کد خبر : 6697 / /
/

صمد مرفاوی مربی پیشین تیم استقلال تهران ابراز امیدواری کرد این تیم در بازی یک چهارم نهایی جام حذفی برابر پرسپولیس موفق باشد.

 

صمد مرفاوی: هیئت مدیره قبلی استقلال دنبال بچه‌بازی بودند

صمد مرفاوی درخصوص پیش بینی از بازی دربی یک چهارم نهایی جام حذفی گفت: دربی مثل همیشه جذاب و خاص است. درست است که دربی حساسیت دارد، ولی هر تیمی که از نظر روحی و روانی بهتر باشد و بتواند از موقعیت‌هایش استفاده کند می‌تواند در این دربی موفق باشد.

صمد مرفاوی

ممکن است شما چندین موقعیت داشته باشید و به گل نرسید، اما تیم حریف روی یک موقعیت به گل برسد. این دربی هم اینگونه است، هر تیمی که بازیکنانش دربی را تجربه کرده باشد و شرایط روحی خوبی داشته باشد می‌تواند از موقعیت‌هایش بهتر استفاده کند و در نهایت نتیجه می‌گیرد.

او ادامه داد: بازی در جام حذفی تنها این تفاوت را دارد که دو سرمربی نمی‌توانند به دنبال تساوی باشند و تلاش می‌کنند که برنده باشند تا راهی دور بعدی شوند.

تفکر آن‌ها باید روی پیروزی باشد. این بازی کری‌های خاص خودش را دارد، یک سرمربی استراتژی این را دارد که مثلاً در پنالتی برنده باشد؛ هر سرمربی تفکر خاص خودش را دارد. در زمین مشخص می‌شود که کدام سرمربی چه خواسته‌ای دارد.

مرفاوی درخصوص عملکرد آبی پوشان در فصل جاری همچنین گفت: عملکرد استقلال تا حدود زیادی شبیه به سال گذشته بود و اکنون هم که در رده سوم جدول رده بندی هستند. استقلال شانسی برای قهرمانی ندارد و به نظر می‌رسد با همین رتبه‌ای که در اختیار دارند به نظر می‌رسد که می‌توانند سهمیه آسیایی را کسب کنند که پس از این فصل دشوار می‌تواند عملکرد قابل قبولی باشد.

مربی سابق استقلال درخصوص اینکه برای اولین بار مطالباتش را به صورت کامل دریافت کرده، گفت: این یک اتفاق خوب است که در استقلال رخ داده است؛ من بعد از سی سال در استقلال برای اولین بار تسویه حساب کردم. این برایم تعجب آور است؛ بقیه اعضای کادرفنی هم خیلی مشخص فسخ قرارداد کردیم و طبق آنچه مقرر شد تسویه حساب با من صورت گرفته است و به نظرم یک نکته مثبت در باشگاه بود.

آقای مددی نه پسر عمویم است و نه پسرداییم است و نه من وکیلش هستم، ولی بعضی از دوستان انتقاد می‌کنند. قبل از اینکه آقای مددی در راس کار باشند مگر همه چیز گل و بلبل بود؟

مرفاوی درباره مسائل مدیریتی باشگاه همینطور گفت: وضعیت استقلال همین بوده و چهل سال است که وضعیت همین مانده است. صحبت می‌کنند که استقلال در بحران است و این مسائل؛ چرا خودمان چوب لای چرخ باشگاه می‌گذارید؟

استقلال کار خودش را می‌کند، چرا با این حرف‌ها شلوغ بازی می‌کنید؛ کادرفنی باید کار خودش را بکند و مدیریت هم باید کار خودش را انجام بدهد. همانطور که کادرفنی اجازه نمی‌دهد مدیریت در کارفنی دخالت کند پس مدیریت هم نباید اجازه بدهد کادرفنی در این باره دخالت کند. هر کسی باید کار خودش را انجام بدهد.

این مدیریت در اندازه توان خودش کار می‌کند، ولی نمی‌دانم چرا برخی از این پیشکسوتان عزیزمان طوری حرف می‌زنند که انگار قبل از ایشان همه چیز گل و بلبل بوده است. خودم به شخصه هشت سال طول کشید تا یک طلب ۱۱۰ میلیون تومانی را دریافت کنم. الان خیلی از بدهی‌ها را پرداخت کردند، ولی چون خیلی از بدهی‌ها زیاد بوده این مشکلات وجود دارد. نباید مدام از مدیریت گلایه کرد.

او ادامه داد: هیئت مدیره قبلی استقلال اینستاگرامی بودند، هیئت مدیره‌ای بودند که دنبال بچه بازی و مسائل دور از شأن هیئت مدیره بودند. الان باید یک همدلی بین کادرفنی، مدیریت و هیئت مدیره برپا شود. نباید مربی علیه مدیریت جبهه بگیرد و روحیه خودمان و باشگاه را پایین بیاوریم.

نباید حتی اگر وضعیت افتضاحم باشد اینطور داد بزنیم. چرا باید همدیگر را ضعیف کنیم؟ مثلاً از وقتی که ما از استقلال رفتیم تا به امروز درمورد مسائل فنی حرف زدیم؟ نه. چون نباید بزنیم، آن‌ها کار خودشان را می‌کنند و با نتیجه گرفتن‌شان هم خوشحال می‌شویم. من به عنوان مربی نباید علیه دیگران صحبت کنم و هر کسی باید در جایگاه خودش کار کند.

اطلاعات شخصی صمد مرفاوی

نام کامل عبدالصمد مرفاوی

زادروز ۲۲ مرداد ۱۳۴۳

محل تولد    بندر امام خمینی، ایران ایران

قد ۱٬۸۲ متر

پست مهاجم

دوران جوانی

۱۳۶۰–۶۱

۱۳۶۱–۶۲ پاس بندرامام خمینی

جوان خوزستان

دوران حرفه‌ای۱

سال‌ها باشگاه‌ها بازی(گل)

۱۳۶۲–۱۳۶۳

۱۳۶۳–۱۳۶۴

۱۳۶۴–۱۳۶۷

۱۳۶۷–۱۳۷۲

۱۳۷۲–۱۳۷۴

۱۳۷۴–۱۳۷۷

۱۳۷۷–۱۳۷۷

۱۳۷۷–۱۳۷۸ نیرو زمینی

ستادمشترک‌تهران

دارایی

استقلال تهران

الکویت

استقلال تهران

تیونگ بارو

بهمن ؟ (۱۶)   

تیم ملی

۱۳۶۶–۱۳۷۲ ایران ۳۱ (۱۱)

تیم‌های مربی

۱۳۸۲–۱۳۸۵

۱۳۸۵–۱۳۸۶

۱۳۸۶–۱۳۸۸

۱۳۸۸–۱۳۸۹

۱۳۸۹–۱۳۹۰

۱۳۹۱–۱۳۹۲

۱۳۹۲–۱۳۹۳

۱۳۹۳–۱۳۹۴

۱۳۹۵–۱۳۹۶ استقلال تهران (دستیار)

استقلال تهران

استقلال تهران (دستیار)

استقلال تهران

مس کرمان

صبای قم

صبای قم

پیکان تهران

صبای قم

صمد مرفاوی

 

عبدالصمد مرفاوی (۲۲ مرداد ۱۳۴۳ در خرمشهر) بازیکن پیشین و مربی فوتبال ایرانی است. مرفاوی در دوران بازیگری، عضو باشگاه استقلال تهران و تیم ملی ایران بود. او در دو دوره سرمربی گری استقلال تهران را در فصل‌های ۱۳۸۶–۱۳۸۵ و ۱۳۸۸–۱۳۸۹ بر عهده داشت.

دوران باشگاهی

مرفاوی در دوران حضور فوتبالی‌اش در ایران بارها در تیمهای مختلفی از جمله نیروی‌زمینی٬دارایی٬استقلال٬بهمن و در خارج از ایران تیم‌های الکویت و تیونگ بارو توپ زد.

آخرین فصل حضورش در دارایی تهران، یعنی در فصل ۱۳۶۷ مسابقات باشگاه‌های تهران، در دیدار بین تیم‌های دارایی و استقلال که بر سر مقام نایب قهرمانی در جدال بودند، ۲ گل وارد دروازه استقلال کرد تا دارایی ۳–۰ استقلال را شکست دهد.

در فصل بعد به استقلال پیوست و ظرف ۶ سال حضورش در این تیم جام‌های مختلفی را کسب کرد. مهترین گل‌های او برای استقلال گل قهرمانی استقلال در دیدار نهایی جام باشگاه‌های ایران (لیگ قدس) در سال ۱۳۶۹ در برابر پرسپولیس، گل قهرمانی استقلال در دیدار نهایی جام باشگاه‌های آسیا (۱۹۹۱) در برابر لیائونینگ چین، و دو گل به برق شیراز در بازی رفت فینال جام حذفی ایران در سال ۱۳۷۵ بود. ضمن اینکه در سال‌های ۶۹، ۷۰، و ۷۱ با پیراهن استقلال ۳ گل با ضربه سر وارد دروازه پرسپولیس کرد.

او سومین بازیکن سال آسیا در سال ۱۹۹۱ شد.

صمد مرفاوی

دوران ملی

در سال ۱۳۶۵ و پس از استعفای ۱۴ نفر از بازیکنان تیم ملی دهداری بازیکنان جوانی را به تیم دعوت کرد و صمد مرفاوی که در آن زمان ۲۱ سال سن داشت یکی از همین جوانان بود. او در مسابقات مقدماتی المپیک مقابل کویت، اولین بازی ملی خود را انجام داد.

در قهرمانی ایران در بازی‌های آسیایی ۱۹۹۰ حضور موفقی به عنوان مهاجم مکمل فرشاد پیوس داشت و یک گل حساس در مرحله یک چهارم نهایی به ژاپن زد. از بازی رفت ایران-الجزایر در چارچوب جام بین قاره‌ای در سال ۱۹۹۱ به عنوان بهترین بازی ملی او یاد می‌شود که توانست هر دو گل ایران را به ثمر برساند و یک پیروزی به یاد ماندنی در ورزشگاه آزادی برای ایران رقم بزند.

عبدالصمد مرفاوی در دو دوره به عنوان سرمربی تیم فوتبال استقلال تهران را هدایت کرد، که هر دو دوره بعد از قهرمانی استقلال در فصل پیشین توسط امیر قلعه نویی و دستیاری خود او بوده است. وی در اولین دوره در لیگ برتر ۸۶–۸۵ به عنوان سرمربی سکان هدایت استقلال تهران را بر عهده گرفت، در آن فصل استقلال در حالی که تا چند هفته پایانی لیگ صدرنشین بود در پایان به رتبه جهارم بسنده کرد. او در فصل ۱۳۸۸–۱۳۸۹ برای دومین بار سرمربی استقلال تهران شد. در انتهای فصل مدیر عامل وقت استقلال واعظ آشتیانی قرارداد وی را برای یک سال دیگر تمدید نمود، اما در پایان آخرین بازی لیگ و پس از تساوی در برابر تیم پیکان و از دست دادن عنوان نایب قهرمانی، از سمت خود استعفا داد و به فاصله کوتاهی خود واعظ آشتیانی هم به دلیل اختلاف با سازمان تربیت بدنی از کارش کنار رفت. بدین ترتیب مرفاوی در دوفصل حضورش بعنوان سرمربی استقلال یک مقام سومی و یک مقام چهارمی بدست آورد.

مس کرمان

صمد مرفاوی بعد از استعفا از سرمربی گری استقلال در خرداد ۱۳۸۹ سرمربی‌گری مس کرمان را بر عهده گرفت.

 

او در دوره دهم لیگ برتر موفق به کسب رتبه هفتم در لیگ شد؛ و در مقابل استقلال و پرسپولیس شکست ناپذیر بود.

 

صبای قم

پس از استعفای گل‌محمدی از سرمربیگری صبای قم، مرفاوی در تاریخ ۴ مهر ۱۳۹۱ به سمت سرمربیگری این تیم انتخاب شد.[۱] در پایان فصل، محمد مایلی کهن جانشین مرفاوی شد. اما دوباره در نیم فصل لیگ سیزدهم مرفاوی به تیم سابق خود بازگشت و به رتبه نهم رسید؛ و قراردادش را به مدت یک فصل دیگر تمدید کرد صبا در لیگ چهاردهم با شروع خوب همراه شد و تا نیم فصل در حالی که صبا در رتبه ششم قرار داشت از سمت خود استعفا داد و به پیکان پیوست.

صمد مرفاوی

پیکان تهران

در نیم فصل لیک برتر ۹۴–۹۳ با استعفای مرفاوی از هدایت صبای قم و به دنبال برکناری منصور ابراهیم‌زاده، مرفاوی هدایت تیم پیکان تهران را برعهده گرفت. اما موفق به بقا نشد و سقوط کرد

 

بازگشت مجدد به صبای قم

پس از به توافق نرسیدن مسوولان صبای قم با علی دایی هدایت این تیم مجدداً به صمد مرفاوی سپرده شده، اما با این تیم هم موفق به بقا نشد و برای دومین بار در طول دوران مربیگری اش سقوط کرد.

 

افتخارات باشگاهی

قهرمانی در لیگ باشگاه‌های ایران (لیگ قدس) ۱۳۶۹ همراه با استقلال تهران

قهرمانی در جام باشگاه‌های آسیا ۱۳۷۰ همراه با استقلال تهران

قهرمانی در جام باشگاه‌های تهران ۱۳۷۰ همراه با استقلال تهران

قهرمانی در سوپر جام تهران (۱۳۷۳) همراه با استقلال تهران

قهرمانی در جام حذفی فوتبال ایران(۷۵–۱۳۷۴) همراه با استقلال تهران

نایب قهرمانی در جام باشگاه‌های تهران ۱۳۶۷ همراه با دارایی تهران

۹۲–۱۹۹۱ نایب قهرمان با استقلال

نایب قهرمانی در جام باشگاه‌های تهران ۱۳۶۸ و ۱۳۶۹ همراه با استقلال تهران

نایب قهرمانی در جام حذفی فوتبال ایران ۱۳۶۹ همراه با استقلال تهران

نایب قهرمانی در جام باشگاه‌های آسیا ۱۳۷۱ همراه با استقلال تهران

نایب قهرمانی در جام باشگاه‌های ایران (لیگ آزادگان) ۱۳۷۱

فردی

سومین بازیکن سال آسیا در سال ۱۹۹۱

جستارهای وابسته

فهرست بازیکنان ایرانی در لیگ فوتبال کویت

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.