کد خبر : 21904 / /
/

قیمت سوخت در لبنان در سایه محاصره مالی، اقتصادی و سیاسی تحمیل شده علیه ملت لبنان و تصمیم دولت این کشور در رفع یارانه سوخت، با افزایش قیمت روزانه روبه روست.

قیمت بنزین این روزها به یکی از مباحث روز تبدیل شده است چرا که اعلام اجرای طرح بنزین برای همه تغییر قیمت بنزین نیز به یکی از خبرهای  دنبال کننده چند وقت اخیر تبدیل شد. مسئولان در اظهار نظرهای متفاوتی موضع مشخصی در رابطه با کاهش یا افزایش قیمت بنزین اعلام نکرده اند. مسیر افزایش قیمت بنزین، از سه نرخی کردن آن شروع می‌شود. در ادامه به آخرین خبر درمورد قیمت بنزین می پردازیم.

قیمت بنزین گران می شود؟

عضو کمیسیون انرژی مجلس با اعلام اینکه افزایش قیمت بنزین به هیچ عنوان نه در دولت و نه مجلس مطرح نشده است، گفت: دولت به دنبال راهکارهای غیرقیمتی مانند کنترل جایگاه‌ها در مرزها و مدیریت کارت‌های سوخت است.

به گزارش ایرنا، مصرف سوخت پس از واکسیناسیون موفق دولت با روندی افزایشی رکورد زده و با توجه به عدم توسعه زیرساخت‌های پالایشی کشور در دولت قبل، منجر به ناترازی بنزین شده است؛ با این وجود تمرکز دولت و وزارت نفت در بررسی‌های کارشناسی، استفاده از ابزارها و راهکارهای غیر قیمتی بوده است تا بدون افزایش هزینه برای مردم، جهش مصرف و قاچاق سوخت کنترل شود.

یکی از راهکارهای غیر قیمتی، کاهش سهمیه آزاد کارت‌های سوخت از ۲۵۰ به ۱۵۰ لیتر بود که در گذشته نیز سابقه داشته و به خصوص در کنترل قاچاق سوخت نقش مهمی ایفا می‌کند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در مجموع با سهمیه ۶۰ لیتر بنزین ۱۵۰۰ تومانی و ۱۵۰ لیتر بنزین آزاد، امکان پیمایش ۲۱۰۰ کیلومتر برای هموطنان وجود دارد و عملاً اغلب قریب به اتفاق شهروندان نیازی به اعدادی بیش از این میزان پیدا نمی‌کنند.

دو محل اصلی انحراف مصرف و شکل‌گیری قاچاق با وجود سازوکار کارت هوشمند سوخت، بحث سهمیه آزاد و کارت سوخت جایگاه‌داران بوده است که در هر دو بخش وزارت نفت با سیاست‌ صحیح ابتدا با بررسی دقیق کارت سوخت جایگاه‌داران و سپس کاهش سهمیه با نرخ آزاد کارت سوخت ماشین‌های شخصی از ۲۵۰ لیتر به ۱۵۰ لیتر در ماه، اقدام به کنترل مصرف قاچاق در کشور کرده است.

این اقدامات موجب شده در ۴۵ روز گذشته جلوی قاچاق بالغ بر ۱۰۰ میلیون لیتر بنزین در ماه از طریق اجرای همین شیوه غیر قیمتی گرفته شده است و بارها اعلام شد که دولت برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین و استفاده از ابزارهای قیمتی در دستور کار ندارد و تنها با ابزارهای «غیر قیمتی» تلاش می‌کند مصرف را مدیریت کرده و از قاچاق سوخت جلوگیری کند.

«رمضانعلی سنگدوینی»، عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، در مورد افزایش قیمت بنزین گفت: در بحث بنزین مهم‌ترین مسئله این است که ما باید بهینه‌سازی مصرف سوخت را داشته باشیم و خودروهای کم‌مصرف تولید کنیم. در کنار این حمل و نقل عمومی را توسعه کنیم؛ چراکه اگر مردم در حمل و نقل عمومی مشکل نداشته باشند، مصرف نسبت به حال حاضر کاهش می‌یابد.

وی اظهار کرد: افزایش قیمت بنزین به هیچ عنوان نه در دولت و نه در مجلس مطرح نشده و اصلاً معنا هم ندارد. دولت نیز به دنبال راهکارهای غیر قیمتی مانند کنترل جایگاه‌ها در مرزها و همچنین مدیریت کارت‌های سوخت است.

سنگدوینی ادامه داد: تعداد زیادی از جمعیت ما که در دهک‌های پایین جامعه هستند از خودروی شخصی برخوردار نیستند و وقتی خودرو شخصی نداشته باشند از سوخت و یارانه سوختی بنزین استفاده نمی‌کنند، باید این ساماندهی و درست شود که حداقل آنهایی که خودرو ندارند و دهک‌های پایین جامعه هستند، از این قضیه برخوردار شوند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد: باید دولت در این رابطه لایحه بدهد تا این افراد نیز از یارانه سوخت بهره‌مند شوند اما در مسئله بنزین گران کردن بنزین به هیچ وجه مطرح نبوده و نیست.

وی تاکید کرد: قاچاق سوخت یکی از مشکلات عدیده در داخل کشور است. وقتی قیمت سوخت، قیمتی باشد که در جوار همسایگی ما قیمت‌ها چند برابر است، مطمئناً آنهایی که در شرایط سختی زندگی می‌کنند یا در مدار مرزی هستند و درآمد آنچنانی ندارند، سراغ این موارد می‌روند.

سنگدوینی گفت: در حال حاضر با افزایش قیمت نفت در جهان، قاچاق درآمد زیادی دارد. قیمت یک لیتر بنزین در ترکیه پنجاه یا شصت هزار تومان و در افغانستان سه چهار برابر است و این باعث می‌شود که افراد سودجو سوءاستفاده کنند.

وی با بیان اینکه مدیریت قاچاق بسیار مهم است، تاکید کرد: درایام پیک مصرف بنزین ۱۳۰ میلیون لیتر است که این عدد بالا است و دولت در این زمینه طرح‌های غیر قیمتی را پیاده‌سازی کند تا مصرف و قاچاق سوخت کنترل شود.

قیمت بنزین در لبنان

قیمت انواع بنزین و گازوئیل در لبنان در سایه تحریم‌های آمریکا و لغو یارانه سوخت با افزایش چشمگیر روزانه همراه شده است.

قیمت سوخت در لبنان در سایه محاصره مالی، اقتصادی و سیاسی تحمیل شده علیه ملت لبنان و تصمیم دولت این کشور در رفع یارانه سوخت، با افزایش قیمت روزانه روبه روست.

وزارت آب و انرژی لبنان امروز چهارشنبه جدول جدیدی از قیمت انواع سوخت در این کشور را اعلام کرد.

بر این اساس، قیمت بنزین انواع ۹۵ و ۹۸ اکتان به ترتیب ۲۰ و ۲۱ هزار لیره و گازوئیل ۲۲ هزار لیره و گاز ۱۰ هزار لیره نسبت به دیروز افزایش داشته است.

قیمت بنزین اکتان ۹۵ هزار و ۶۶۶ هزار لیره، بنزین ۹۸ اکتان ۶۸۲ هزار لیره، گازوئیل ۸۲۲ هزار لیره و گاز ۳۶۴ هزار لیره شد.

حداقل دستمزد در لبنان ۶۷۵ هزار لیره لبنان است.

لبنان به دلیل مواجهه با گرانی و سقوط ارزش پول ملی این کشور، از بحران اقتصادی، کاهش حجم جریان‌های مالی از خارج، افزایش حجم بدهی‌های عمومی، افزایش نرخ دلار در برابر لیره لبنان و کاهش قدرت خرید رنج می‌برد.

در همین حال قرار است به زودی هیات لبنانی به ایران آمده تا درباره دریافت سوخت از ایران رایزنی کنند.

بحران سوخت لبنان در حالی رو به گسترش است که آمریکا با اعمال فشار به بیروت، مانع از ارسال هر گونه سوخت به مردم لبنان می‌شود، با این حال سال گذشته، تهران بدون توجه به تهدید‌های آمریکا، محموله سوخت خود را به لبنان فرستاد که به تعبیر سیاسیون لبنانی، شلیکی بر پیکره محاصره مالی، اقتصادی و سیاسی تحمیل شده علیه ملت لبنان بود.

بانک مرکزی لبنان هم دو روز پیش اعلام کرد که تامین دلار برای واردات بنزین را به طور کامل متوقف کرده است و پیش‌بینی می‌شد که این اقدام منجر به افزایش قیمت و نوسانات سوخت و افزایش فشار بر کاهش مداوم ارزش پول ملی این کشور شود.

بانک مرکزی لبنان اعلام کرد که تامین دلار برای واردات بنزین را به طور کامل متوقف کرده است. این اقدام احتمالاً منجر به افزایش قیمت و نوسانات سوخت و افزایش فشار بر کاهش مداوم ارزش پول ملی این کشور خواهد شد.

بانک دو لیبان (بانک مرکزی لبنان) سال گذشته هم اعلام کرده بود که به‌دلیل کاهش ذخایر ارزی کشور، ارائه دلار را با نرخ‌های یارانه‌ای شدید متوقف می‌کند، اما این کار را با نرخ‌های کمتر از بازار در مبادلات خود ادامه داده بود.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.