولت نتواند در بازه زمانی تعیین شده بودجه را اصلاح و تقدیم مجلس کند، احتمالا برای چندمین بار در سالهای اخیر با پدیده مخرب بودجه چند دوازدهم مواجه خواهیم شد.
یارانه نقدی
پازوکی ادامه داد: رد کلیات بودجه باعث بلاتکلیف ماندن بسیاری از مسائل نظیر ارز ۴۲۰۰ تومانی، میزان پرداخت یارانهها، یارانه دولت در قبال حاملهای انرژی، سقف هزینهکرد نهادهای اجرایی از محل اعتبارات و بسیاری مسائل از این دست خواهد شد. اگر مجلس واقعا خواهان یک بودجه شفاف و کارآمد بود، باید کلیات بودجه را تصویب میکرد سپس اقدام به اصلاح بخشهای مختلف آن میکرد. این اقدام نشان از کمتجربگی مجلس در رویکردهای مرتبط با امور سیاسی و برنامهریزی داشت و به نظر میرسد در سال آتی دولت آینده هم با چالش فقدان سند بالادستی هزینه_عملکرد مواجه خواهد شد.
یارانه دستمزد بلاتکلیف است و همچنین پروژههای عمرانی بلاتکلیف میشوند
وی افزود: با این اتفاق، مشخص نخواهد شد که چه میزان نفت و مشتقات آن در سال آتی به فروش میرسد و درآمد حاصله از آن، صرف امور جاری یا اجرایی خواهد شد. همچنین تعیین تکلیفی برای پروژههای عمرانی نیمهتمام هم صورت نمیپذیرد و دولت در این زمینه هم مکلف به پاسخگویی نخواهد بود. در قبال سقف افزایش حقوق کارگران و کارمندان هم دقیقا دچار چنین مشکلی خواهیم شد و همچنین مشخص نخواهد شد که دولت تا چه اندازه و برای چه اموری مجاز به برداشت از صندوق توسعه ملی و همچنین استقراض از بانک مرکزی خواهد شد و در نهایت سیاستهای مالیاتی دولت در سال آتی چه خواهد بود؟
دولت به سمت بیانضباطی پولی میرود
این اقتصاددان یادآور شد: همه این عدم شفافیتی که مشاهده میکنید، حاصل این رفتار ناپخته مجلس است که با این اقدام دست دولت را برای بیانضباطی پولی و مالی باز گذاشت. در حالت کلی تمامی دولتها مایل به رفتارهای تورمی و غیرشفاف هستند و یکی از دلایل شکلگیری نهاد پارلمان در سراسر دنیا نظارت بر همین رفتارهای دولت است. حالا شما در نظر بگیرید که وقتی که دولت لایحه بودجهای در اختیار ندارد که مطابق با آن بخواهد سیاستهای پولی خود را اجرایی کند، دیگر مجلس هم توان مطالبه گزارش تفریغ بودجه از دولت را نخواهد داشت و دست دیوان محاسبات در این زمینه بسته خواهد شد.
یارانه نقدی
مهدی پازوکی در پایان خاطرنشان کرد: دولت باید هرچه سریعتر برای نشان دادن حسن نیت سیاسی و اقتصادی خود لایحه بودجه را ارسال کند و به مجلس بفرستد تا این بار دیگر توپ در زمین مجلس باشد و محکی برای سنجش عیار شعارهای مجلس جدید مبنی بر توجه به معیشت مردم و شفافیت باشد.
نمایندگان مجلس مدتی است که از حذف کامل اختصاص ارز به واردات نهاده سخن میگویند. دولت کنونی مدتهاست که به این نوع یارانه متوسل شده است تا بازار گوشت و دیگر محصولات پروتئینی را تنظیم کند. به اعتقاد مدیرعامل انجمن مهاد با اطمینان کامل به ما گفت که این کار هیچ وقت انجام نمیشود. برای بررسی بیشتر موضوع با گسترشنیوز همراه باشید.ناصر استاد احمدی: به اعتقاد من حذف ارز مرجع به سرانجام نمیرسد. محال است که شاهد آزادسازی باشیم. شک نکنید که این کار را نمیکنند. عدهای منافع زیادی دارند و اجازه چنین کاری را نمیدهند.
کلیک کنید :قیمت دلار امروز دوشنبه 20 بهمن ماه 99 / دلار سقوط کرد + جدول قیمت
این همه بار از کجا میآید؟
وقتی بازار آزاد پر از نهاده است اما پرورشدهندگان فقط ۳۰ تا ۴۰ درصد نیاز خود را از بازارگاه تامین میکنند شائبه نشت نهاده از این سامانه به بازار و رانتخواری و زد و بند به شدت تقویت میشود. ناصر استاد احمدی در این باره اظهار داشت: «متاسفانه کشور ما را زد و بند نابود کرده است. شکی نیست که در این حوزه هم زد و بند وجود دارد. در یک فقره اعلام کردهاند که فلان مورد را در شمال کشور شناسایی کردهاند اما این مورد فقط یک استثنا است و تعداد موارد بسیار بیشتر است. کافی است به این واقعیت توجه کنیم که طبق آمار اعلامی توسط مجلس، ۶۰ درصد نهاده وارداتی، وارد چرخه بازار آزاد میشود. مگر میشد تریلی نهاده غیب شود؟ تعداد زیادی از شرکتها در حال فروش نهاده به قیمت آزاد هستند. باید سوال کرد که آنها این همه بار را چگونه تامین میکنند؟ بار از گمرک وارد میشود، کامیونها بارنامه دارند و همه چیز طبق برنامه انجام میشود؛ بنابراین مشخص است که افرادی از این وضعیت بهرهبرداری میکنند»
حذف ارز مرجع به سرانجام نمیرسد
مدتی است که نمایندگان مجلس به جد از لزوم حذف ارز ۲۴۰۰ تومانی مربوط به واردات نهاده صحبت میکنند. این اقدام اگر واقعا انجام شود چه نتایج خوب و بدی به همراه خواهد داشت؟ مدیرعامل انجمن تعاونی مهاد در این رابطه گفت: «شکی نیست که حذف ارز دولتی، باعث افزایش قیمت میشود اما اقدام مثبتی است. در حال حاضر ارز مرجع از جیب مردم میرود، به دست تولیدکننده هم نمیرسد. ارز ۴۲۰۰ تومانی به دست واسطه میرسد. او ارز را دریافت میکند اما به تولیدکننده نمیدهد. طبق آمار مجلس ۴۰ درصد از نهاده وارداتی به دست مصرفکننده واقعی میرسد. کامیونها هیچ تخلیهای نداشتهاند اما گفته میشود که فلان مقدار بار را توزیع کردهاند. برای مثال به جای ۱۰۰ تن بار ۴۰ تن بار میآید و از مابقی خبری نیست. این در حالی است که مشخصات کامیون و راننده موجود است اما هیچ باری تخلیه نشده است».
وی در تشریح بیشتر این موضوع گفت: «به اعتقاد من حذف ارز مرجع به سرانجام نمیرسد. محال است که شاهد آزادسازی باشیم. شک نکنید که این کار را نمیکنند. عدهای منافع زیادی دارند و اجازه چنین کاری را نمیدهند. در این باره صحبت میشود و ممکن است تصمیمی هم گرفته شود اما بعد اتفاقی میافتد. کافی است چند روز گوشت در بازار کمیاب شود. در این صورت نمایندگان فریاد خواهند زد که مردم دیگر به گوشت هم دسترسی ندارند! بلافاصله سیاست مداخله از سر گرفته میشود. از اختصاص یارانه به نهاده وارداتی سخن گفته میشود. چمدانهای پول مشکل را حل خواهد کرد. داستان آفتابدار مسجد شاه همیشه بوده و ادامه خواهد داشت!».
یارانه نقدی / سیاست دولت آینده
باید منتظر ماند و دید که نمایندگان مجلس در نهایت چه تصمیمی درباره ارز مرجع واردات نهاده اتخاذ میکنند. بسیاری بر این اعتقاد هستند که اختصاص یارانه محصولات پروتئینی به اقشار میانی و آسیبپذیر بسیار بهتر از اعطای یارانه به شرکتهای واردکننده (دولتی و غیردولتی) عمل میکند. درباره کارآمدی این ابزار و ابزارهای جایگزین دیگر میتوان بحث کرد اما تجربه چند سال اخیر یک چیز را به خوبی روشن کرده است. به شهادت بسیاری از کارشناسان؛ اختصاص ارز دولتی به واردات نهاده را باید یک سیاست شکستخورده . رانتآفرین دانست. این سیاست یک باخت دوطرفه بزرگ بود: حجم عظیمی از بودجه از جیب مردم رفت اما نه بازار گوشت تنظیم شد و نه به دست تولیدکنندگان و پرورشدهندگان واقعی رسید. باید دید که آیا دولت آینده چه سیاستی در پیش میگیرد؟ آیا بازار نهاده و تولید محصولات پروتئینی برای همیشه با قیمتگذاری دولتی و دیگر اشکال مداخله دولت خداحافظی میکند یا دولت به طرق جدید، تسلیم وسوسه مداخله و تنظیم بازار میشود.
یارانه نقدی
طرح یارانه دستمزد یکی از برنامهها و سیاستهای موثر دولت در حوزه اشتغال است که به منظور حفظ اشتغال در استانهای دارای آمار بالای بیکاری و حمایت از نیروی کار شغلی اولی و کارفرمایان بنگاهها توسط وزارت کار به اجرا درآمده است.بر اساس آخرین آمار عملکرد طرح یارانه دستمزد، بیش از ۲۲ هزار داوطلب در این طرح ثبت نام کرده و بیش از ۴۲۰۰ کارفرما از آن استقبال کرده اند که در مقایسه با اجرای طرح در ماههای گذشته رشد قابل توجهی داشته است.
کلیک کنید :قیمت خودرو امروز بیستم بهمن ماه 99 / سمند هفت میلیون گران تر شد + جدول روز قیمت
مطابق آخرین آمار عملکرد اجرای طرح یارانه دستمزد، ۲۲ هزار و ۵۳۰ نفر داوطلب در این طرح ثبت نام کرده اند که از این تعداد ۱۶ هزار و ۶۶۸ شغل اولی قرارداد کار بسته و جذب بنگاه شده اند. همچنین ۴۲۷۲ کارفرما از طرح استقبال و اقدام به جذب نیروی شغل اولی کرده اند.
یارانه نقدی در استان ها
بر اساس این گزارش، بیشترین تعداد کارفرمای ثبت نام شده متعلق به استان کرمانشاه و کمترین میزان استقبال کارفرمایان، متعلق به استان خراسان شمالی بوده است. استان لرستان نیز بیشترین تعداد داوطلب ثبت نام شده و جوینده کار جذب شده را به خود اختصاص داده است.
یارانه دستمزد وجهی است که وزارت کار به صورت ماهانه بابت بخشی از دستمزد نیروی کار شغل اولی به کارفرما میپردازد و کارفرمایانی که از فارغ التحصیلان دانشگاهی در واحدهای خود استفاده کنند از ۳۰ درصد حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار به عنوان یارانه بهره مند میشوند.
شرط استفاده از فارغ التحصیلان در طرح این است که جویندگان کار باید مدرک تحصیلی دیپلم و بالاتر داشته باشند و سن آنها از ۳۷ سال تمام بیشتر نباشد. برای زنان سرپرست خانوار جوینده کار نیز شرط سنی تا سقف ۴۵ سال تعیین شده است.
این طرح با هدف کاهش هزینههای بکارگماری نیروی کار جدید برای کارفرمایان و به منظور پایداری تولید، حفظ اشتغال، افزایش فرصتهای شغلی و حمایت از بنگاههای خصوصی و تعاونی به ویژه بنگاههای آسیب دیده از کرونا در استانهای مشمول اجرا میشود.
در ماههای گذشته وزارت کار در راستای حمایت از بنگاههای آسیب دیده از کرونا و جلوگیری از ریزش نیروهای کار اصلاحیه دستورالعمل طرح یارانه دستمزد را ابلاغ کرد.
دستورالعمل طرح پرداخت یارانه دستمزد با اولویت مناطق کم برخوردار از اشتغال و بنگاههای به شدت آسیب دیده از ویروس کرونا مورد بازبینی قرارگرفته و به موجب آن تمام استانهای مشمول طرح با توجه به شرایط کرونا و تداوم آن مشمول اجرای این طرح شناخته شدند.
یارانه نقدی
به دنبال ابلاغ دستورالعمل جدید طرح، سقف بهره مندی هر کارگاه حداکثر تا ۵ برابر میانگین لیست نیروهای بیمه شده نزد تامین اجتماعی اعلام شده و کارفرمایان میتوانند تا پنج برابر میانگین لیست بیمه خود طی ۱۲ ماه گذشته از یارانه دستمزد بهرهمند شوند.
کارشناسان معتقدند طرح یارانه دستمزد فرصتی مناسب برای کارآفرینان، کارفرمایان و کارجویان است که ضمن ترغیب و تشویق کارفرمایان کارگاههای تولیدی و خدماتی به استفاده از نیروی کار جدید، زمینه انتقال دانش و تجربه و جذب دانش آموختگان دانشگاهی را فراهم میکند.