کد خبر : 13394 / /
/

یارانه معیشتی| یارانه نقدی در دولت رئیسی| یارانه ها در دولت جدید چه می شود؟

در ماه آینده دولت با به طور قطعی دو یارانه را واریز کند و یک احتمال درباره واریز یارانه نقدی جدید نیز وجود دارد.

یارانه نقدی 45 هزارتومانی احتمالا از این ماه به یارانه نقدی جدید تبدیل می شود. یارانه نقدی و یارانه معیشتی قرار است یک کاسه شود. یارانه نقدی به منظور حمایت از اقشار ضعیف ایجاد شد. تاریخ های مهم واریز یارانه نقدی و واریزی های مهم دولت را در این خبر می خوانید.

تاریخ واریز یارانه نقدی

دولت در ماه پیش‌رو باید دو یارانه معیشتی بنزین و یارانه نقدی را به حساب سرپرستان خانوار واریز کند، احتمالا واریز یارانه نقدی جدید نیز وجود دارد.

در ماه آینده دولت با به طور قطعی دو یارانه را واریز کند و یک احتمال درباره واریز یارانه نقدی جدید نیز وجود دارد.

دولت باید در روز دهم بهمن ماه یارانه معیشتی بنزین را واریز کند، مبلغ این یارانه برای هر خانوار متناسب با تعداد اعضای آن بین ۵۵ تا ۲۰۵ هزار تومان است.

واریز یارانه معیشتی بنزین از آذر ماه سال ۱۳۹۸ آغاز شد و بیست و هفتمین مرحله آن تا ۱۰ روز آینده به‌حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود. مثل ماه‌های گذشته، خانواده‌های یک نفره ۵۵ هزار تومان، خانواده‌های دو نفره ۱۰۳ هزار تومان، خانواده‌های سه نفره ۱۳۸ هزار تومان، خانواده‌های چهار نفره ۱۷۲ هزار تومان و خانواده‌های پنح نفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان یارانه معیشتی می‌گیرند.

همچنین از یارانه حدود هفت میلیون خانوار نیز مبلغ ۳۵ هزار تومان به عنوان قسط مرحله دوم وام یک میلیون تومانی کرونا کسر می‌شود.

دومین یارانه‌ای که باید دولت در بهمن ماه واریز کند، یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی است.

در روز بیستم بهمن ماه، صد و سی و دومین مرحله یارانه نقدی به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود. همچنین از یارانه ۲۱ میلیون خانوار یارانه‌بگیر بیستمین قسط مرحله اول وام یک میلیون تومانی کرونا برداشت می‌شود.

یارانه نقدی جدید در بهمن ماه

قرار بود همزمان با واریز یارانه معیشتی بنزین یارانه جدید نیز واریز شود اما انجام نشد، سپس اعلام شد که واریز یارانه جدید به ماه بعد موکول شده است.

طبق گفته معاون اقتصادی رئیس‌جمهور، قرار بود در دی ماه یک خانوار چهار نفره ۸۰۰ هزار تومان یارانه نقدی دریافت کند.

مبلغ یارانه جدید قرار بود پلکانی باشد، یعنی دهک‌های اول تا چهارم نفری ۱۲۶ هزار تومان و دهک‌های پنجم تا هفتم ماهانه ۹۰ هزار تومان یارانه بیشتر بگیرند. تعداد مشمولان نیز همان ۶۰ میلیون نفری است که یارانه معیشتی دریافت می‌کند.

آنطور که دولت اعلام کرده قرار است یارانه جدید منابع جدیدی که از حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی به دست می‌آید پرداخت شود. در حال حاضر نیز لایجه حذف آن به مجلس رفته و تصمیم نهایی را باید نمایندگان مجلس بگیرند.

اگر نمایندگان برای حذف ارز ترجیحی چراغ سبز نشان دهند، احتمالا دولت همزمان با واریز یارانه معیشتی یارانه جدید نیز واریز می‌شود، در غیر این صورت امکان موکول شدن آن به زمان دیگری وجود دارد.

تخصیص یارانه به خانواده‌ها

واریز یارانه پنهان موجود در ارز ۴۲۰۰ تومانی به حساب خانواده‌ها از راهکارهایی است که برخی آن را مطرح کرده‌اند تا اثر واسطه واردکننده و تولید‌کننده و مصرف‌کننده کاهش پیدا کند. در این میان اما موضوع مهمی که بسیاری از کارشناسان اقتصادی بر آن تاکید ویژه دارند؛ مشخص کردن قطعی، شفاف و صریح افرادی است که باید از یارانه مورد نظر در حوزه‌های مختلف بهره‌مند شوند. ابهام در دهک‌های اقتصادی کشور از مهم‌ترین چالش‌هایی است که می‌تواند آینده طرح حذف ارز ترجیحی را با معضلاتی روبه‌رو کند.

حذف تدریجی ارز ۴۲۰۰ تومانی

راهکار پیشنهادی دیگر این است که بودجه اختصاص یافته به منظور تامین ارز ۴۲۰۰ تومانی به صورت تدریجی حذف شود تا هم از تبعات اقتصادی و هم پیامدهای روانی آن کاسته شود. این پیشنهاد به ویژه در گروه کالاهایی چون دارو و گندم بیشتر مورد تاکید است و برخی نمایندگان مجلس هم موافق این شیوه هستند.

«سیدناصر موسوی لارگانی» رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از پیشنهاد دهندگان این موضوع، گفته است: «در برخی کالاها مثل دارو نمی‌توانیم به یکباره به طور کامل ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کنیم، چون مردم با چالش‌های جدی روبه‌رو می‌شوند؛ پیشنهاد این است که دولت با یک برنامه‌ریزی کاری انجام دهد تا دهک‌های پایین جامعه دچار مشکل نشوند، چون تامین دارو برای این قشر با نرخ آزاد در بازار غیرممکن است». تامل در نحوه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای دو گروه از کالاهای اساسی؛ گندم و دارو در بسیاری از اظهارات کارشناسان اقتصادی هم مورد تاکید است و دولت هم در این حوزه با احتیاط‌های بسیاری حرکت خواهد کرد.

ارائه کارت الکترونیک

کارت الکترونیک، کارت کالا، کارت نان و... از دیگر پیشنهاداتی است که به دولت در مسیر کاستن از تبعات ارز ۴۲۰۰ تومانی داده می‌شود. به گفته «مهرداد لاهوتی» نماینده پیشین مجلس و معاون پارلمانی و امور حقوقی اتاق تعاون ایران، افزایش یارانه دهک‌های پایین جامعه به طور کارت اعتباری که تنها برای خرید گوشت، مرغ، شیر و تخم‌مرغ استفاده کنند از تمهیداتی است که می‌تواند در این زمینه مفید باشد. انگیزه چنین پیشنهادی را می‌توان در دغدغه‌هایی دانست که در ارائه کارت الکترونیک وجود دارد و برخی از کارشناسان معتقدند با ارائه این کارت، ممکن است خانواده آن را با توجه به اولویت‌های خود مصرف کند که از یک سو می‌تواند مشکلاتی در حوزه تغذیه به وجود آورد و از سوی دیگر تولیدکنندگان مواد غذایی را به دلیل کاهش خرید در تنگنا قرار دهد.

پیشنهاد اختصاص یارانه مستقیم به حوزه تولید، کوپن یا کالابرگ به خانواده‌ها حمایت از صندوق‌های بازنشستگی تامین اجتماعی، لشکری و کشوری، حذف محدودیت و ممنوعیت صادرات هم از دیگر پیشنهاداتی است که طی روزها و هفته‌های گذشته ارائه شده است.

قدر مسلم آن است که دولت در مسیر اجرای این هدف خود با راهکارهای بسیاری روبه‌روست که ناگزیر به انتخاب یکی از آن‌هاست. انتخابی که به طور قطع تبعات و آسیب‌هایی هم در پی خواهد داشت اما به این دلیل که اجرای آن می‌تواند درصدی از عدالت را به جامعه بازگردانده و فساد را کاهش دهد؛ دولت سختی‌های آن را به جان می‌خرد

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.