کد خبر : 10238 / /
/

روال ماهانه واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به این صورت است که از روز ۲۰ هر ماه آغاز می‌شود.

حقوق بازنشستگان  هر ساله افزایش می یابد. حقوق بازنشستگان هر ماه پرداخت می شود. حقوق بازنشستگان امسال کسری داشته است. حقوق بازنشستگان قرار است تغییر کند. آخرین خبرها درباره حقوق بازنشستگان را در« خبر روز» دنبال کنید.

واریز حقوق بازنشستگان از روز ۲۰ مهر آغاز شده و تا پایان روز گذشته بیش از ۳٫۳ میلیون نفر حقوق خود را گرفته‌اند؛ همچنین طبق وعده سازمان تامین اجتماعی بیش از هشت هزار نفر وام هفت میلیون تومانی گرفته‌اند.

روال ماهانه واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به این صورت است که از روز ۲۰ هر ماه آغاز می‌شود. بازنشستگان براساس یک جدولی از حروف الفبا از ۲۰ تا ۳۰ هز ماه خود را به ترتیب دریافت می‌کنند.

حقوق این ماه نیز از سه‌شنبه دو هفته قبل شروع شده و تا دیروز همه‌ی بازنشستگان حفوف مهر ماه خود را گرفته‌اند. تعداد کل بازنشستگان طبق آمارهای سازمان تامین اجتماعی حقوق ۳٫۳ میلیون نفر است.

همچنین آنطور که رئیس کانون بازنشستگان استان تهران گفته حدود ۲۰ هزار بازنشسته تهرانی وام ضروری هفت میلیون تومانی خود را دریافت کرده‌اند. همچنین مدیران سازمان تامین اجتماعی قول داده‌اند که تا پایان مهر به بیش از هشت هزار نفر دیگر وام پرداخت شود.

بنابراین در بیش از یک هفته اخیر ۳٫۳ میلیون نفر حقوق مهر خود را گرفته‌اند و بیش از هشت هزار نفر نیز هفت میلیون تومان وام ضروری گرفته‌اند. این وام به صورت قرض‌الحسنه پرداخت می‌شود. بازنشستگان اقساط آن را از حقوق خود پرداخت می‌کنند.

همچنین قرار است ثبت‌نام‌ها ادامه داشته باشد، طبق گفته دهقان‌کیا با واریز هشت هزار فقره وامی که قرار بوده در این ماه واریز شود، حدود ۲۲ هزار ظرفیت دیگر باقی می‌ماند.

حقوق بازنشستگان 2 میلیون کسر شد

براساس اظهارات رئیس کانون بازنشستگان استان تهران، تورم باعث شده که بیش از دو میلیون تومان از حقوق بازنشستگان کم شود.

به گزارش تجارت‌نیوز، هر ماه افزایش قیمت کالاها خوراکی و خدمات از مرزهای جدیدی عبور می‌کنند و تورم سالانه به بیش از ۴۵ درصد رسیده است.

این در حالی است که حقوق‌بگران افزایش حقوقی نداشته‌اند، بازنشستگان نیز از این قاعده مستثنی نیستند. در این خصوص رئیس کانون بازنشستگان استان تهران از کوجک‌تر شدن سفره بازنشتگان می‌گوید، به گفته او تورم باعث شده نه تنها در بخش کالاهای خوراکی بلکه در بخش خدمات نیز بازنشستگان متحمل هزینه‌های بیشتری شوند.

علی دهقان‌کیا به تجارت‌نیوز می‌گوید: تورم باعث شده که بازنشستگان در پایان مرداد امسال نسبت به آخر دی پارسال بیش از دو میلیون تومان کسری حقوق داشته باشند.

او در این باره توضیح می‌دهد: فقط کالاهای خوراکی که در سفره مصرفی خانواده‌های بازنشستگان قرار دارد حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان افزایش یافته و با توجه به هزینه‌های جانبی در بخش حمل و نقل، مسکن، لوازم خانگی، درمان و … این مبلغ به بیش از دو میلیون تومان رسیده است.

دهقان کیا ضمن ابراز نگرانی از این اتفاق می‌گوید که بازنشستگان از دولت جدید انتظار دارند. دولت جدید در مصاحبه‌ها از دغدغه‌شان که سفره مردم است می‌گویند اما این دغدغه با شعار حل نمی‌شود. انتظار این است که وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی جدید در شش ماهه دوم سال حداقل یک جلسه تشکیل دهند.

رئیس کانون بازنشستگان تهران در پایان هشدار می‌دهد که اگر این روند ادامه داشته باشد باعث نگرانی قشر حقوق‌بگیر و بازنشسته کشور می‌شود. بازنشستگان نسبت به این موضوع نگران هستند و تبعات این اتفاق به درون خانواده‌های آنها می‌رود. در این حوزه دولت مسئولیت دارد.

تغییر حقوق بازنشستگان 

حقوق بازنشستگان تغییر خواهد کرد. هادی ابوی به جزئیات دیدار کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران کشور با مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت:

در این دیدار مشکلاتی که در بحث تامین اجتماعی موجود است توسط اعضا عنوان شد. یکی از مسایل مطرح شده درمان تامین اجتماعی بود و خواستار تقویت بیمه درمان بودیم چرا که کارگران رضایت کامل را از بیمه درمان ندارند.

وی افزود: موضوع دیگر شرکت شستا بود و پیشنهاد کردیم در بحث نظارت بر این شرکت‌ها از مجموعه تشکل های کارگری در هر استان که شرکتهای شستا و مجموعه های آن هست، استفاده شود و برای نظارت افتخاری اعلام آمادگی کردیم.

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران از مشاغل سخت و زیان آور به عنوان یکی دیگر از محورهای مطرح شده در دیدار کانون عالی انجمن های صنفی کارگران با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نام برد و ادامه داد: متاسفانه در بحث سخت و زیان‌آور بودن مشاغل اشکالاتی وجود دارد، از جمله اینکه در کمیته‌های بدوی و تجدید نظر مصوباتی تصویب و شغل طرف تایید می‌شود ولی در تامین اجتماعی یک فرآیند طولانی انجام می گیرد.

از آن طرف کارگرانی که می‌خواهند سخت و زیان آور بگیرند تاکید کردیم که مورد شناسایی قرار بگیرند چون در مشاغل سخت و زیان‌آور ساعات کار کارگران باید کمتر باشد و ممنوعیت دارند که اضافه کار انجام بدهند. در یک مقطعی سازمان با اضافه کار لیست می‌گیرد و کارگر به عنوان کارگر سخت و زیان آور شناخته می‌شود و مشکلاتی به وجود می‌آید.

ابوی درعین حال به پیشنهاداتی که درباره عنوان شغلی کارگران مشاغل سخت در جلسه مطرح شد اشاره کرد و گفت: در بحث سخت و زیان آور بودن مشاغل، کارفرمایان باید به تکلیفشان عمل کنند یعنی اگر شرایط کار قابل بهبود باشد و می شود از حالت سخت و زیان آور درآید ظرف دو سال سختی کار را برطرف کنند ولی اگر صفت سخت روی کار یا کارگاه بود به سازمان پیشنهاد کردیم که ساز و کاری پیش بینی کند که از همان ابتدا کار، سخت و زیان آور شناخته و عنوان شغلی کارگر سخت نوشته شود و درصدهایی که سازمان تامین مثل چهاردرصد را باید از کارفرما اخذ کند همان ابتدا بگیرد که در آخر کارگر و کارفرما به مشکل برنخورند.

وی در ادامه از طرح تحول سازمان تامین اجتماعی خبر داد و گفت: مدیرعامل سازمان در این جلسه اعلام کردند که برای سازمان یک برنامه تحولی در نظر گرفته اند تا خدمات جدید برای کارگران داشته باشیم و مدیران سازمان را برای این طرح تحولی دعوت کرده اند.

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران افزود: یکی از تاکیدات ایشان ضرورت تشکیل و برگزاری جلسات مشترک و کمیته بندی در خصوص مسائل و مباحث خاص مثل نسخ الکترونیک یا مسکن بازنشستگان بود، یعنی مسایل کلان سازمان به صورت جزء در جلسات و کمیته های مشترک دیده شود.

وی با اشاره به ضرورت بهبود معیشت بازنشستگان اظهار کرد: در بحث تقویت حقوق بازنشستگان ایشان اعلام کردند که در تلاشند با بهبود وضعیت شرکت‌های شستا و سرمایه‌گذاری‌هایی که در آنها سازمان انجام داده سود خوب و معقولی عاید سازمان شود و از محل این سود حقوق بازنشستگان بهبود پیدا کند.

ابوی با بیان اینکه اگر شرکت شستا سود خوبی بدهد دغدغه حقوق بازنشستگان را نخواهیم داشت، تاکید کرد: امسال برای اولین بار قرار است که شستا سودی را به تامین اجتماعی بپردازد و ایشان تأکید کردند با افراد جدیدی که قرار است مدیریت شرکتها را برعهده بگیرند مذاکراتی صورت گرفته تا سود معقولی عاید سازمان شود و از این طریق به تامین اجتماعی کمک شود چون یکی از هزینه های سازمان تامین اجتماعی پرداخت حقوق بازنشستگان است و درآمد شرکت شستا باید برای پرداخت هزینه‌هایی که سازمان دارد از جمله حقوق بازنشستگان معقول باشد و کرامت آنها حفظ شود.

وی درباره پرداخت بدهی های دولت به تامین اجتماعی هم گفت: این مسأله نیز مطرح شد که ایشان اعلام کردند موضوع را پیگیری می کنند و ما اعلام کردیم اگر قرار شد هر شغل و خدماتی بر سفره تامین اجتماعی بنشیند، حق سهمشان را پرداخت کنند یعنی مثلا در مورد کارگران ساختمانی، رانندگان یا قالیبافان و هر عنوان شغلی دیگر تکلیف را روشن و بیمه آنها را مشخص کنند.

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران تصریح کرد: یکی دیگر از بحثهای مهمی که در جلسه اشاره شد، بیمه تکمیلی بود که اعلام کردند در مورد کارگران بازنشسته با صحبتهایی که صورت گرفته مشکل بیمه آنها برطرف شده است، حتی در حوزه کارگران شاغل نیز اعلام شد این قضیه تحقیق و بررسی شود تا در حوزه درمان هم به بیمه تکمیلی کارگران کمک شود.

ابوی در پایان بیمه کارگران ساختمانی را از دیگر موضوعات مطرح شده ذکر کرد و گفت: این مسأله در دست اجرا قرار دارد.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.