کد خبر : 798 / /
/

شاید به جرات بتوان گفت که هیچ جای دنیا به اندازه کشور عزیزمان ایران دارای غذاهای محلی متنوع و خوشمزه نمی باشد. و این مسئله کاملا طبیعست . چون ما در جایی زندگی میکنیم که فرهنگ غذا رسم و رسوم خاصی دارد و مردمانمان آن سلیقه های بسیار عالی و جذابی را در طبخ غذاها بکار می برند.

یکی از غذاهای محلی و معروف شهر اردبیل ، سرعین و نواحی آذربایجان شرقی می باشد که به روش های متفاوتی در شهر های مختلف تهیه میشود. طعم نهایی این آش به نوع و طعم دوغ مصرف شده بستگی دارد و در صورت استفاده از دوغ محلی خوشمزه تر میشود. همچنین دوغ بکار رفته در این آش سرشار از کلسیم است.

غذلی محلی

میرزاقاسمی

میرزاقاسمی از جمله پیش غذاهای خوشمزه شمالیست که به یکی از غذاهای محبوب و معروف ایرانی تبدیل شده و تقریبا در همه جای کشورمان طبخ می شود.چاشنی اصلی این غذا سیر می باشد و برای خوشمزه تر شدن این غذا باید بادمجان ها را روی زغال به صورت کبابی آماده کنید.

دیزی سنگی

دیزی سنگی یا آبگوشت یکی دیگر از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی هاست. دیزی را در ظرف های مختلفی می پزند و سرو می کند. با این وجود، آن دیزی که در دیگ سنگی پخته می شود طعمی دیگر و آداب خاص تری دارد.

این غذای خوشمزه با پختن گوشت ، دنبه گوسفند، پیاز، سیب زمینی و حبوبات تهیه میشود.

این غذا که در میان شاهان و ثروتمندان رواج داشت و کم کم به میان مردم آمد در زمان قاجاریه وارد ایران گردید.

غذلی محلی

 

خورش ماست اصفهان

خورش ماست یکی از غذاهای خوشمزه و بومی شهر اصفهان است که از گوشت گردن گوسفند ، زعفران ، شکر ، زرده تخم مرغ و ماست چکیده تهیه می شود و در قدیم به عنوان یک غذای اصلی درباری بود. این غذا مانند دیگر خورش ها ،جزو غذای اصلی محسوب نمیشود و بیشتر مانند انواع سوپ ها به عنوان پیش غذا و سرد سرو می شود.

قلیه ماهی

از جمله غذاهای لذیذ و پر خاصیت اهل جنوب است. این غذای خوشمزه که با ترکیب دقیق سبزی و ادویه های خوش عطر جنوب تهیه میشود. موجب افزایش طول عمر و مانع از بروز پوکی استخوان در افراد می شود.به توصیه اهل فن ، این غذا باید از ماهی هایی استفاده شود که گوشت لُخم دارند.

اشکنه

یکی از غذاهای سنتی و قدیمی مردم ایران است که اصالت آن خراسانی است و مناسب روزهای سرد سال است و در قدیم از غذاهای پر مصرف محسوب می شده است.این غذای بدون گوشت بسیار مقویست و به راحتی می توانید آنرا در منزل تهیه کنید. این غذا نوعی خوراک است و عموما با پیاز، آرد و سبزیجات تهیه میشود.

لنجو یا ماهی آب پز

یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه استان سیستان و بلوچستان است . مواد تشکیل دهنده این غذا آچار، دوغ محلی ،پیاز، روغن،ماهی، زردچوبه، فلفل و نمک است . نام های دیگر این غذا ماهی دیگی و ماهی دوغی است. در این منطقه به دلیل تنوع بالای ماهی ، طبخ های مختلفی برای ماهی رواج دارد.

یخنی نخود

که دراصل به معنای پخته یا گوشت پخته شده استیکی از غذاهای سنتی شیراز در استان فارس است و مواد تشکیل دهنده آن مثل آبگوشت می باشد.خوردن این غذا در کنارنان و ترشی بسیار لذیذ است.

اکبر جوجه

یکی از غذاهای قدیمی و اصیل مازندرانی است که اصالت آن متعلق به شهرستان گلوکاه می باشد. این غذا که ابتدا فقط در رستوران های شمالی سرو میشد الان در اکثر نقاط کشور طبخ میشود.اکبر جوجه که در واقعه از جوجه محلی مرغ درست می شود و طعم متفاوت آن به خاطر رب انار و کره و نوع پخت آن است بسیار خوشمزه است. انتخاب نام این غذا بر اساس نام موسس این رستوران علی اکبر کلبادی، صورت گرفت.

آش خشکبار

یکی از غذاهای محلی و مقوی استان همدان است که از انواع خشکبار برای پختن این آش استفاده می شود و مواد اصلی آن سبزی آش، گوشت استخوان دار،انواع خشکبار شامل آلبالو خشک، برگه هلو، آلو ترش خشک، رشته، شیره انگور، نخود، لویبا، ، عدس، پیاز و نعناع است.

این آش به علت داشتن املاح معدنی ،ویتامین ها و پروتئین بالا به تشکیل گلبول های قرمز و خونسازی بدن کمک شایانی می کند و باعث افزایش انرژی بدن می شود.

دتهاست در آجیل فروشی ها و سوپرمارکت های بزرگ میوه های خشک شده ی خوشمزه و خوشرنگ در طعم های مختلف به صورت بسته بندی شده موجود است، این میوه های خشک شده را چیپس میوه ای میگویند که یکی از تنقلات مغذی و مقوی است که به میز پذیرایی از مهمانان بخصوص در ایام عید و شب یلدا رنگ و بوی خاصی میدهد.

بعضی از خانم های خوش سلیقه چیپس میوه ای را از میوه های تابستانی تهیه کرده و در شب های طولانی پاییز و زمستان به عنوان میان وعده و یا در کنار آجیل و تنقلات سرو می کنند.

چیپس میوه ای را میتوانید در کنار آجیل به عنوان تغذیه سالم و مفید برای ساعاتی که کودکانتان در مدرسه هستند تهیه نمایید تا جایگزین تغذیه های ناسالم باشد.

غذلی محلی

میوه ها انتخابی برای تهیه چیپس میوه ای : کیوی – خرمالو – نارنگی- آناناس- سیب – پرتقال

1 ) ابتدا میوه های تازه و سفت را با چاقو نازک برش میزنیم. موز جز آن دسته از میوه هایی است که نباید برش نازک بزنید زیرا له و خراب می شود.

2 ) یک سینی بزرگ (مجمع) تهیه کنید. داخلش را با کاغذ روغنی بپوشانید و برش های میوه را با فاصله از هم بچینید.

چیپس میوه ای خوشرنگ - دستپخت بانوی شهر

3 ) سپس سینی را روی بخاری یا شوفاژ با حرارت کم قرار دهید.

نکته : دقت کنید اگر میزان حرارت بخاری زیاد باشد میوه ها به کاغذ چسبیده و رنگشان تیره میشود.

4 ) به مدت یک روز سینی را برای خشک شدن کامل میوه ها روی بخاری قرار دهید و هر دو ساعت یکبار میوه ها را برعکس نمایید تا کاملا خشک شود.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.