کد خبر : 13255 / /
/

قیمت انواع گوشت قرمز در بازار بیست و ششم دی ۱۴۰۰ به شرح زیر است:

قیمت گوشت امروز تغییر محسوسی نداشت. قیمت گوشت امروز نسبت به روز گذشته با تغییر کمی همراه شد. قیمت گوشت در یکسال اخیر با نوسان مواجه بوده است. افزایش قیمت گوشت باعث کوچک شدن سفره مردم شده است. گفته شده با توقف صادرات دام و همچنین عرضه گوشت تنظیم بازاری سازمان پشتیبانی امور دام قیمت گوشت تا حدودی کنترل شده است.

قیمت انواع گوشت قرمز امروز نسبت به روز گذشته با تغییرات کمی همراه شد.

جدیدترین جدول قیمت گوشت

قیمت انواع گوشت قرمز در بازار بیست و ششم دی ۱۴۰۰ به شرح زیر است:

قیمت گوشت

ایسنا نوشت: مشاهدات میدانی حاکی از افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار است. افزایش قیمتی که برخی از فعالان این صنف علت آن را صادرات و برخی دیگر نیز جوسازی عده‌ای دلال و بالا بردن قیمت‌ها برای توقف صادرات می‌دانند.

بر اساس مشاهدات میدانی از خرده‌فروشی‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو شقه گوسفندی ۱۴۰ تا ۱۴۸ هزار تومان، راسته گوسفندی ۱۴۵ تا ۱۴۸ هزار تومان،  سردست گوسفندی ۱۳۹ تا ۱۴۸ هزار تومان، ران گوسفندی ۱۶۰ تا۱۷۹ هزار تومان و ران گوساله ۱۶۵ تا ۱۷۹ هزار تومان است.

گفتنی است قیمت‌های ذکر شده حدودی بوده و ممکن است در برخی مناطق بیشتر یا کمتر باشد.

 قیمت گوشت امروز چند؟

در میادین میوه و تره بار نیز قیمت هر کیلو راسته گوساله ۱۴۸هزار و۶۰۰ تومان، ران تازه گوساله ۱۴۸ هزار و۶۰۰ تومان، سردست تازه گوساله ۱۴۶ هزار و۷۰۰ تومان، راسته با استخوان تازه گوسفندی ۱۲۵هزار و۶۰۰  تومان، ران تازه گوسفندی ۱۳۹هزار و۵۰۰ تومان، سردست گوسفندی ۱۱۹هزار و۸۰۰ تومان و شقه گوسفندی ۱۱۶ هزار و ۹۰۰ تومان است.

 علی اصغر ملکی، با اشاره به کاهش قیمت گوشت گوسفندی، گفت: با توقف صادرات دام و همچنین عرضه گوشت تنظیم بازاری سازمان پشتیبانی امور دام، بازار گوشت قرمز آرام و تا حدودی قیمت‌ها کنترل و روند افزایش قیمت متوقف شده است.

وی با اشاره به نرخ گوشت تنظیم بازار، گفت: گوشت گوسفندی کیلویی ۱۱۷ هزار تومان و مخلوط گوشت گوساله کیلویی ۱۳۵ هزار تومان بدون استخوان به مصرف‌کنندگان عرضه می‌شود. خریداران می‌تواند گوشت تنظیم بازاری را در مغازه‌های منتخب که با بنر مشخص شده‌اند خریداری کنند، همچنین گوشت تنظیم بازاری در میادین میوه و تره‌بار عرضه می‌شود.

رییس اتحادیه تهیه و توزیع گوشت گوسفندی با اشاره به نرخ گوشت در بازار آزاد، گفت: نرخ گوشت در بازار آزاد نسبت به هفته گذشته کاهشی بود. گوشت شیشک از کیلویی ۱۲۸ تا ۱۳۲ هزار تومان در میادین عرضه موجود است و مغازه‌دار با احتساب سود ۱۰ تا ۱۲ درصد آن را به مشتریان عرضه می‌کنند. شاید مصرف‌کننده فرق چندانی بین گوشت ۱۲۸ هزار تومانی با ۱۳۲ هزار تومانی نبیند، اما کیفیت آن‌ها متفاوت است و افرادی که در این صنف فعالیت می‌کنند به‌خوبی متوجه تفاوت آن‌ها می‌شوند.

این فعال اقتصادی در ادامه گفت: تجربه نشان داده است که مردم نیاز‌های سبد پروتئینی خود را در ابتدای ماه خریداری می‌کنند و هر چه به روز‌های پایانی ماه نزدیک‌تر می‌شویم میزان خرید کاهش پیدا می‌کند و این احتمال وجود دارد که با آغاز ماه بهمن بازار متهلب‌تر شود و قیمت‌ها بالا برود.

ملکی با بیان اینکه بارندگی در استان‌های غربی باعث تشکیل نشدن میادین دام شده است، گفت: اختلال در ترابری و حمل و نقل باعث افزایش قیمت‌ها خواهد شد، اما هم اکنون بارندگی باعث نشده است که مشکلی برای تهیه گوشت داشته باشیم.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا ماه‌های پایانی سال شاهد افزایش نرخ گوشت خواهیم بود؟ گفت: تقاضا برای خرید گوشت قرمز در روز‌های پایانی سال افزایش پیدا می‌کند از این‌رو همواره در این مقطع از سال قیمت‌ها چند درصدی بالاتر می‌روند. دولت برای تنظیم بازار شب عید عرضه هوشمند محصولات را در دستورکار خود قرار داده است که اگر این برنامه درست دنبال شود شاید مردم بتوانند نیاز خود را با نرخ مناسب تهیه و تامین کنند.

این فعال صنفی در پاسخ به این پرسش که آیا میزان مصرف گوشت گوسفندی در بین مردم کاهش پیدا کرده است، گفت: با افزایش هزینه‌ها و کاهش قدرت خرید، مصرف سرانه گوشت قرمز نسبت به سال‌های گذشته کاهش پیدا کرده است اگر یک خانواده در سال گذشته ماهیانه ۲ کیلو گوشت مصرف می‌کرد خرید خود را کاهش داده به ماهی یک کیلو رسانده است.

روند صعودی قیمت گوشت در این استان

قیمت گوشت در استان کرمانشاه در حالی روند صعودی را در پیش گرفته که برخی دلیل آن را صادرات دام در زمان نامناسب می‌دانند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، این روزها گرانی گوشت گوسفندی و قیمت‌های متفاوت آن سبب شده مردم و فروشندگان با مشکلاتی مواجه شوند.

هم‌اکنون نرخ مصوب برای فروشندگان هر کیلو حدود 120 هزار تومان است در حالی که فروشندگان ادعا می‌کنند این قیمت برای آن‌ها به صرفه نیست و اکنون در بازار به قیمت هر کیلو 180 تا 190 هزار تومان عرضه می‌شود.

در ماه‌های اخیر کمبود علوفه و مشکلات دامداران نگهداری دام را با مشکل مواجه کرده بود و اکنون گویا صادرات برای رهایی از تأمین نهاده‌های دامی دردسرهای تازه‌ای ایجاد کرده است.

آمویی رئیس اتحادیه قصابان کرمانشاه گفت: زمان نامناسب صادرات گوشت و همزمانی با پیک مصرف سبب افزایش قیمت گوشت شده است.

وی افزود: از طرف دیگر صادرات دام مولد ممنوع شده و زمانی که دام نر صادر می‌شود به طور طبیعی کمبود و گرانی گوشت ایجاد می‌شود.

پرور سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی استان کرمانشاه نیز اظهار داشت: در هفته‌های اخیر تنشی در بازار گوشت قرمز کشور ایجاد شد که یکی از عوامل آن صادرات بود.

وی عنوان کرد: طرح صادرات حدود 200 هزار رأس دام نر ویژه عشایر برای حمایت از دام مولد بود که سود آن عاید عشایر می‌شود اما در صادرات، استان کرمانشاه کمترین نقش را داشته است.

پرور گفت: استان کرمانشاه با وجود اینکه بیشترین پتانسیل دامی را در کشور دارد اما امسال تنها برای صادرات 7000 رأس مجوز داشته که از این تعداد 5500 رأس هنوز در قرنطینه هستند و صادر نشده‌اند.

وی با بیان اینکه از نظر من این افزایش قیمت بیشتر ناشی از بحث‌های روانی بازار تا خروج دام از استان بود افزود: علاوه بر موضوع صادرات که در کل کشور بر افزایش قیمت مؤثر بود، در استان کرمانشاه نیز مشکل انتقال و جابه‌جایی کشتارگاه بیستون در هفته گذشته مزید بر علت شد‌.

پرور عنوان کرد: نقاط ضعف صادرات به مسئولان کشوری منعکس شده و چون در ایام پایانی سال قرار داریم وزارتخانه تصمیم مقتضی را در این زمینه خواهد گرفت و صادرات محدود می‌شود.

وی گفت: تنظیم بازار استان نیز تلاش می‌کند آرامشی را در بازار عرضه گوشت قرمز ایجاد کند.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان: آلودگی انگلی در گوشت‌های مرغ وجود ندارد، مردم نگران نباشند

ایرج نوری قیماسی دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام زنده کرمانشاه نیز با اشاره به اینکه دستورالعمل صادرات دام سبک زنده نیازمند بازنگری است اظهار داشت: دستورالعملی که برای دام سبک تدوین شد بدون هیچگونه مشورت و نظرخواهی از کارشناسان این اتحادیه که سالیان سال کارشان تولید و صادرات دام زنده بوده شرایطی به وجود آورده که نه تنها صادراتی به آن صورت انجام نگرفت بلکه قیمت بازار داخلی را به طور جهشی بالا برده است.

وی عنوان کرد: در هفته گذشته اخباری از زبان تشکل‌هایی که با دام سبک مرتبط هستند منتشر شده که بیاناتشان دور از واقعیت است؛ یکی از تشکل‌ها ادعا می‌کند که اکنون دارای 17 میلیون رأس دام سبک برای اقدام به صادرات هستیم و یکی دیگر از تشکل‌ها که زمان تشکیل آن به چند ماه بیشتر نمی‌رسد ادعا دارد که 10 میلیون رأس دام سبک برای صادرات داریم این در صورتی است که در سراسر کشور دام سبک نر که گونه صادراتی باشد به 500هزار رأس هم نمی‌رسد.

نوری افزود: گونه‌های مختلف دام سبک که مخصوص پروار و کشتار داخلی است برای صادرات هیچگونه بازاری ندارد و مسئولان اجرایی که با موضوع تولید دام سبک در کشور مسئولیت دارند نباید اجازه چنین اظهار نظرهایی که گمراه کننده است بدهند.

وی عنوان کرد: بعضی نیز ادعا می‌کنند دام فراوانی از قبل وارد قرنطینه کرده‌اند و اکنون اگر از صادرات جلوگیری شود ضرر می‌کنند در صورتی که چنین ادعاهایی صحت ندارد.

نوری گفت: این اتحادیه با اینکه صادرات دام را حمایت از تولید می‌داند و خواهان صادرات به شکل قانونی آن است اما در جلسه‌ای که در سه ماه پیش از طریق مصری نماینده کرمانشاه با معاونین وزیر برگزار شد اعلام کردیم که در این بازه زمانی عرضه دام سبک کم است و صادرات در این موقعیت به صلاح کشور نیست چون هر سال از پانزدهم آبان ماه تا اواخر بهمن ماه سرتاسر کشور با کمبود عرضه دام روبرو است.

وی افزود: اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام استان کرمانشاه به عنوان بزرگترین تشکل تخصصی دام کشور موافق صادرات دام اما با دستورالعمل و روش مناسب و زمان مناسب است.

نوری تأکید کرد: دستورالعمل فعلی پس از چند بار اصلاح دارای اشکالات متعدد است و مشکلات بزرگی را به وجود آورده است.

وی گفت: در این دستورالعمل مبالغ هنگفتی به حساب تشکل‌های چهار گانه در کل کشور واریز می‌شود که خود محل رانت و سوءاستفاده کلان است.

نوری افزود: این دستورالعمل و مبالغ غیر قانونی دریافتی خود سبب افزایش شدید قیمت دام در داخل و دام صادراتی شده است.

وی بیان کرد: ما خواهان صادرات دام براساس قانون صادرات و واردات کشور هستیم و هر گونه دستورالعمل سلیقه‌ای و شخصی سبب خروج از چهار چوب قانونی و موجب بی‌عدالتی است.

نوری گفت: استان کرمانشاه که هم اکنون تأمین کننده بخش عمده‌ای از دام کشور است با ورود اشخاص غیر مرتبط و غیر متخصص به حوزه صادرات دام با وجود داشتن افراد کارکشته و پدرپیشه در این صنف مغفول مانده از چرخه صادرات خارج شده است.

وی افزود: سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌ها به عنوان متولی تولید و صادرات به کلی از حوزه سیاست گذاری، عمل و نظارت خارج شده‌اند و کمترین دخالت را ندارند.

نوری بیان کرد: در این مدت زمان اندک اعلام رفع ممنوعیت صادرات دام، قیمت دام به شدت افزایش یافته و تنها دلیل آن نیز مواردی است که اشاره شد و در صورت ادامه روش فعلی شاهد جهش قیمت این کالا در بازار خواهیم بود

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.