کد خبر : 10718 / /
/

فائزه زمانی؛ رضا علیپور سریعترین مرد عمودی جهان، بعد از نهمی در مسابقات قهرمانی جهان روسیه از بی‌امکاناتی و بی‌توجهی‌ها گلایه دارد. علیپور بعد از ۲ سال دوری از مسابقات در حالی قهرمانی جهان را از دست داد که به گفته خودش با اختلاف ۵ صدم و به بی‌امکاناتی باخته است.

رضا علیپور ملی پوش سنگ نوردی ملقب به یوزپلنگ ایرانی، این روزها برای حضور در بازی‌های آسیایی هانگژو و المپیک ۲۰۲۴ پاریس، صخره‌ها را یکی پس از دیگری می‌پیماید.

فائزه زمانی؛ رضا علیپور سریعترین مرد عمودی جهان، بعد از نهمی در مسابقات قهرمانی جهان روسیه از بی‌امکاناتی و بی‌توجهی‌ها گلایه دارد. علیپور بعد از ۲ سال دوری از مسابقات در حالی قهرمانی جهان را از دست داد که به گفته خودش با اختلاف ۵ صدم و به بی‌امکاناتی باخته است.

او بدون پد سنسور، سالن و دیواره استاندارد در مسابقات قهرمانی جهان شرکت کرد. پد سنسوری از اصلی‌ترین ابزار تمرین سنگ نوردی به حساب می‌آید و قیمتش فقط ۱۰۰ میلیون است که در دنیای امروز مبلغی به حساب نمی‌آید اما حالا یوسین بولت سنگ نوردی که خودش چندان هم از این لقب خوشش نمی‌آید به رغم تمام بی مهری‌ها عزمش را جزم کرده تا طلای بازی‌های آسیایی جاکارتا را سال بعد در هانگژو تمدید کند و از طرفی گوشه چشمی به طلای المپیک ۲۰۲۴ داشته باشد.

کمی از مسابقات قهرمانی جهان بگو. از عملکردت راضی بودی؟

مسابقات قهرمانی جهان برای من به خوبی پیش نرفت و با اختلاف ۵ ثانیه قهرمانی را از دست دادم. ۳-۲ سالی مسابقه نداده بودم و از لحاظ ذهنی آمادگی نداشتم. از طرفی ما در استانمان سنسور ری اکشن تایم که زمان شروع مسابقه را اعلام می‌کند را نداریم و من نتوانستم استارت مسابقه را به موقع شروع کنم و ۱۵ ثانیه دیرتر استارت زدم. سرنوشت سنگ نوردی سرعت را هزارم ثانیه‌ها مشخص می‌کند و این رشته بسیار سخت است. از طرفی آن روز، روز من نبود.

تو رکوردار جهان در ماده سرعت بودی و قبلا به راحتی طلای این ماده را می گرفتی. چه شد که این دوره نتوانستی از عنوانت دفاع کنی؟

من ۳ بار طلا و همچنین نقره و برنز قهرمانی جهان را گرفته ام. همچنین رکوردار بازی‌های جهانی و آسیایی هستم اما گاهی نمی‌شود که نمی‌شود. من در تمریناتم کم نگذاشتم اما کمبود امکانات ما را اذیت می‌کند. در استانمان هنوز سالنی نداریم که دیواره ۱۵ متری استاندارد داشته باشد و به خاطر همین ما از رقبایمان عقب می‌مانیم.

از زمانی که سنگ نوردی المپیکی شده، حمایت‌ها از این رشته بیشتر شده است؟

فعلا که من حمایتی ندیده ام و امیدوارم که از این به بعد ببینم. حمایت به یک میلیون یا ۱۰ میلیون حقوق نیست، حمایت این است که برایمان سالن بزنند و بیشتر اهمیت بدهند نه اینکه بگویند از این به بعد سنگ نوردی المپیکی شده و یک میلیون حقوق می دهیم.

وقتی شرایط و امکانات در استانت فراهم نیست چرا برای تمرین به تهران نمی آیی؟

شرایط تهران هم خوب نیست. تهران هم آن امکاناتی که تو را قهرمان جهان کند، ندارد. وقتی شما مدال جهانی می خواهی، نباید حتما امکاناتت در حد جهانی باشد ولی لااقل باید در حد آسیا باشد. امکانات ما در ایران در حد مسابقات کشوری است و اگر بیشتر از این مدال و مقام می‌آوریم کمک خدا و دعای خیر مردم است وگرنه نمی‌شود با یک دیواره در فضای باز و باد و طوفان قهرمان جهان شد. تمام این قهرمانی‌ها و مدال‌ها را معجزه خدا می دانم.

تو هم مثل اکثر سنگ نوردان بدون مربی تمرین می‌کنی؟

من جزو اولین کسانی بودم که مربی نداشتم چون من به آن علم رسیده بودم که خودم تمریناتم را انجام دهم ولی طرف از روی جو بدون مربی تمرین می کند. من کسی بودم که در سن ۱۹ سالگی و بدون مربی قهرمان جهان شدم ولی بدون مربی تمرین کردن بزرگترین اشتباه است.

ببینید| این ایرانی سریعترین مرد عمودی جهان است/ رونالدو هم به گرد پایم نمی‌رسد/ به من نگویید اوسین بولت/ مشکل سنسور ۱۰۰ میلیونی داریم!

به تو لقب یوسین بولت سنگ نوردی را داده اند، از این لقب چه حسی می گیری؟

نه بابا... من یوسین بولت نیستم؛ رضا علیپور هستم. من اصلا خوشم نمی آید که از این لقب‌ها به من می‌دهند. من خودم هستم و نیازی به اسم کسی ندارم. من ۴ سال پرسرعت‌ترین مرد عمودی جهان و رکورددار دنیا بودم. وقتی من خودم قهرمان جهانم دلیلی ندارد که اسم دیگری روی من بگذارند و مثلا بگویند که طرف کریس رونالدوی سنگ نوردی است. رونالدو یا بولت هر کسی که هستند برای خودشان هستند. بولت قهرمان رشته خودش است و من قهرمان رشته خودم. من نمی توانم در دو صد متر قهرمان شوم و بولت هم نمی‌تواند در سنگ نوردی قهرمان شود.

در این مقطع هدفت چیست؟

طلای المپیک ۲۰۲۴ پاریس. البته این مدال به همت مسئولان برمی‌گردد. هر سال قول سالن می‌دهند ولی هنوز سالنی نزدند. المپیک و مدالش بالای صخره برای ما نایستاده‌اند که ما برویم و برداریم. امکانات در سنگ نوردی حرف اول را می زند و کشوری موفق است که امکانات دارد.

چه شد که از المپیک ۲۰۲۰ توکیو جاماندی؟

در رشته ما فقط ماده کمباین در المپیک توکیو حضور داشت. ماده سرعت که تخصص من است، المپیکی نشده بود ولی حالا این ماده به المپیک پاریس اضافه شده است.

سال آینده در بازی های آسیایی هانگژو، طلای جاکارتا را تکرار می کنی؟

من همه تلاشم را می کنم و می دانم که بدنم آماده است و در مسابقات جهانی هم به بی امکاناتی باختم. قبلا مسابقات زیادی در کشورهای مختلف می رفتم و در همان مسابقات روی سنسور و استارت مسابقه تمرین می کردم اما امسال مسابقه ای نبود و اگر ۲-۳ هفته روی پد سنسوری که لحظه شروع مسابقه را اعلام می‌کند، تمرین کرده بودم الان قهرمان جهان شده بودم.

این سنسوری که اینقدر مهم است و ما نداریم، خیلی گران است؟

حدود ۱۰۰ میلیون تومان است که این مبلغ در دنیای امروز و با توجه به این تورم و قیمت دلار چیزی نیست.

حرف آخرت؟

اگر تلاش می‌کنم اول از همه به خاطر مردم است. شرمنده ام که نتوانستم در مسابقات جهانی قهرمان شوم اما قول می دهم که همه تلاشم را برای مسابقات آینده بکنم.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.