کد خبر : 225 / /
/

​محققان با مطالعه بیماران مبتلا به سندروم متابولیک، وجود میزان بالایی از آنتی بادی علیه Porphyromonas gingivalis، باکتری عامل بیماری پریودنتال، را تأیید کردند.

محققان در آزمایشات حیوانی نشان دادند که عفونت با این باکتری باعث ایجاد مقاومت سیستمیک به انسولین و اختلال عملکرد متابولیکی در عضله اسکلتی با تغییر میکروبیوم روده می‌شود. این مطالعه نشان می‌دهد که بیماری پریودنتال می‌تواند بر کل بدن تأثیر داشته باشد.از مدت‌ها قبل مشخص شده است که باکتری‌های پریودنتال باعث ایجاد التهاب در حفره دهان می‌شوند، اما باعث افزایش سیستماتیک واسطه‌های التهابی نیز می‌شوند. از اینرو عفونت مداوم با باکتری‌های پریودنتال می‌تواند منجر به افزایش وزن بدن و افزایش مقاومت به انسولین شود که یکی از علائم بارز دیابت نوع ۲ است.

سلامت

عملکرد انسولین کمک به انتقال گلوکز از خون به داخل بافت‌ها، بخصوص به عضلات اسکلتی است، جایی که یک چهارم کل گلوکز در آن ذخیره می‌شود. به همین خاطر مقاومت به انسولین نقشی اساسی در ایجاد سندروم متابولیک، گروهی از شرایط نظیر چاقی، تغییر متابولیسم چربی، فشارخون بالا، سطح گلوکز خون بالا و التهاب سیستمیک دارد.

محققان دانشگاه پزشکی توکیو در مطالعه خود به بررسی میزان آنتی بادی Porphyromonas gingivalis در خون بیماران مبتلا به سندروم متابولیک پرداختند و دریافتند بین غلظت آنتی بادی و افزایش مقاومت انسولین ارتباط وجود دارد.

این نتایج نشان داد که بیماران مبتلا به سندروم متابولیک احتمالاً تحت عفونت Porphyromonas gingivalis قرار گرفته و از اینرو در واکنش ایمنی، آنتی بادی‌هایی را علیه میکروب تولید می‌کنند.

محققان دریافتند که در موش‌هایی که Porphyromonas gingivalis وجود داشت، میکروبیوم روده به طور قابل توجهی تغییر کرده بود که ممکن است حساسیت به انسولین را کاهش دهد.

طبق نتایج یک مطالعه جدید، بهداشت ضعیف دهان و دندان با کاهش کیفیت زندگی ناشی از افسردگی، فشارخون بالا و زوال شناختی مرتبط است.

 بهداشت دهان و دندان یک مسئله مهم در بخش مراقبت‌های سلامت است که همه باید روزانه رعایت نمایند.

در این مطالعه، محققان از بیش از ۲۷۰۰ آمریکایی چینی تبار در رده سنی بالا ۶۰ سال، مصاحبه بعمل آوردند.

آنها دریافتند حدود ۵۰ درصد شرکت کنندگان علائم دندانی را تجربه کرده بودند و ۲۵.۵ درصدشان مشکل خشکی دهان را گزارش کردند.

در اولین مطالعه، افرادی که علائم دندانی را گزارش کرده بودند دچار زوال شناختی و زوال حافظه دوره‌ای شدند که غالبا از پیش علائم زوال عقل (دمانس) هستند.

در مطالعه دوم، محققان دریافتند افزایش استرس ناشی از خشکی دهان منجر به بدترشدن بهداشت کلی دهان و دندان شد.

به گفته محققان دانشگاه نوادا آمریکا، شیوع میزان خشکی دهان ناشی از دیابت و بیماری قلبی است. این یافته‌ها، اهمیت مطالعه رابطه بین استرس و خشکی دهان را در جمعیت آسیب‌پذیر این بیماری اثبات می‌نماید.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.