کد خبر : 22238 / /
/

بعد از گذشته ۷ ماه از سال متأسفانه هنوز زمان تخصیص اعتبار و همچنین نحوه هزینه کرد آن مشخص نشده است؛ بطوریکه محمد اسکندری مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرده که ۹ هزار میلیارد تومان برای همسان سازی حقوق بازنشستگان برای صندوق بازنشستگی کشوری در نظر گرفته شده، اما همچنان نحوه تخصیص و توزیع آن مشخص نشده است.

حقوق بازنشستگان پرداخت می شود. حقوق بازنشستگان امسال افزایش یافت. معوقات حقوق بازنشستگان در مهرماه پرداخت می شود. حقوق بازنشستگان با افزایش 38 درصدر واریز می شود. اخبار جدید درباره حقوق بازنشستگان را بخوانید.

افزایش 20 درصدی حقوق بازنشستگان

در بخش اعتبارات هزینه‌ای پیوست دوم بخشنامه بودجه ۱۴۰۲ آمده است؛

۱- هر گونه استخدام و به‌کارگیری نیروی انسانی در کلیه دستگاه‌های اجرایی از جمله دستگاه‌های دارای قوانین خاص صرفاً با اخذ تأییدیه سازمان منوط به طی فرایند بند (ج) ماده (۷) قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر تأمین بار مالی قبل از صدور مجوز استخدامی مجاز است.

۲- دستگاه‌های اجرایی از جمله دستگاه‌های دارای قوانین خاص:

الف- افزایش ضریب ریالی حقوق را علی‌الحساب به طور متوسط بیست (۲۰) درصد نسبت به آخرین حکم کارگزینی سال ۱۴۰۱ لحاظ نمایند. رقم قطعی ضریب به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید. افزایش حقوق و دستمزد مشمولین قانون کار علی‌الحساب به طر متوسط بیست (۲۰) درصد نسبت به آخرین حکم کارگزینی تعیین می‌گردد. رقم قطعی افزایش به تصویب شورای عالی کار خواهد رسید.

ب- سقف اعتبار مربوط به سرانه اضافه کار کارکنان را در بودجه سال ۱۴۰۲ حداکثر معادل اعتبار سرانه اضافه کار در سال ۱۴۰۱ (مبتنی بر موافقتنامه سال ۱۴۰۱) پیش‌بینی نمایند.

ج- مبلغ پاداش پایان سال (عیدی) را مطابق ماده (۷۵) قانون مدیریت خدمات کشوری در بودجه خود پیش‌بینی نمایند. مبلغ قطعی پاداش پایان سال به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.

د- اعتبار مأموریت (داخلی و خارجی) کارکنان را حداکثر معادل پیش‌بینی عملکرد سرانه اعتبار سال ۱۴۰۱ (مبتنی بر موافقتنامه سال ۱۴۰۱) پیش‌بینی نمایند.

هـ- اعتبار سرانه کمک‌های رفاهی مستقیم و غیرمستقیم کارکنان، حداکثر معادل اعتبار سرانه سال ۱۴۰۱ (مبتنی بر موافقتنامه سال ۱۴۰۱) و پاداش یک ماهه معادل یک ماه حقوق و مزایای کارکنان را در سقف اعتبارات پیش‌بینی نمایند.

و- تمامی مؤسسات، شرکت‌های دولتی و دستگاه‌های اجرایی از جمله شرکت‌های دولتی مستلزم ذکر یا تصریح نام مانند شرکت‌های تابعه وزارت نفت و شرکت‌های تابعه سایر وزارت‌خانه‌ها، بانک‌ها، بیمه‌ها، صدا و سیما و سایر شرکت‌هایی که به نحوی دارای قوانین و مقررات خاص پرداخت حقوق و مزایا هستند موظفند اعتبار حقوق، دستمزد و مزایای کارکنان خود را در بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۲ مطابق افزایش مندرج در جزء (الف) بند (۲)، و با رعایت بخشنامه‌های شورای حقوق و دستمزد و مقررات تعیین شده در بودجه سال پیش‌بینی نمایند.

ز- مبنای محاسبه هزینه‌های کارکنان برای بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۲ صرفاً بر اساس آمار مندرج در «سامانه پاکنا (پایگاه اطلاعات کارکنان نظام اداری)» و «سامانه ثبت حقوق و مزایا موضوع ماده (۲۹) قانون برنامه ششم» از مجموعه سامانه‌های کارمند ایران (سامانه کارکنان نظام اداری سازمان اداری و استخدامی کشور) می‌باشد.

ح- هر گونه پیش‌بینی اعتبار برای بند‌های ب و هـ منوط به استقرار سامانه حسابداری قیمت تمام شده در شش ماهه اول سال ۱۴۰۱ می‌باشد.

۳- پیش‌بینی اعتبار برای اجرای تصویبنامه، بخشنامه، دستورالعمل‌ها، تغییر تشکیلات، تغییر ضرایب، جداول حقوقی و طبقه‌بندی مشاغل و افزایش مبنای حقوقی، هر گونه استخدام و بکارگیری نیروی انسانی و مصوبات هیأت امنا صرفاً با رعایت مفاد بند‌های (ث) و (ج) ماده (۷) قانون برنامه ششم توسعه کشور و در صورت تأیید مکتوب سازمان مجاز است.

۴- در دستگاه‌های اجرایی از جمله دستگاه‌های دارای قوانین خاص، پیش‌بینی سرانه اعتبار برای قرارداد با اشخاص حقیقی برای انجام کار معین (مشخص) دارای شناسه از سازمان اداری و استخدامی، با رعایت قوانین و مقررات، حداکثر در سقف تعداد سال ۱۴۰۱ (مبتنی بر موافقتنامه سال ۱۴۰۱)، با لحاظ افزایش حقوق و مزایای کارکنان مندرج در جزء (الف) بند (۲) فوق‌الذکر و با رعایت بند (ب) ماده (۲۸) قانون برنامه ششم در سال ۱۴۰۲ مجز می‌باشد.

۵- اعتبار مربوط به انعقاد قرارداد با شرکت‌های خدماتی طرف قرارداد با دستگاه‌های اجرایی، حداکثر در حد پیش‌بینی عملکرد ۱۴۰۱ (بر اساس موافقتنامه متبادله سال ۱۴۰۱) و با لحاظ مفاد جزء (الف) بند (۲) فوق‌الذکر در خصوص نیرو‌های شرکتی پیش‌بینی گردد.

۶- دستگاه‌های اجرایی موظفند ضمن ارائه آمار بازنشستگان سال ۱۴۰۲، اعتبارات مانده مرخصی و پاداش پایان خدمت بازنشستگان واحد‌های ستادی و واحد‌های تابعه را از محل صرفه‌جویی در اعتبارات و یا واگذاری و فروش اموال، پیش‌بینی و به سازمان پیشنهاد نمایند.

لازم به ذکر است، در سال ۱۴۰۱ میزان افزایش حقوق کارکنان دولت ۱۰ درصد بوده است.

ببرسی لایحه افزایش و همسان سازی حقوق‌ بازنشستگان در مجلس

کاظم دلخوش اباتری نائب رئیس دوم کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس در رابطه با آخرین وضعیت لایحه متناسب‌‌‌سازی حقوق کارکنان و بازنشستگان کشوری و لشکری اظهار کرد: دوفوریت این لایحه در روز یکشنبه رای آورد.

وی درباره اینکه مطابق با آئین نامه داخلی مجلس باید کمیسیون‌ تخصصی مربوطه ظرف 72 ساعت گزارش خود را ارائه دهد تا جهت بررسی در دستورکار صحن قرار گیرد، توضیح داد: این لایحه باید در کمیسیون تخصصی که کمیسیون برنامه و بودجه است، بررسی شود. ایام تعطیل جزو ایام کاری حساب نمی شود.

نائب رئیس دوم کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس ادامه داد: این لایحه در روزهای گذشته در کمیسیون برنامه و بودجه بررسی شده است که در صورت نهایی شدن در کمیسیون مذکور به صحن می آید.

دلخوش اباتری در پایان گفت: به احتمال زیاد این لایحه نیاز به چکش‌کاری و کار کارشناسی دارد، اما ان شا الله این لایحه روز یکشنبه هفته آینده به صحن می آید./فارس

حقوق بازنشستگان | بازنشستگان کشوری در انتظار تخصیص اعتبار همسان‌سازی

بعد از گذشت ۷ ماه از سال هنوز زمان پرداخت اعتبار همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری و نحوه هزینه کرد آن مشخص نشده است؛ درحالیکه اجرای این موضوع یکی از مطالبات اصلی بازنشستگان کشوری است.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری به نقل از خبرگزاری مهر، قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری موضوعی است که به منظور ترمیم حقوق بازنشستگان اجرایی می‌شود و هر سال اعتباری در لایحه بودجه اختصاص پیدا می‌کند و در بودجه سال ۱۴۰۱ نیز ۹ هزار میلیارد تومان از سوی دولت در نظر گرفته شد.

صندوق بازنشستگی کشوری برای اجرای قانون همسان سازی نیاز به تخصیص اعتبار مورد نیاز از سوی سازمان برنامه و بودجه دارد آن هم در شرایطی که بازنشستگان با مشکلات زیادی مواجه بوده و خواستار اجرای سریع این قانون هستند.

بعد از گذشته ۷ ماه از سال متأسفانه هنوز زمان تخصیص اعتبار و همچنین نحوه هزینه کرد آن مشخص نشده است؛ بطوریکه محمد اسکندری مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرده که ۹ هزار میلیارد تومان برای همسان سازی حقوق بازنشستگان برای صندوق بازنشستگی کشوری در نظر گرفته شده، اما همچنان نحوه تخصیص و توزیع آن مشخص نشده است.

وی ادامه داد: ما به دنبال اجرای قانون و همچنین اصلاح قوانین در خصوص نوع پرداخت به بازنشستگان هستیم؛ در خصوص همسان سازی و ۹ هزار میلیارد تومان فرمول یا روشی برای اجرا به صندوق اعلام نشده است.

اسکندری همچنین تاکید کرد که قرار بوده تا حقوق پرداختی به بازنشستگان و حقوق‌های آنها معادل ۹۰ درصد از حقوق کارکنان همسان در گروه‌های خود باشد، این درحالی است که در خصوص متناسب سازی هنوز سازمان برنامه و بودجه فرمول و روشی مشخص و ابلاغ نکرده است.

موضوع دیگر، نقد کردن سهام ۹ هزار میلیارد تومانی از سوی صندوق بازنشستگی کشوری است که کاری سخت، پیچیده و زمان بر است، مطرح است و به گفته مسئولان، راه درست این است که به جای سهام، پول نقد به صندوق داده شود تا آنها بتوانند به بازنشستگان پرداخت کنند.

از سوی دیگر دائمی شدن همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری نیز یکی از مطالباتی است که بازنشستگان خواستار اجرایی شدن آن هستند.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در مورد دائمی شدن همسان سازی گفت: توجه اصولی به این درخواست بازنشستگان ضروری است. متأسفانه در دوره‌ای، و در حالی که درآمدهای پیش بینی شده در بودجه محقق نشد و دولت نیز برخلاف مصوبات مجلس، با اقداماتی مانع تحقق درآمدهای بودجه ۱۴۰۰ شد، بار مالی زیادی نیز به بودجه تحمیل شد و این در حالی بود که این مهم بیش از هفت و نیم سال معطل مانده بود.

وی افزود: اگر این اقدام از همان ابتدای دولت انجام شده بود، و در کنار آن به منابع پرداخت این مهم توجه شده بود، این رویکرد به تشدید کسری بودجه و به دنبال آن تورم موجود منجر نمی‌شد که اثر متناسب سازی را با کوچک کردن سفره بازنشستگان از بین ببرد.

به گفته اسکندری، رایزنی با نمایندگان مجلس و مسئولان دولت در دستور کار قرار دارد و به این مهم توجه داریم که باید منابع آن در درآمدهای دولت در بودجه شناسایی شده و اختصاص پیدا کند.

در همین رابطه اواخر هفته گذشته محمد اسکندری مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در نامه‌ای خطاب به علی احمدی معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور، خواستار مشخص شدن زمان تخصیص و نحوه هزینه کردن اعتبار همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری شد.

در بخشی از این نامه آمده است: در راستای تبصره (۱۲) قانون بودجه عمومی سال ۱۴۰۱ کشور و به موجب تصویب نامه شماره ۲۱۴۸۷/ ت ۹۸۲۶ ه مورخ ۱۴۰۱.۲.۱۵ هیأت وزیران حقوق بازنشستگان و موظفین کشوری در سال جاری به میزان ده درصد (۱۰%) افزایش داده شده است. از طرفی در جز (۳) بند (ی) تبصره (۲) قانون موصوف مبلغ نود هزار میلیارد ریال (۹۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال) برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری منظور گردیده لکن نحوه هزینه کرد آن در تصویب نامه یاد شده تشریح نشده و این در حالی است که موضوع متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری به طور مکرر از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و نیز کانون‌های بازنشستگی به استناد قانون بودجه و بند مذکور مورد مطالبه و پی گیری از این صندوق واقع می‌گردد.

با عنایت به صراحت جز (۳) بند (ی) تبصره (۲) قانون بودجه عمومی سال ۱۴۰۱ کشور و لزوم پاسخگویی به مجلس شورای اسلامی و بازنشستگان، خواهشمند است دستور فرمایید زمان تخصیص و نحوه هزینه کرد مبلغ مزبور (چگونگی متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری) را به این صندوق اعلام فرمایند.

حقوق بازنشستگان کشوری در سال جاری کمتر از سایر بازنشستگان افزایش یافت به همین دلیل اجرای قانون همسان سازی می‌تواند در بهبود وضعیت حقوقی و معیشتی آنان مؤثر باشد و جا دارد مسئولان سازمان برنامه و بودجه نسبت به تسریع در تخصیص ۹ هزار میلیارد تومان اعتبار همسان سازی و همچنین نحوه هزینه کرد آن اقدام کنند.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.