کد خبر : 2561 / /
/

مدیرعامل اتحادیه سراسری صنعت دامپروران گفت: افزایش قیمت بین المللی نهاده های دامی و وقوع خشکسالی از یک سو و کاهش قیمت دام از سوی دیگر باعث شده دامدار ها به منظور پوشش هزینه های خود اقدام به فروش دام مولد خود کنند.

 

جواد آزاد، مدیرعامل اتحادیه سراسری صنعت دامپروران همگام کشور اظهار کرد: دو عامل بر صنعت دامپروری کشور اثرات سوئی گذاشته است که اگر به درستی مدیریت و تدبیر نشوند می توانند در آینده ای نزدیک به معظلی بزرگ در تامین گوشت قرمز کشور تبدیل شوند.

وی افزود: از سال گذشته قیمت نهاده های دامی در دنیا به طور فزاینده ای افزایش پیدا کرده است و این موضوع صنعت پروتئین حیوانی در بسیاری از نقاط دنیا را تحت تاثیر قرار داده است. بسیاری از کشورها از سال گذشته اقدام به خرید به موقع نهاده ها کرده اند که چین در این امر پیشرو است و اقدام به خرید ذرت، سویا به مقادیر عمده نمود.

آزاد افزود: بدلیل تحریم های ظالمانه ایالات متحده امریکا علیه سیستم بانکی کشور، امکان خرید به موقع و استفاده از سیستم حمل اقتصادی برای واردکنندگان در کشور محیا نیست و این شرکتها با مشقت زیادی این نهاده ها را به کشور وارد می کنند که برخی از این محموله ها، در سایه کاغذبازی های اداری وزارت جهاد، گمرک و بانک مرکزی ماه ها در گمرک در صف

مدیرعامل اتحادیه سراسری صنعت دامپروران همگام کشور اضافه کرد: مساله دیگری که بسیار صنعت دامپروری کشور را تحت تاثیر قرار داده خشکسالی بوده که خسارت های جبران ناپذیری را به صنعت وارد نموده است.

قیمت دام زنده و گوشت قرمز کاهش می‌یابد

آزاد افزود: بالارفتن قیمت جهانی نهاده ها و خشکسالی از یکسو و افزایش دستمزد و هزینه های تمام شده تولید از سوی دیگر، باعث افزایش هزینه ی تولید گوشت در کشور شده است، از طرفی با توجه به اینکه هم اکنون در فصل عرضه دام هستیم و طبیعتا قیمت دام کاهش می یابد، این موضوع باعث شده دامدار علیرغم افزایش هزینه های تولید نتواند دام خود را به قیمت مناسب به فروش برساند و پرورش دام برای وی مقرون به صرفه نباشد.

وی تصریح کرد: دامدار برای تامین هزینه های جاری خود مجبو به فروش دام مولد خود می‌شود که این موضوع تولید گوشت برای فصل بعدی را تحت الشعاع قرار خواهد داد.

وی گفت: برای حل این مشکل شرکت پشتیبانی امور دام با خرید تضمینی می تواند از دامدار حمایت نموده و با تعیین قیمت به همراه سود متعارف برای دامدار، از فروش دام مولد آنان به نوعی جلوگیری خواهد نمود. ورود دولت به این موضوع باعث تکمیل چرخه تولید و عرضه شده و دامدار هم با دلگرمی بیشتری می تواند روی قضیه ی تولید تمرکز بیشتری داشته باشد و فضای تولید هم سالم خواهد ماند.

وی یادآور شد: هم اکنون تشکل های دامداری و دامپروری در کشور با ارتباط تنگانگی که با دامدار دارند به راحتی می توانند در زنجیره تولید و تامین گوشت قرمز در کشور نقش فعالی داشته باشند و به عنوان حلقه مفقوده بین دولت و دامدار نقش کلیدی را ایفا کنند.

آزاد گفت: دولت به پتانسیل موجود در این تشکل ها اعتماد نکرده و سعی دارد همه چیز را به تنهایی به پیش ببرد، در حالی که می تواند با ضریب نفوذ این تشکل ها به راحتی مشکلات تامین گوشت قرمز را در زمانی محدود مرتفع نماید.

وی در انتها عدم توجه دولت به این مساله را مخاطره آفرین برشمرد و خاطر نشان ساخت: اگر دولت به این مساله توجه ویژه ای نکند و تدبیر لازم صورت نپذیرد، در فصل آینده عرضه گوشت قرمز هم به بحران امروزی مرغ تبدیل خواهد شد و علیرغم پتانسیل های بالای تولید در کشور مجبور به واردات حجم بیشتری از کوشت قرمز خواهیم شد

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.