کد خبر : 20554 / /
/

در ابتدای این مراسم، سید جواد هاشمی، مجری برنامه گفت: برای کسانی که با علی سلیمانی آشنا بودند، یک سال گذشته بسیار سخت گذشت زیرا رفتار و منش وی به اندازه ای نیکو بود که نمی شد او را بشناسید اما دوستش نداشته باشید.

علی سلیمانی متولد 10 آبان 1349 در تهران ، بازیگری و مجری است. علی سلیمانی فارغ التحصیل لیسانس رشته نمایش ، گرایش بازیگری از دانشگاه آزاد است. علی سلیمانی از پشت صحنه کار خود را شروع کرد. علی سلیمانی در رشته کاراته هم دان پنج دارد. اصالت علی سلیمانی به روستای سرنسر از شهرستان سراب در آذربایجان شرقی برمی گردد.

علی سلیمانی

اولین سالگرد علی سلیمانی در فرهنگسرای بهمن

آیین نکوداشت اولین سالگرد درگذشت علی سلیمانی، بازیگر سینما و تلویزیون در تالار شهید آوینی فرهنگسرای بهمن برگزار شد.‍

 

در ابتدای این مراسم، سید جواد هاشمی، مجری برنامه گفت: برای کسانی که با علی سلیمانی آشنا بودند، یک سال گذشته بسیار سخت گذشت زیرا رفتار و منش وی به اندازه ای نیکو بود که نمی شد او را بشناسید اما دوستش نداشته باشید.

وی افزود: سلیمانی سال ها نمایش هایی را به صورت نذری انجام می داد و دستمزد خود را هم از امیرالمومنین (ع) دریافت می کرد. اجرت کار وی، ماندگاری نامش است. این هنرمند به مدت ۲۵ سال، چهل شب قبل از شهادت حضرت علی (ع) نمایشی با محوریت امیرالمومنین (ع) برگزار می کرد و در طول این چهل شب نیز همیشه اشک به چشم داشت.

علی سلیمانی

در ادامه مراسم، گروه «مشکات» به اجرای نوحه خوانی پرداخت و سپس فیلمی با حضور ناصر آویژه، منوچهر اکبرلو، سید جواد هاشمی، حامد عقیلی، حسین پرستار و حسین میرزاییان پخش شد که هر یک از آن ها از خاطرات خود با علی سلیمانی سخن گفتند.

بخش دیگر آیین نکوداشت علی سلیمانی به میزگردی با حضور قاسم جعفری، حسن فتحی، حسین کیانی و علی ملاقلی پور اختصاص داشت.

حسن فتحی پیرامون این هنرمند فقید گفت: در این دو یا سه سال کرونایی، بسیاری از هموطنان خود را از دست دادیم. همچنین هنرمندان ارزنده ای از میان ما سفر کردند اما هنرمندان به دلیل اجباری که برای کارشان داشتند، مجبور شدند بدون ماسک جلوی دوربین روند. آن ها این عمل را انجام دادند تا بتوانند با آثار تولیدی خود اوقات فراغت مردم را پر کنند ولی در نهایت همین امر باعث شد برخی از هنرمندان از میان ما بروند. این عمل بازیگران، تنها نتیجه عشق آن ها به مردم و خواسته هایشان بود که این ایثار را رقم زد.

وی ادامه داد: علی سلیمانی در اوج دوران کرونایی به شدت کارش را انجام می داد و در همین ایام نیز هیچگاه از انرژی و اخلاق نیکوی او کاسته نشد. اولین بار علی سلیمانی را سال ۷۰ در سریال «روشن تر از خاموشی» ملاقات کردم. او تنها یک بازیگر نبود بلکه یک رفیق به تمام معنا نیز بود.

علی سلیمانی

فتحی اعلام کرد: اگر از هر فردی که علی سلیمانی را می شناسد، از اخلاق این بازیگر بپرسیم، به نیکویی از وی یاد خواهد کرد. وی با اخلاق خوش خود همیشه به دیگران انرژی می داد. در ضمن این هنرمند به شدت دست خیر داشت، برای همین هم نامش چنین ماندگار شده است.

قاسم جعفری، کارگردان سینما نیز درباره این هنرمند تصریح کرد: تا چند سال پیش، هیچ یک از ما مرگ را جدی نمی گرفتیم اما کرونا باعث شد تا بفهمیم مرگ به همه ما چقدر نزدیک است. امیدوارم این بیماری دیگر جان هیچ عزیزی را نگیرد.

این کارگردان اعلام کرد: من تنها در سریال «غریبانه» با علی سلیمانی همکاری داشتم و همیشه افسوس می خورم چرا بیشتر این موقعیت فراهم نشد تا بتوانم با او کار کنم. در همان یک کاری که با سلیمانی همکاری داشتم، خاطراتی برایم باقی ماند ک

حسین کیانی، کارگردان و نویسنده تئاتر نیز سخنانش را چنین آغاز کرد: حضورم در این مجلس یک نقطه آموزنده برای خودم داشت، آن هم اینکه امیدوارم به گونه ای زندگی کنم که همانند این مجلس، چنین جمعیتی برایم حضور داشته باشند. از سال ۹۰ تا ۹۸ به طور مداوم با علی سلیمانی در تئاتر کار کردم بنابراین به خوبی او را می شناسم. وی هیچگاه گذشته خود را از یاد نبرد و با مردم بسیار فروتنانه رفتار می کرد.

وی با بیان اینکه هنر ایران یکی از چهره های خوب خود را از دست داد، گفت: هیچگاه در بدترین شرایط روحی از علی سلیمانی بد اخلاقی ندیدم. سلیمانی همچنین بسیار اخلاق مدار بود. این ویژگی هم وام گرفته از اعتقادات و باورهای مذهبی اش بود. درباره این هنرمند باید اضافه کنم هیچ گاه نماز و روزه او ترک نشد.

علی ملاقلی پور، کارگردان سینما و تلویزیون نیز در انتهای این جلسه بیان کرد: من در مرگ پدرم نیز به اندازه درگذشت علی سلیمانی گریه نکردم. وی به شدت دوست داشتنی و با اخلاق بود و به هیچ وجه نمی شود فوت او را باور کرد. سلیمانی را بسیار رفیق و همراه دیدم، او در رفاقت برای دوست خود کم نگذاشت.

این کارگردان ادامه داد: به یاد ندارم علی سلیمانی خود را برای کسی گرفته باشد. وی مردم را از خود می دانست، برای همین هم چنین در میان قلب عموم مردم جا دارد.

کارگردان فیلم «قندون جهیزیه» تاکید کرد: مسئولان صدا و سیما همیشه غایب هستند و این غیبت را در مجلس امروز هم می بینیم. آن ها باید از نگاه مصرفی خود به بازیگران دست بردارند. برای رسیدن به این خواسته نیز نیاز دارند تا همانند علی سلیمانی به همه چیز نگاه کنند.

ملاقلی پور در پایان گفت: همسر و دختر علی سلیمانی موسسه ای به نام این هنرمند راه اندازی کرده اند که امیدوارم هر کس که توان لازم را دارد در این امر به آن ها یاری رساند. انتهای پیام

واژه شناسی این خبر (علی سلیمانی):

علی سلیمانی (۱۰ آبان ۱۳۵۰ در تهران – ۲۱ مرداد ۱۴۰۰ در تهران) بازیگر ، مجری و طراح دکور ایرانی بود. او دارای مدرک کارشناسی نمایش با گرایش بازیگری از دانشگاه آزاد اسلامی بود. نخستین کار سینمایی وی سفر بخیر به کارگردانی داریوش مودبیان بود. سلیمانی عضو ثابت تیم فوتبال هنرمندان بوده و همچنین از سال ۱۳۷۰ به آموزشی کاراته و بازیگری می پرداخت. وی در مرداد سال ۱۴۰۰ به کرونا مبتلا شد و درگذشت.

وی همچنین به عنوان دستیار کارگردان با پرویز شیخ طادی و بهروز بقایی در دنیای شیرین دریا و ماه مهربان همکاری داشت. از جمله آثار وی می توان به دروازه ساعات ساخته سید جواد هاشمی ، داستان یک شهر ساخته اصغر فرهادی ، روشن تر از خاموشی ساخته حسن فتحی و وضعیت سفید ساخته حمید نعمت الله اشاره کرد.

(برگرفته از دانشنامه آزاد ویکی‌پدیا)

واژه شناسی این خبر (سیدجواد هاشمی):

سیّد جواد هاشمی پور اصل (زادهٔ ۲۷ دی ۱۳۴۴) معلم ، بازیگر ، کارگردان ، نویسنده و مجری ایرانی است که در تیاتر ، سینما و تلویزیون فعالیت می کند. او اصالتی گیلانی دارد ولی در شهر تهران متولد شده است.

سید جواد هاشمی در سال ۱۳۴۴ خورشیدی در محلهٔ نواب تهران ، زاده شد. خانوادهٔ او از گیلان و شهر پره سر در شهرستان رضوانشهر به تهران مهاجرت کرده بودند. تحصیلاتش را در رشتهٔ کارگردانی در دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران ادامه داد و در سال ۱۳۷۳ فارغ التحصیل شد. سید جواد هاشمی دارای دو فرزند به نام های سید محسن و فاطمه السادات است. هاشمی در ابتدا مسیول حراست یکی از شبکه های تلویزیون جمهوری اسلامی بود، اما بعد از آنکه در یکی از سکانس های یک تله فیلم برای چند ثانیه به ایفای نقش پرداخت مورد توجه کارگردان تله فیلم واقع شد. او به خاطر نوع پوشش و آرایش چهره اش اغلب در نقش شخصیت های مذهبی و اسلام گرا به کار دعوت می شود.

 1401/5/22

تهران (پانا) - آئین نکوداشت یاد و خاطره زنده یاد «علی سلیمانی»، درفرهنگسرای بهمن تهران، همزمان با نخستین سالگرد درگذشت این بازیگر تئاتر برگزار شد. به گزارش خبرنگار پانا،سید جواد هاشمی، بازیگر و کارگردان سینما، تئاتر و تلویزیون که اجرای این آئین را بر عهده داشت، در آغاز این مراسم، ضمن نکوداشت یاد و خاطره آن عزیز سفر کرده، با اشاره به این که داغ «علی سلیمانی»، برای کسانی که با او مأنوس بوده اند، بسیار سخت بوده است، گفت: «می دانم که این داغ برای همه شما و همه آن هایی که با علی مأنوس بودند چقدر سخت گذشت، می خواستم بگویم چه زود گذشت، نه، خدایی زود نگذشت.»وی در ادامه، با قرائت این بیت شعر «صحنه تنها مانده بی نام علی، عاشقی را برده در کام علی، با بیان این ...

 معرفی ویژه های محرمی شبکه دو سیما

 1401/5/9

تهران (پانا) - شبکه دو سیما همزمان با آغاز ماه محرم و عزاداری امام حسین (ع) برنامه های مختلفی را برای بینندگان این شبکه تدارک دیده است. به گزارش روابط عمومی شبکه دو، مجموعه تله تیاتر «پیر وفا» در شب های محرم از شنبه تا چهارشنبه ساعت ۲۱:۳۰ روانه آنتن می شود. این مجموعه نمایشی، درباره زندگی و فداکاری های «هانی بن عروه» است که جانش را برای کمک به یاران حسین بن علی و مسلم بن عقیل فدا کرد. "پیر وفا" به کارگردانی مجتبی یاسینی، تهیه کنندگی مسعود رسام و نویسندگی سعید آل رسول در سال ۱۳۶۴ تولید شده است. در "پیر وفا" بازیگرانی چون اسماعیل سلطانیان، کریم اکبری مبارکه، عبدالرضا اکبری، بهروز مسروری، علی عمرانی، جلیل فرجاد و عبدالرضا فیاضی به ایفای نقش پرداخته اند. از ...

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.