کد خبر : 499 / /
/

اخبار وضعیت بورس / اخبار اقتصادی / آخرین وضعیت بورس

در این مدت که ارزش دارایی‌های مردم در بانک‌ها ۲۹ درصد افت کرده، ارزش دارایی‌های مردم در بازار طلا ۵۰ درصد، در بازار دلار ۴۲ درصد، در بازار سهام ۶۰ درصد و در بازار مسکن ۱٨ درصد کمتر شده است.

وضعیت بورس روند نزولی گرفته است. وضعیت بورس همچنان رو به نزول است.  وضعیت بورس نگران کننده شده است. روند ریزشی وضعیت بورس دیروز شدت گرفت.  وضعیت بورس امروز به شرح زیر است. 

آمار ترسناک از وضعیت بورس 

 

مقایسه تورم بیش از ۴۴ درصدی در شهریور ماه امسال با بازدهی بازارهای مالی نشان می‌دهد که ارزش دارایی‌های مردم طی این مدت تا ۶۰ درصد افت کرده است.

از شهریور ماه پارسال تا شهریور ماه امسال که تورم نقطه به نقطه حدود ۴۴ درصد بوده دارایی‌های مردم چقدر بازدهی داشته است؟

در این مدت بازدهی بازار سهام منفی ۱۶ درصد، بازار طلا منفی شش درصد، دلار مثبت دو درصد و مسکن مثبت ۲۶ درصد بوده است. اگر این اعداد را در کنار تورم ۴۴ درصدی در نظر بگیریم به زیان مردم از سرمایه‌گذاری در همه بازارها خواهیم رسید. حتی کسانی که به سپرده‌گذاری در بانک‌ها هم اکتفا کرده باشند طی این مدت تنها ۱۵ درصد به ارزش دارایی‌های آنها اضافه شده است. بنابراین آنها هم در این مدت در واقع ۲۹ درصد از ارزش دارایی خود را از دست داده‌اند.

در این مدت که ارزش دارایی‌های مردم در بانک‌ها ۲۹ درصد افت کرده، ارزش دارایی‌های مردم در بازار طلا ۵۰ درصد، در بازار دلار ۴۲ درصد، در بازار سهام ۶۰ درصد و در بازار مسکن ۱٨ درصد کمتر شده است. در واقع بی‌انضباطی‌های دولت که در نهایت منجر به تشدید تورم شده اجازه نداده دارایی مردم حتی به اندازه سال گذشته ارزش داشته باشند و از این اتفاق مردم متضرر شده‌اند.

 وضعیت بورس منفی شد

 شاخص کل بورس در شروع معاملات با عقب نشینی 5 هزار و 600 واحدی در سطح یک میلیون و 430 هزار واحد قرار گرفت.

 بورس تهران در ادامه روند نزولی روز گذشته امروز نیز سرخپوش شد. شاخص کل بورس در شروع معاملات با ریزش 5  هزار و 600 واحدی در سطح یک میلیون و 430 هزار واحد قرار گرفت. شاخص کل هم وزن نیز سرخپوش شد و با افت 3  هزار و 600 واحدی 394 هزار و 705 واحد را ثبت کرد.

شاخص فرابورس هم منفی شد و  به 20 هزار و 331 واحد رسید.

نمادهای فملی، شفن و شاراک بیش‌ترین تأثیر مثبت و نمادهای فولاد، شپنا دو وبملت بیشترین اثر منفی را بر روند حرکت شاخص گذاشته‌اند.

نوسان منفی قیمت در گروه فلزات

فلزات امروز نوسان منفی قیمت را تجربه می کنند. فجهان, فولاد, فملی, ذوب, فخوز, فزرین, فلوله, فجر, فایرا, کاوه, فگستر و فسپا با افت قیمت متعادل اند.فاسمین و فرآور نمادهای مورد توجه گروه اند.فسرب فروی وسدید کیمیا مثبت و متعادل معامله می شوند.

 افت قیمت فراورده های نفتی

شزنگ پر عرضه معامله می شود.شپنا, شبندر, شاوان, شسپا, شبهرن و شرانل منفی و متعادل اند.در این میان شراز و شبریز مثبت و متعادل داد و ستد می شوند

اقتصاد نیوز : در روزهای اخیر ارزش صف‌های بازار سهام افزایش یافته و ارزش معاملات کاهش یافته است. دو روندی که نفس بورس را گرفته است.

به گزارش اقتصادنیوز ، برای پیش بینی بورس امروز –دوشنبه 26 مهر- به روند بازار سهام در روز کاری قبل نگاه می‌کنیم. 

روز یکشنبه شاخص کل افت اندک هزار و 395 واحدی داشت و شاخص کل هم‌وزن 3 هزار و 868 واحد نزول کرد.  شاخص کل فرابورس نیز 142 واحد پائین آمد.

در پایان معاملات ‌روز یکشنبه، 129 نماد رشد قیمت و 356 نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، 26 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 72 درصد بازار افت قیمت داشتند.

بیشترین افزایش قیمت

روز دوشنبه در بورس شرکت‌های لیزینگ ایرانیان (وایران)، ملی سرب و روی ایرانیان (فسرب) و لامپ پارس شهاب (بشهاب) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت‌ ذوب روی اصفهان (فروی)، شرکت معدنی کیمیای زنجان گستران (کیمیا) و شرکت پگاه آذربایجان شرقی (غپآذر) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

بیشترین کاهش قیمت

در بورس نمادهای حکشتی (شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی)، نمرینو (شرکت ایران مرینوس) و غدام (شرکت خوراک دام پارس) در روز دوشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت بازرگانی و تولیدی مرجان کار (کمرجان)، سرمایه گذاری مسکن پردیس (ثپردیس) و ثعمرا (عمران و توسعه شاهد) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

عرضه و تقاضای بازار

در پایان معاملات روز یکشنبه بازار با مازاد تقاضای 358 میلیارد تومانی بسته شد. در پایان معاملات یکشنبه 127 نماد صف فروش و 32 نماد صف خرید داشتند. ارزش صف‌های خرید نسبت به پایان روز کاری گذشته 50 درصد افت کرد و در رقم 646 میلیارد تومان ایستاد. ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به شنبه 500 درصد افزایش یافت و 288 میلیارد تومان شد. 

بیشترین تقاضاها

در روز یکشنبه نماد انرژی3 (سایر اشخاص بورس انرژی) با صف‌ خرید 260 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از انرژی3، نمادهای فاسمین (شرکت کالسیمین) و کروی (شرکت توسعه معادن روی ایران) بیشترین صف خرید را داشتند.  

بیشترین عرضه‌ها

روز گذشته بیشترین صف فروش نیز به شکربن (شرکت کربن ایران) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 40 میلیارد تومانی داشت. پس از شکربن، وسرضوی (شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت استان خراسان رضوی) و کالا (شرکت بورس کالای ایران) بیشترین صف فروش داشتند.

روز یکشنبه شاخص کل اندکی افت کرد و شاخص هم وزن سقوط سنگین‌تری داشت و 72 درصد نمادها قرمزپوش بودند. به علاوه بار دیگر نقدینگی حقیقی از بازار خارج شد که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی بازار 557 میلیارد تومان است.  

اما مشکل این روزهای بازار سطح پائین ارزش معاملات سهام است. در 2 روز اخیر ارزش معاملات بازار به ترتیب 7.8 و 6.7 هزار میلیارد تومان بود. میانگین ارزش معاملات خرد نیز در 5 روز اخیر 5.5 هزار میلیارد تومان بوده است. این در حالی است که میانگین روزانه ارزش معاملات خرد 9.5 هزار میلیارد تومان بود.

افت ارزش معاملات و رشد ارزش صف‌های بازار سهام نشان از کاهش نقدشوندگی بازار دارد. ارزش صف‌های خرید در پایان معاملات دیروز 646 میلیارد تومان و ارزش صف‌های فروش 288 میلیارد تومان بود.

در کنار موج خروج نقدینگی حقیقی از بازار، بحران نقدشوندگی و افزایش صف‌نشینی در بورس دو نکته منفی مهم این روزهای بورس تهران است. کاهش نقدشوندگی نه تنها می‌تواند موجب افزایش خروج نقدینگی در میان‌مدت شود بلکه به اعتماد معامله‌گران و سهامدارن آسیب می‌زند.  

به نظر می‌رسد بورس نیاز به بازسازی اعتماد سهام‌داران دارد. احیای اعتماد سهام‌داران با روش‌های دستوری و مداخلات دولت حاصل نمی‌شود. بورس تهران به افزایش عمق، ایجاد ابزارهای مالی و عدم مداخله دولت در سازوکار بازار نیاز دارد.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.