کد خبر : 7881 / /
/

اخبار کرونا| آمار کرونا| آخرین آمار کرونا| شمار مبتلایان به کرونا| آمار کرونای دلتا در کشور

​مدیر کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران اثر واکسن برکت را تشریح کرد.

واکسن برکت یک نمونه واکسن کووید-۱۹ است که توسط گروه صنعتی ایرانی شفا فارمد تولید شده‌است. متولیان تولید واکسن برکت ، تست حیوانی واکسن را موفقیت‌آمیز خواندند.  واکسن برکت از سوی سازمان غذا و داروی ایران برای آزمایش بر روی انسان نیز تأییدیه دریافت نموده‌است. تزریق فاز سوم انسانی واکسن برکت در ۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ایران آغاز گردید. به گفته‌ی سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، واکسن  برکت مجوز داخلی مصرف را در تاریخ ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ بدست آورد.

حامد حسینی مدیر کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست خبری گفت: در فاز یک و دو مطالعات بالینی واکسن ایرانی برکت در مجموع ۲۰ هزار نفر دو دوز واکسن را دریافت کردند.

ضرر و زیان واکسن برکت

وی افزود: یکی از مهمترین شاخصه‌های کیفی گزارش‌ها، موارد ضرر و زیان و یا به اصطلاح نامطلوب است. به همین دلیل تمامی عوارض ثبت و ضبط می‌شود و با افتخار از آنها یاد می‌شود. حتی اگر خوشایند ما و مجموعه‌های دیگر نباشد.

مدیر کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چند درصد از افرادی که بعد از تزریق واکسن برکت به کرونا مبتلا شدند، تصریح کرد: در مطالعات فاز یک، یک نفر، در مطالعات فاز دو ۱۱ نفر (که از این ۱۱ نفر ۶ نفر واکسن و ۵ نفر دارونما دریافت کرده بودند) و در فاز سه بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر به کرونا مبتلا شده‌اند که به دلیل اینکه مطالعات فاز سه هنوز به اتمام نرسیده، فعلاً نمی‌توانیم بگوییم از این تعداد ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر چند نفر واکسن زده بودند و چند نفر دارونما دریافت کرده بودند.

واکسن برکت

کیفیت واکسن برکت

حسینی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه از کسانی که تزریق واکسن برکت داشتند، فردی هم فوت کرده است، خاطرنشان کرد: از بین افرادی که سه دوز واکسن را دریافت کرده‌اند، مورد فوتی اصلاً نداشتیم اما در فاز یک، یک نفر به دلیل مشکل قلبی بعد از دریافت دوز اول و قبل از دریافت دوز دو و در فاز دو یک نفر به دلیل مسمومیت دارویی آن هم بین بازه دریافت واکسن دوم و تزریق واکسن اول و در فاز سه یک نفر بر اثر کرونا در همین بازه تزریق واکسن اول تا دوم جان باختند.

به گفته وی هیچکدام از این سه نفر بعد از دریافت دوز دوم جان خود را از دست ندادند.

مدیر کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان خاطرنشان کرد: متأسفانه با توجه به تغییر رفتار این ویروس باید عرض کنم هیچ واکسنی نمی‌تواند از ابتلای صد درصدی به بیماری کرونا، پیشگیری کند و فقط می‌توانیم امید داشته باشیم که با تزریق واکسن، مرگ و میر کاهش پیدا کند.

توضیح مینو محرز درباره ماجرای پیدا شدن ویروس زنده در واکسن برکت

محقق اصلی تیم تولید واکسن کوو ایران برکت در خصوص انتشار خبرهایی مبنی بر اینکه علت دور ریخته شدن بیش ازیک میلیون دوز واکسن برکت، پیدا شدن ویروس زنده در بخشی از این واکسن‌ها بوده است، توضیح داد.

واکسن برکت

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از میزان، دکتر مینو محرز محقق اصلی تیم تولید واکسن کوو ایران برکت در خصوص شایعاتی مبنی بر اینکه علت دور ریخته شدن بیش ازیک میلیون دوز واکسن برکت، پیدا شدن ویروس زنده در بخشی از این واکسن‌ها بوده است، گفت: این شایعات و صحبت‌های نادرست توسط افراد ضد واکسن و مخالف واکسن ایرانی مطرح و پخش می‌شود و متاسفانه مردم هم آن‌ها را باور می‌کنند، چرا که به افراد یاد نداده ایم ابتدا اخبار را نقد و سپس آن‌‎ها را قبول کنند.

وی با اشاره به اینکه به هیچ وجه چنین مسائلی صحت ندارد، گفت: واکسن‌ها مستقیما از کارخانه به دست مردم نمی‌رسند. در مکان‌های مختلفی بررسی می‌شوند و علاوه بر اینکه در کارخانه مورد سنجش قرار می‌گیرند، توسط وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو از همه جهت بررسی می‌شوند و بعد از آن دوباره اصالت واکسن را دوباره سنجش می‌کنند و در صورت تایید در واکسیناسیون عمومی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی افزود: افرادی که چنین صحبت‌هایی را مطرح می‌کنند، نسبت به این موضوع که واکسن چه مراحلی را طی می‌کند تا به دست مردم برسد، آگاهی ندارند. چطور ممکن است بعد از گذراندن مراحل بسیار ویروس زنده در واکسن باشد؟! این حرف واقعا خنده‌دار است.

محقق اصلی تیم تولید واکسن کوو ایران برکت توضیح داد: شرکت جانسون اند جانسون به علت آلودگی محیط واکسن، میلیون‌ها دوز از واکسن خود را دور انداخت، اما در مورد واکسن برکت اصلا چنین اتفاقی رخ نداد و اگر هم رخ دهد، نشان‌دهنده دقت کارخانه در تولید واکسن است. اینکه گفته می‌شود چند میلیون دوز واکسن برکت دور انداخته شده، شایعه‌ای است که چند وقت پیش هم مطرح شده بود و متاسفانه مجددا هم تکرار شده است، در حالی که اصلا چنین صحبت‌هایی صحیح نیست.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: واکسن برکت و به طور کلی همه واکسن‌ها در دنیا تمام مراحل کنترل خود را در چند مکان طی می‌کنند و سپس به دست مصرف‌کننده می‌رسند و اینگونه نیست که به راحتی در واکسیسناسیون عمومی مورد استفاده قرار گیرند. در کشور ایران هم واقعا تمام استانداردها رعایت می‌شود.

محقق اصلی تیم تولید واکسن کوو ایران در خصوص زمان انتشار مقالات علمی این واکسن در نشریات بین‌المللی بیان کرد: مقالات مراحل اول و دوم این واکسن تکمیل شده و قرار است به زودی در نشریات بین المللی به چاپ برسد. مقالات فاز سوم اما هنوز کامل نشده است. چراکه باید ۴۲ روز بعد از تزریق واکسن، آنتی‌بادی داوطلبان چک شود و هنگامی که بررسی‌های لازم در این خصوص صورت گیرد و مقالات تکمیل شوند، برای چاپ ارسال می‌شوند.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.