کد خبر : 4981 / /
/

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و کره‌جنوبی با بیان اینکه به جای پرداخت نقدی یا کالاهای تولیدی، تجهیزات فنی و ماشین‌آلات بخش تولید وارد ایران می‌شود، گفت: قرار است تا با پیگیری توافق‌ها از سه ماه آینده تجارت بین دو کشور بار دیگر آغاز شود.

 

طی سال‌های اخیر تحریم‌ها شرایط جدیدی را برای تجارت ایران با جهان ایجاد کرد و به دلیل فشارهای حداکثری دولت امریکا برخی کشورها مبادلات کالایی را با ایران به حداقل رساندند.

از سوی دیگر به دلیل تحریم شدن بانک‌های ایرانی، پول کالاهای دریافت شده از ایران در کشورهای مقصد بلوکه شد که در پی آن، طی سال‌های اخیر مذاکرات بسیاری برای حل این روند شکل گرفت، یکی از این کشورها که حواشی بسیاری به همراه داشت تجارت با کره جنوبی بود.

براساس اعلام بانک مرکزی حدود هشت میلیارد دلار از پول‌های ایران در بانک‌های کره جنوبی بلوکه شده است و در یکسال اخیر مذاکرات بسیاری برای دریافت نقدی یا در ازای آن ارسال غذا و دارو انجام شد که با وجود توافقات دو طرف، هیچ کدام به مرحله اجرایی نرسید.

درحال‌حاضر بار دیگر شرایط به گونه‌ای پیش می‌رود که تحریم‌ها کم اثر شده و با توجه به روند مذاکرات وین برای احیای برجام با پیوستن دوباره امریکا به این توافق، پیش‌بینی‌های کارشناسان حاکی از افزایش چشمگیر تجارت ایران با جهان است.

بر همین اساس، «حسین تنهایی» روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه در روزهای اخیر مسئولان و فعالان اقتصادی کره جنوبی به ایران رفت و آمد بیشتری دارند، اظهارکرد: با کم شدن تحریم‌ها شرکت‌های کوچک و متوسط این کشور تلاش بسیاری برای آغاز تجارت با ایران دارند و از سوی دیگر شرکت‌های بزرگ در کره جنوبی نیز اعلام آمادگی کرده‌اند تا بار دیگر به فهرست تجاری ایران بپیوندند.

وی با تاکید بر اینکه پیش‌بینی شده طی سه تا پنج ماه آینده تجارت با کره جنوبی آغاز شود، تصریح کرد: در خصوص پول‌های بلوکه شده ایران در این کشور نیز مقرر شده تا به جای پرداخت نقدی یا کالاهای تولیدی، تجهیزات فنی و ماشین‌آلات تولید وارد ایران شود.

تنهایی خاطرنشان کرد: درحال‌حاضر بیشتر از کالا، اقلام زیربنایی برای افزایش تولید و صادرات مورد توجه قرار دارد.

وی با بیان اینکه پیش از این ایران و کره جنوبی تجارت چهار میلیارد دلاری را تجربه کرده بودند، تصریح کرد: در صورت اجرایی شدن توافقات دو طرف طی ماه‌های آینده و با توجه به علاقه‌مندی تجار برای پیوستن به این مبادلات اقتصادی می‌توان انتظار داشت که این رقم به سرعت بازیابی شود.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و کره جنوبی تاکید کرد: کره جنوبی به لحاظ اقلام فنی، الکترونیکی و پتروشیمی غنی است و می‌توان در حجم بالایی تجارت در این زمینه را در دستور کار قرار داد.

بر اساس اعلام گمرک، در ۱۲ ماهه سال ۹۹ در مجموع ۱۴۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۷۳ میلیارد دلار از مبادی کشور صادر و وارد شده است که سهم صادرات ۱۱۲ میلیون تن به ارزش ۳۴ میلیارد و ۲۵۶ میلیون دلار و سهم واردات ۳۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تن به ارزش ۳۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده است.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.