کد خبر : 25328 / /
/

نیکی کریمی خانم بازیگر موفق ایران از دهه 70 است.

عکسی از نیکی کریمی در کنار دنیرو دیده می شود. نیکی کریمی مجرد است. نیکی کریمی ساکن انگلیس است. نیکی کریمی با خانواده اش در انگلیس زندگی می کند. نیکی کریمی خانم بازیگر موفق ایران از دهه 70 است. 

نیکی کریمی

او اصالت تفرشی دارد. در دوران دبستان در گروه های کوچک تئاتر بازی می کرد. اعضای خانواده اش در انگلستان زندگی می کنند و او مدام بین انگلیس و ایران در رفت و آمد است.  او یک برادر به نام خشایار و یک خواهر به نام نازنین دارد.

نخستین فیلم نیکی کریمی

نخستین فیلمی که در آن ایفای نقش کرد فیلم عروس به کارگردانی بهروز افخمی در سال 1369 است. پس از این فیلم در دو فیلم مهم از داریوش مهرجویی به نام سارا و پری ایفای نقش کرد.

نیکی کریمی و ابوالفضل پورعرب را جزو نخستین ستارگان سینمای ایران بعد از انقلاب می دانند.

مهاجرت نیکی کریمی به آمریکا

در سال 71 به دلیل بازی در فیلم سارا توانست جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره های سن سباستین و نانت را به دست آورد. در همان سال برای تحصیل در رشته طراحی لباس به امریکا رفت.

همکاری نیکی کریمی با کارگردانان معروف و تهمینه میلانی

بعد از بازی در فیلم های کارگردانان معروف ایرانی همچون ابراهیم حاتمی کیاف بهروز افخمی و داریوش فرهنگ در سال 77 در فیلم دو زن تهمینه میلانی ایفای نقش کرد. پس از بازی در این فیلم، بازیگر ثابت فیلم های تهمینه میلانی شد و این همکاری تا فیلم واکنش پنجم ادامه پیدا کرد.

وی برای اولین بار در فیلم «باج خور» اثر «فرزاد مؤتمن» در یک نقش خاکستری بازی کرد.

نیکی کریمی

فیلم هایی که نیکی کریمی ساخت

در سال ۱۳۸۳ اولین فیلم بلندش به نام یک شب را کارگردانی کرد. این فیلم به خاطر شرایط ممیزی در ایران اکران نشد ولی در جشنواره‌های معتبر خارجی درخشید از جمله در جشنواره فیلم کن مورد توجه قرار گرفت. نیکی کریمی فیلم بعدی خود به نام چند روز بعد را در سال ۱۳۸۵ و در شرایطی ساخت که هنوز تکلیف اکران یک شب در هاله‌ای از ابهام قرار داشت او در فیلم دوم خود بازی هم کرد و فیلمی قابل قبول و تحسین شده کارگردانی کرد ولی باز این فیلم هم به خاطر مسائل ممیزی در ایران هنوز اکران نشده‌است.

در سال ۱۳۸۶ (۲۰۰۷) کریمی به عنوان یکی از داوران بخش فیلم‌های کوتاه جشنواره کن انتخاب شد و در کنار دومینیک مال از فرانسه، دبورا نادلمن لاندیس از آمریکا و جین ماری گوستاو لوکلوزیو از فرانسه، به داوری فیلمهای این بخش از جشنواره پرداخت.

نیکی کریمی

سومین فیلم نیکی کریمی با نام سوت پایان در سال ۱۳۸۹ خورشیدی ساخته شد. این فیلم در جشنواره‌های جهانی موفق ظاهر شد و در جشنواره‌های پوسان کره جنوبی، دوربان آفریقای جنوبی،وزول فرانسه، سیدنی، دبی، کلکته، چنای هند، مانهایم آلمان، پراگ جمهوری چک به نمایش درآمد. این فیلم توانست جایزه اصلی جشنواره‌مان‌هایم آلمان و سه جایزه از جشنواره وزول فرانسه کسب کند.

حضور نیکی کریمی در تلویزیون

وی در تله تئاتر خرده جنایت‌ های زن و شوهری برای اولین بار در یک کار تلویزیونی حاضر شد.

الگوهای این بازیگر

او به اپرا وینفری (مجری و تهیه کننده آمریکایی) بسیار علاقه دارد و به صورت مرتب برنامه های او را می دید تا اینکه خودش هم به برنامه اوپراه دعوت شد.

نیکی کریمی

او در زمینه عکاسی هم فعال است. تا کنون چندین نمایشگاه عکس از کارهایش را برگزار کرده است. او تاکنون در سبک های مختلف عکاسی همچون پرتره و … را تجربه کرده است ولی عکاسی از طبیعت در آثار او چشمگیر تر است.

ازدواج و همسر نیکی کریمی

نیکی کریمی هنوز ازدواج نکرده است و مجرد است و گویا هنوز هم قصدی برای ازدواج ندارد. هر وقت که در مورد ازدواج کردنش از او سوالی می شود، او در پاسخ می گوید که به دور از نزاکت است!

نیکی کریمی از کجا شروع کرد؟

نیکی کریمی از دوران دبستان بازی در گروه‌های کوچک تئاتری را آغاز کرد. اولین نقش سینمایی اش را در سال ۱۳۶۸ در فیلم« وسوسه» به کارگردانی جمشید حیدری به دست آورد. ولی نخستین حضور جدی اش را میتوان در فیلم« عروس» به کارگردانی بهروز افخمی در سال ۱۳۶۹ دانست. نیکی کریمی و ابوالفضل پورعرب را اولین ستاره های سینمای ایران بعد از انقلاب می دانند. بعد از آن، نیکی کریمی در دو فیلم مهم از داریوش مهرجویی به نام های« سارا» و« پری» ایفای نقش کرد. در سال ۱۳۷۱ بازی در فیلم« سارا» ( اقتباسی از« خانه عروسک» اثر هنریک ایبسن) توانست برای او جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره های سن سباستین و نانت را به ارمغان بیاورد.

نیکی کریمی در همان سال برای تحصیل در رشته طراحی لباس به آمریکا رفت و تا زمان بازی در فیلم« پری» اثر داریوش مهرجویی به ایران بازنگشت. بازی نیکی کریمی در این فیلم که اقتباسی از کتاب« فرنی و زویی» اثر سلینجر بود مورد توجه قرار گرفت و برای بار سوم در جشنواره فیلم فجر نامزد سیمرغ بلورین شد.

نیکی کریمی بعد از بازی در چند فیلم از کارگردانانی چون ابراهیم حاتمی کیا، بهروز افخمی و داریوش فرهنگ در سال ۱۳۷۷ در فیلم« دو زن» به کارگردانی تهمینه میلانی بازی کرد. نیکی کریمی با بازی در این فیلم، به هنرپیشه ثابت چند فیلم بعدی تهمینه میلانی تبدیل شد و این همکاری تا فیلم« واکنش پنجم» ادامه یافت. نیکی کریمی برای پنجمین بار برای فیلم« دو زن» نامزد دریافت سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر شد و جایزه بهترین بازیگر زن را بخاطر بازی در همین فیلم از فستیوال تائورمینا ایتالیا گرفت.

نیکی کریمی

پس از این که دستیاری عباس کیارستمی را در فیلم« a.b.c. africa» به عهده گرفت ، در سال ۱۳۸۰ فیلم کوتاه مستندی با مضمون نازایی با عنوان« داشتن یا نداشتن» ساخت که برنده جایزه باران شد. در سال ۱۳۸۱ در دو فیلم« دیوانه ای از قفس پرید» به کارگردانی احمدرضا معتمدی و« واکنش پنجم» به کارگردانی تهمینه میلانی بازی کرد که به خاطر بازی در این دو فیلم جایزه سیمرغ بلورین جشنواره فجر را گرفت. نیکی کریمی برای نخستین بار در فیلم« باج خور» اثر« فرزاد مؤتمن» در یک نقش خاکستری بازی کرد.

نیکی کریمی در سال ۱۳۸۳ اولین فیلم بلندش به نام یک شب را کارگردانی کرد. این فیلم به دلیل شرایط ممیزی در ایران اکران نشد ولی در جشنواره های معتبر خارجی درخشید از جمله در فستیوال فیلم کن مورد توجه قرار گرفت. نیکی کریمی فیلم بعدی خود به اسم چند روز بعد را در سال ۱۳۸۵ و در شرایطی ساخت که هنوز تکلیف اکران یک شب در هاله ای از ابهام قرار داشت نیکی کریمی در فیلم دوم خود بازی هم کرد و فیلمی قابل قبول و تحسین شده کارگردانی کرد ولی باز این فیلم هم خاطربه دلیل مسائل ممیزی در ایران هنوز اکران نشده است. سومین فیلم نیکی کریمی با نام سوت پایان در سال ۱۳۸۹ ساخته شد.

نیکی کریمی در تله تئاتر خرده جنایت های زن و شوهری برای اولین بار در یک کار تلویزیونی حاضر شد.

نیکی کریمی همچنین در حرفه عکاسی نیز فعالیت دارد. او تاکنون چند نمایشگاه عکس از کارهای خود، برپا کرده است. نیکی کریمی تاکنون سبک های مختلف عکاسی همچون پرتره و... را تجربه کرده ولی عکاسی از طبیعت در آثار او چشمگیرتر است.

نیکی کریمی که اعضای خانواده اش در انگلستان یا آمریکا زندگی میکنند بین تهران و لندن در رفت وآمد است.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.