کد خبر : 20995 / /
/

پرداخت یارانه نقدی از اردیبهشت امسال با رویه جدید و مبلغ ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان به تناسب دهک‌بندی صورت گرفته برای ۹ دهک پرداخت شده؛ به‌طوری که برای سه دهک اول به ازای هر نفر ۴۰۰ هزار و مابقی دهک‌ها ۳۰۰ هزار تومان است.

تاکنون ۴ مرحله یارانه نقدی نیز برای سرپرستان خانوار واریز شده است. یارانه نقدی شهریور هم به حساب ها واریز می شود. طرح توزیع کوپن به جای یارانه نقدی قرار است اجرایی شود. در شهریور ماه پیشنهاد رسمی کالابرگ به جای یارانه نقدی ارائه می شود. گفته شده طرح کالا برگ به جای یارانه نقدی احتمالا از مهر اجرایی شود.  

در حالی تقریبا ۴ ماه از جراحی اقتصادی دولت و افزایش قیمت کالاها می‌گذرد که در این مدت تاکنون ۴ مرحله نیز یارانه نقدی نیز برای سرپرستان خانوار واریز شده است.

 پرداخت یارانه نقدی از اردیبهشت امسال با رویه جدید و مبلغ ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان به تناسب دهک‌بندی صورت گرفته برای ۹ دهک پرداخت شده؛ به‌طوری که برای سه دهک اول به ازای هر نفر ۴۰۰ هزار و مابقی دهک‌ها ۳۰۰ هزار تومان است.

این در شرایطی است که برای دهک دهم درآمدی یارانه‌ای وجود نداشته، اما دسترسی آنها مانند دیگر شهروندان به یارانه نان، انرژی و دارو برابر خواهد بود.

البته در این مدت، راه را برای اعتراض گروهی که یا یارانه دریافت نمی‌کردند و یا یارانه آنها حذف شده بود، باز گذاشته شده بود. بر همین اساس، یک گروه در تیرماه و یک گروه در مرداد ماه به جمع یارانه‌بگیران اضافه شدند و دولت اعلام کرده که یارانه‌های قبلی، یعنی از اردیبهشت‌ماه امسال را به آنها پرداخت خواهد کرد.

آن‌طور که در گزارش‌ها مشاهده می‌شود، این گروه که تازه به جمع یارانه‌بگیران افزوده شده‌اند، اگر در تیرماه وارد جمع یارانه‌بگیران شده باشند، معوقات یارانه‌ای دو برج قبل را همزمان با واریز یارانه مرداد ماه دریافت کرده‌اند.

اما اگر در ماه مرداد به فهرست یارانه‌بگیران افزوده شده باشند، معوقات یارانه‌ای سه ماه گذشته را همزمان با واریز یارانه شهریور ماه دریافت خواهند کرد.

در این‌میان، اشکان میرمحمدی، بازرس کل امور تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفته است؛ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از مبادی مختلف مبادرت به بررسی اعتراضات شهروندان کرده و اخیرا سامانه جدیدی را نیز تحت عنوان سامانه حمایتی فعال کرده تا افراد با مراجعه به این سامانه وضعیت خود را در ارتباط با شاخص‌های مختلف مورد ملاحظه و بررسی قرار دهند.

به گفته او، چنانچه در خصوص هرکدام از شاخص‌ها اعتراض داشته‌ باشند، با مراجعه به مبادی ذی‌ربط اعتراض خود را پیگیری و مشکل را مرتفع کنند تا با به‌روزرسانی وضعیت خود، زمینه اظهارنظر مجدد در دهک‌بندی را از طریق سامانه فراهم و در صورت استحقاق و برخورداری از شرایط و شاخص‌ها، امکان دریافت یارانه در ماه‌های آتی برای ایشان فراهم شود.

حذف یارانه نقدی از مهر ماه؟

در حالی معاون وزیر اقتصاد از احتمال اجرای آزمایشی طرح کالابرگ خبر داده که به نظر می‌رسد یارانه شهریورماه، آخرین یارانه‌ای باشد که به حساب مردم واریز خواهد شد و پس از آن، اقتصاد ایران با یارانه‌های نقدی خداحافظی خواهند کرد.

این در شرایطی است که مردم در واکنش‌های متعدد درباره انتخاب میان کالابرگ و یارانه، یارانه را انتخاب کرده و عنوان می‌کنند که یا پول یارانه‌ها مشکلاتی چون پرداخت قسط، هزینه بیماری و... را می‌توانند انجام دهند.

با این حال، معاون وزیر اقتصاد در مورد زمان اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی گفت: در حوزه کالابرگ نیز با توجه به اینکه این موضوع قانون است دولت می‌خواهد زیرساخت ها را فراهم کند. این موضوع با مسئولیت مستقیم وزارت رفاه دنبال می‌شود. زیر ساخت های فنی آماده شده و امکان اجرای آزمایشی آن برای برخی اقشار فراهم شده است.

سید هادی سبحانیان، در صورتی که طرح اجرایی در دولت به تصویب برسد، از تاریخ یک مهر ماه این امکان وجود دارد که به صورت آزمایشی اجرایی شود.

گفتی است یارانه نقدی مردادماه، چهارمین یارانه نقدی پس از جراحی اقتصادی دولت و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بوده است.

پرداخت یارانه نقدی از اردیبهشت امسال و به دنبال حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات کالای اساسی با رویه جدید و مبلغ ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان به تناسب دهک‌بندی صورت گرفته برای ۹ دهک پرداخت می‌شود؛ به‌طوری که برای سه دهک اول به ازای هر نفر ۴۰۰ هزار و مابقی دهک‌ها ۳۰۰ هزار تومان است.

البته برای دهک دهم درآمدی یارانه‌ای وجود ندارد، اما دسترسی آنها مانند دیگر شهروندان به یارانه نان، انرژی و دارو برابر خواهد بود.

 مردم یارانه نقدی را به کالابرگ ترجیح می‌دهند؟

تهران-ایرنا- رئیس سازمان برنامه‌وبودجه با بیان اینکه باید منابع افزایش حقوق کارمندان مشخص شود و نباید به افزایش پایه پولی و تورم منجر شود گفت: این موضوع در حال بررسی است و احتمالاً در شهریور در مورد آن تصمیم‌گیری صورت بگیرد.

به گزارش ایرنا، مسعود میرکاظمی در نشست با خبرنگاران اظهار داشت: سال گذشته در شرایطی دولت را تحویل گرفتیم که کشور در شرایط زیر صفر بود، یعنی منفی بود. ذخایر کشور بین ۳۰ تا ۷۰ در صد زیر حداقلی بود که نباید ذخایر در هیچ شرایطی از آن کمتر باشد.

رییس سازمان برنامه و بودجه به بدهی ناشی از اوراق مالی منتشرشده در دولت گذشته پرداخت و گفت: سال گذشته هر ماه ۱۲ هزار میلیارد تومان اوراق تسویه شد. امسال نیز ماهی ۱۵ هزار میلیارد تومان اصل و سود اوراق دولت قبل را تسویه می‌کنیم.

میرکاظمی افزود: دولت امسال باید ۱۸۰ همت اوراق منتشر شده سال‌های قبل را تسویه کند، یعنی ماهی ۱۵ همت بابت تسویه اوراق می‌پردازد، در حالی که اوراقی که منتشر می‌کند در کل سال جاری ۱۰۳ همت خواهد بود که میزان انتشار کمتر از مخارج برای تسویه آن است.

وی اعلام کرد: کل درآمد مالیاتی برای سال جاری ۴۷۰ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است که نسبت به رقم ۱۴۷۰ هزار میلیارد تومان بودجه حدود ۳۱.۹ درصد برآورد می‌شود.

یارانه نقدی | دولت قبل سقف تنخواه ۵۴ هزار میلیارد تومانی را مصرف کرده بود

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: زمانی که دولت سیزدهم سر کار آمد از ۸ میلیارد دلار منابع فروش نفت در خارج کشور ۶.۵ میلیارد دلار خرج شده بود و یک و نیم میلیارد مانده بود؛ همچنین حدود ۱۷ تا ۱۸ میلیارد دلار نیاز برای کالاهای اساسی و ذخایر مورد نیاز بود در حالی که ذخایر ما ۳۰ درصد زیر خط قرمز قرار داشت.

میرکاظمی تاکید کرد: در ابتدای دولت برای پرداخت حقوق کارمندان مشکل داشتیم، اما با این حال از تنخواه بانک مرکزی استفاده نکردیم، چون دولت قبل سقف تنخواه که ۵۴ هزار میلیارد تومان بود را مصرف کرده بود و این ۵۴ هزار میلیارد تومان ضریب ۸ برابری فزاینده تبدیل به نقدینگی می‌شود.

اختصاص ۶۰ هزار میلیارد تومان برای پروژه‌های عمرانی

وی تصریح کرد: اگر بدهی دولت قبل نبود و می‌توانستیم برای پروژه‌های عمرانی اختصاص بدهیم نتایج بسیار قابل توجهی می‌گرفتیم. با این حال خدا لطف کرد و با وجود شرایطی توانستیم سال گذشته ۲۰۰ هزار میلیارد تومان به بودجه عمرانی اختصاص دادیم.

میرکاظمی ادامه داد: امسال هم تا ۲۰ مردادماه ۶۰ هزار میلیارد تومان برای پروژه‌های عمرانی تخصیص یافته و برای پرداخت به خزانه ابلاغ شده است.

رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: تلاش ما این است که به همان اندازه‌ای که پول در خزانه وجود دارد تخصیص صادر شود و اجازه نمی‌دهیم پایه پولی افزایش پیدا کند.

وی با اشاره به سیاست ارز ترجیحی و افزایش قیمت‌های جهانی کالاهای اساسی عنوان داشت: سال گذشته در بودجه، ۸ میلیارد دلار برای ارز ۴۲۰۰ اختصاص یافته بود اما در عمل حدود ۱۷ میلیارد دلار ارز ترجیحی اختصاص یافت. امسال نیاز بود که حدود ۲۳ میلیارد دلار به یارانه‌های مختلف اختصاص می‌دهیم؛ بنابراین ما حمایت‌ها را بیشتر کرده‌ایم و از محل حذف ارز ۴۲۰۰، پولی نصیب دولت نشده است.

میرکاظمی تاکید کرد: دولت ماهی ۲۷.۵ تا ۲۸ هزار میلیارد تومان یارانه به کالاهای اساسی غیر از یارانه نان و دارو می‌پردازد، همچنین ۱۵۰ هزار میلیارد تومان یارانه نان و دارو است که در مجموع ۴۵۰ هزار میلیارد تومان در سال می‌شود در حالی که تفاوت نرخ ارز ترجیحی و نیمایی کمتر از این رقم می‌شود.

مصارف کشور ۱۰ برابر شده بود

وی با بیان اینکه متاسفانه مصارف کشور از سال ۹۱ تا کنون روند افزایشی خیره‌کننده‌ای داشته است، گفت: کل مصارف کشور از ۸۹ همت در سال ۹۱ به ۱۰۰۷ همت یعنی بیش از ۱۰ برابر افزایش یافت، در حالی که در بخش تملک دارایی سرمایه‌ای از حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد بودجه به حدود ۱۲ درصد کاهش یافته است، یعنی از اعتبارات تملک سرمایه‌ای کاسته شده و به اعتبارات جاری هزینه‌های جاری اضافه شده است.

نرخ تورم در زمان تحویل دولت ۵۰ درصد بود

رییس سازمان برنامه و بودجه توضیح داد: زمانی که دولت را تحویل گرفتیم، نرخ تورم ۵۰ درصد بود. این نرخ در پایان سال گذشته به زیر ۴۰ درصد رسید. تورم نقطه به نقطه روند کاهشی پیدا کرد، اما امسال تورم به خاطر فشار هزینه‌ای ناشی از جنگ اوکراین و افزایش قیمت جهانی، کالاهای اساسی و همچنین به خاطر اصلاح نرخ ارز از ۴۲۰۰ تومانی به ارز نیمایی باعث فشار هزینه شده است.

معاون رییس جمهور اضافه کرد: همچنین محاسبه عوارض گمرکی از ۴۲۰۰تومان به ۲۵ هزار تومان افزایش یافت؛ در نتیجه فشاری بر هزینه کالاهای وارداتی وارد می‌شود، از طرفی افزایش هزینه کارگری که حداقل مزد در شورای عالی کار با ۵۷ درصد افزایش همراه شد.

میرکاظمی در مورد طرح کالابرگ الکترونیکی گفت:‌ بعد از ابلاغ بودجه یک افزایش قیمتی در کالاهای اساسی به واسطه جنگ اوکراین و افزایش قیمت کالاهای اساسی در دنیا اتفاق افتاد، مثلا قیمت روغن از تنی ۹۰۰ دلار به ۲۷۰۰ دلار افزایش یافت یعنی سه برابر شد؛ بنابراین این جنگ مشکلاتی برای همه کشورهای جهان به وجود آورد کشورهایی که ۴۰ سال تورم نداشتند، دچار تورم وارداتی شدند.

وی بیان کرد:‌ در زمان بودجه افزایش سوم قیمت کالاهای اساسی روی نداده بود، بنابراین دولت برای تأمین منابع آن از مجلس سؤال کرد که در قالب یک اصلاحیه‌ای بودجه به مجلس ارائه کنند تا منابع برای جبران این افزایش قیمت را فراهم کند.

مردم درخواست پرداخت یارانه به صورت نقدی را دارند

رییس سازمان برنامه و بودجه در مورد تداوم پرداخت نقدی یارانه‌ها و موضوع کالابرگ نیز توضیح داد: کالابرگ به این معنا نیست که کالابرگی صادر شود تا از طریق آن کالای اساسی خریداری شود، بلکه به این صورت است که با فراهم شدن سازوکارها و طراحی سامانه‌ای خاص، پول یارانه مستقیم بعد از خرید کالای اساسی توسط مردم به حساب فروشنده واریز شود.

میرکاظمی بیان کرد: قانون می گوید که یارانه به صورت کالابرگ باشد، اما نظرسنجی‌های رسمی  نشان می دهد که مردم می خواهند در استفاده از آن آزاد باشند. با این حال رسانه‌ها تلاش کنند این را روشن کنند که مردم کدام روش را می پسندند و کدام به نفع آنها است.

وی به رتبه بندی معلمان نیز پرداخت و اظهار داشت: هدف از رتبه بندی، افزایش کیفت آموزش و پرورش است. خود رتبه بندی هدف نیست. ما به صورت علی الحساب به ازای هر ماه یک میلیون و در مجموع ۱۱ میلیون تومان به حساب معلمان واریز کردیم. وقتی احکام معلمان آماده شد مابه‌التفاوت آن نیز پرداخت خواهد شد.

درخواست بنیاد مسکن باعث افزایش پایه پولی و تورم می‌شود

رییس سازمان برنامه و بودجه در مورد اینکه بنیاد مسکن خواهان افزایش ۱۰۰درصدی وام مسکن روستایی از ۱۰۰ میلیون تومان به ۲۰۰ میلیون تومان است، گفت:‌ لازمه این افزایش تأمین مابه‌التفاوت نرخ سود از ۵ درصد تا ۱۸ درصد است که اگر بخواهیم آن را تأمین کنیم، پایه پولی را افزایش می‌دهد و منجر به اضافه برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی، افزایش پایه پولی و با  ضریب فزاینده ۸ برابری باعث افزایش نقدینگی و تورم می‌شود.

میرکاظمی ادامه داد: طبق قانون جهش تولید مسکن که در شهریور سال قبل ابلاغ شد، هرگونه حمایت دولت باید از طریق صندوق مسکن صورت گیرد، حتی یارانه تسهیلات بانکی هم باید از این طریق باشد؛ بنابراین امکان جهش وام مسکن از ۱۰۰ به ۲۰۰ میلیون تومان وجود ندارد.

وی تاکید کرد:‌ قرار بود بخشی از درآمد ناشی از فروش دارایی‌های وزارت راه و شهرسازی به صندوق مسکن واریز شود که هنوز این کار انجام نشده است یا بخشی نیز از دریافت اقساط مسکن مهر وارد صندوق شود که ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از این طریق به صندوق واریز می‌شود.

جلوگیری از خلق پول و افزایش پایه پولی

رییس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: قرار نیست به هر بهانه‌ای پایه پولی را اضافه کنیم و باعث تورم شود، همچنین سال‌های قبل ۲۰ درصد از درآمد فروش نفت و گاز وارد صندوق توسعه ملی می‌شد و امسال طبق قانون ۴۰ درصد از درآمدها وارد صندوق توسعه ملی می‌شود.

میرکاظمی در مورد اجرای سیاست‌های انقباضی برای جلوگیری از خلق پول و همزمان تاکید بر رشد اقتصادی ۸ درصد گفت:  این سیاست‌ها به رکود اقتصادی منجر نخواهد شد، زیرا ما داریم بودجه پروژه‌های عمرانی را می پردازیم. درواقع با ایجاد انضباط مالی و حذف اضافه پرداخت‌ها جلوی افزایش پایه پولی گرفته شود. رکود زمانی اتفاق می‌افتد که پولی اختصاص داده نشود که ما داریم اختصاص می‌دهیم و هزاران پروژه فعال شده است.

همراهی تولیدکنندگان بعد از حذف یارانه قابل تحسین است

اردبیل- فرمانده انتظامی استان اردبیل گفت: همراهی تولیدکنندگان و تلاشگران بخش کشاورزی در اجرای قانون مردمی‌سازی یارانه‌ها قابل تحسین است.

به گزارش خبرنگار مهر، سردار جواد تقوی ظهر سه‌شنبه در دیدار با رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اظهار کرد: استان اردبیل جز امن‌ترین استان‌های کشور است که در تحقق این شاخصه مهم، ایجاد فرصت‌های اشتغال برای جوانان و تقویت جبهه تولید بسیار مؤثر و راهگشا بوده است.

وی تصریح کرد: در تحقق این امر مهم شاخص‌های مختلفی دخیل بوده به طوری که بعد از حذف ارز ترجیحی و آغاز نظام‌مندی و مردمی‌سازی یارانه‌ها همسویی و همراهی شایسته تولیدکنندگان به ویژه مرغداران و دامداران را در تولید گوشت مورد نیاز سفید و قرمز و مواد پروتئینی شاهد هستیم.

فرمانده انتظامی استان اردبیل از تلاش‌ها و اهتمام مدیریت سازمان جهاد کشاورزی در آرامش‌بخشی به بازار تأمین مایحتاج مردم قدردانی کرد و گفت: تأمین و تهیه اقلام اساسی آن هم به سهولت فرصت آرامش و نظم اجتماعی بیشتر را در جامعه فراهم کرده است.

تقوی مسئولیت سازمان جهاد کشاورزی استان را در تأمین امنیت غذایی، نظارت و پشتیبانی از بازار یادآور شد و افزود: اقتصاد کشاورزی به ویژه در استان اردبیل محور تحول است و توجه به این حوزه به ویژه تولید محصولات متنوع کشاورزی با بهره‌گیری از روش‌های دانش‌بنیان فرصت خودکفایی را به وجود آورده است.

وی حفاظت از اراضی کشاورزی را در تقویت و توسعه جبهه تولید بسیار مهم ارزیابی کرد و ادامه داد: نیروی انتظامی در کنار سازمان جهاد کشاورزی تلاش می‌کند تا حفاظت از اراضی زراعی را به عنوان سرمایه‌های ارزشمند مورد توجه قرار دهد.

تقوی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: مطالبه اصلی روستاییان دفاع از حریم تولید و توجه به حفظ بیت‌المال است و خود روستاییان در احداث سکونتگاه‌ها و کمک به سرمایه‌گذاری با اخذ مجوزهای قانونی پیشگام هستند.

وی اضافه کرد: در صورت عدم رعایت قوانین با دستور قضائی ساخت و سازهای غیرقانونی در اراضی کشاورزی مشمول قانون قلع و قمع بوده و این خود مانع از تکرار تعدی و تعرض به اراضی کشاورزی می‌شود.

در این دیدار نادر تقی‌زاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی نیز از مجاهدت‌های نیروی انتظامی در حفظ امنیت جامعه قدردانی کرد و گفت: در سایه تلاش نیروهای نظامی و انتظامی در دفاع از حریم امنیت این کشور، کشاورزان و زارعین ما تولیدات خود را به شکل مناسب کیفی انجام می‌دهند.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.