کد خبر : 28848 / /
/

آلودگی هوا

​رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از بارش برف و باران در برخی نقاط کشور و افزایش غلظت آلاینده‌های جوی از سه‌شنبه (۵ دی‌ماه) در شهرهای صنعتی خبر داد.

آلودگی هوا معضلی است که در چند سال اخیر در ایران وجود دارد. آلودگی هوا در ایران هر سال بدتر می شود. آلودگی هوا در شهرهای صنعتی ایران شرایط بدی به وجود آورده است. آلودگی هوا برای افراد سالمند و با سابقه بیماری های تنفسی بسیار خطرناک است.

وضعیت آلودگی هوا در ایران

آلودگی هوا

صادق ضیاییان درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: امروز  (۴ دی) در استان‌های ساحلی دریای خزر، خراسان شمالی، بخش‌هایی از شمال غرب، غرب، ارتفاعات و دامنه‌های البرز بارش باران، وزش باد و در ارتفاعات و مناطق سردسیر بارش برف پیش‌بینی می‌شود.

وی افزود: سه‌شنبه و چهارشنبه (۵ و۶ دی) جوی آرام و پایدار در کشور حاکم است. پنجشنبه (۷ دی) در استان‌های ساحلی دریای خزر و جمعه (۸ دی) علاوه بر این نواحی در شمال شرق کشور بارش پیش‌بینی می‌شود همچنین پنجشنبه در بخش‌هایی از جنوب غرب کشور افزایش ابر و بارش پراکنده انتظار می‌رود.

به گفته رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و  مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از اواخر وقت سه‌شنبه و روز چهارشنبه افزایش غلظت آلاینده‌های جوی و کاهش کیفیت هوا در شهرهای صنعتی دور از انتظار نیست.

وی ادامه داد: امروز در مناطقی از شمال غرب، استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز و شمال شرق کشور افزایش سرعت باد، گاهی وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود.  

ضیاییان اضافه کرد: جمعه در نوار شمالی کشور کاهش محسوس دما رخ خواهد داد.

وی افزود: امروز دریای خزر و از اواخر وقت امروز تا پنجشنبه خلیج فارس و غرب تنگه هرمز مواج خواهد بود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران گفت: آسمان تهران فردا(۵ دی) صاف همراه با وزش باد با حداقل دمای ۶ و حداکثر دمای ۱۶ درجه سانتیگراد و در ‌روز چهارشنبه (۶ دی) صاف و گاهی وزش باد ملایم و در بعضی ساعت‌ها غبار محلی با حداقل دمای ۶ و حداکثر دمای ۱۶ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان در پایان اظهار کرد: طی فردا و پس فردا بندرعباس با دمای ۲۸ و ۳۰ درجه سانتیگراد گرم‌ترین و شهرکرد با دمای ۳- و ۶- درجه سانتیگراد سردترین مراکز استان‌ کشور هستند.

سپیده دولتی با اشاره به اینکه هرساله با شروع فصل سرما با تشدید آلودگی هوا در شهرهای بزرگ و صنعتی روبه رو هستیم که سال به سال هم وضعیت به دلایل مختلف بدتر می‌شود، عنوان کرد: مطالعات مختلف در دنیا ارتباط آلودگی هوا و احتمال ابتلا به برخی از بیماری‌ها در افراد از جمله بیماری‌های قلبی _ عروقی و تنفسی، برخی از سرطان‌ها مثل سرطان ریه و خون و پوکی استخوان را گزارش داده‌اند.

وی ادامه داد: ذرات معلق در هوا که مجموع آلاینده‌های هوای جامد ناهمگن محسوب می‌شوند، از طریق راه‌های تنفسی به ناحیه عمیق‌تر ریه، از جمله آلوئول‌ها و برونشیول‌های انتهایی می‌رسند. متعاقباً، این ذرات ریز می‌توانند از سد آلوئولی عبور کرده، وارد گردش خون شوند و به اندام‌های خارج ریوی برسند.

دولتی در خصوص ارتباط آلودگی هوا و ریسک ابتلا به پوکی استخوان، تصریح کرد: آلودگی هوا از چندین طریق افزایش ابتلا به پوکی استخوان را تسریع می‌کند. ذرات معلق در هوا منجر به افزایش فاکتورهای التهابی می‌شود و می‌توانند تحلیل استخوان را تحریک و زمینه ایجاد پوکی استخوان را در فرد ایجاد کنند.

علاوه بر این، قرار گرفتن در معرض ذرات معلق با کمبود ویتامین D مرتبط است. قرار گرفتن در معرض این ذرات با عملکرد منفی کلیه در تبدیل فرم فعال ویتامین دی مرتبط است و همچنین این ذرات آلودگی هوا، کاتابولیسم ویتامین D را افزایش می‌دهند.

 وی با بیان اینکه با مصرف برخی مواد غذایی و اتخاذ راهکارهایی می‌توانیم تا حدی از اثرات مضر آلودگی هوا در امان بمانیم، عنوان کرد: مهم‌ترین راهکار مصرف مواد غذایی کاهش دهنده التهاب در بدن، افزایش مصرف آنتی اکسیدان‌ها و همچنین سایر مواد مغذی ضدالتهابی است که استرس اکسیداتیو ناشی از آلودگی هوا و التهاب را در  همه افراد به خصوص بیماران قلبی _ عروقی، آسم و سایر بیماری‌های التهابی مزمن مثل دیابت کاهش می‌دهد.

مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان‌ها مثل سبزیجات رنگی و میوه‌ها به دلیل داشتن ویتامین C و A می‌تواند به این امر کمک کند. همچنین لبنیات به خصوص شیر و ماست نیز می‌تواند منجر به کاهش فاکتورهای التهابی شوند. پس هر روز مصرف این مواد غذایی را در رژیم غذایی خود فراموش نکنید.

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، تاکید کرد: مصرف مواد غذایی حاوی امگا ۳ مثل تخم خرفه، ماهی‌های چرب مثل ماهی تن یا مکمل امگا ۳ نیز بسیار مفید است؛ چرا که این مواد غذایی التهاب را در بدن کاهش می‌دهند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی خاطر نشان کرد: برای کاهش ریسک پوکی استخوان علاوه بر مصرف ۲ واحد لبنیات یعنی دو لیوان شیر یا دو لیوان ماست در روز، حتما ماهانه مکمل ویتامن دی ۵۰ هزار واحدی مصرف کنید.

برای آگاهی از وضعیت ویتامین D بهتر است با یک آزمایش خون ساده سطح سرمی ویتامین D خود را بررسی کنید. به یاد داشته باشید که همیشه این سطح سرمی باید بالای ۳۰ باشد و اگر کمتر از ۳۰ باشد باید به پزشک یا کارشناس تغذیه مراجعه کنید تا میزان مصرف ویتامین D را برایتان تا آمدن به سطح مطلوب تجویز کنند.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.