کد خبر : 28845 / /
/

قیمت بنزین

​ساعتی بعد از حمله سایبری به جایگاه‌های سوخت عده‌ای با فروش گالنی بنزین به صورت سیار، رقم‌های عجیب و غریب از مردم دریافت کردند و ۱۰ لیتر بنزین را تا حدود ۳۵۰ تومان فروختند؛ یعنی لیتری ۳۵ هزار تومان!

احتمال تغییر قیمت بنزین در بودجه سال آینده وجود دارد. قیمت بنزین این روزها به یکی از مباحث روز تبدیل شده است کمبود بنزین در جایگاه ها این روزها گمان ها را بر تغییر قیمت بنزین پررنگ کرده است. مسئولان در اظهار نظرهای متفاوتی موضع مشخصی در رابطه با کاهش یا افزایش قیمت بنزین اعلام نکرده اند.  در ادامه به آخرین خبر درمورد قیمت بنزین می پردازیم.

شایعه افزایش قیمت بنزین

قیمت بنزین

چند روزی از حمله‌ی سایبری به جایگاه‌های سوخت در کشور گذشته، اما همچنان بحث افزایش قیمت بنزین مطرح است و شایعاتی در این خصوص در فضای مجازی می‌چرخد. یکی از این شایعات بحث بنزین ۳۵ هزار تومانی است.

 براساس گزارشی که مهر منتشر کرده است ساعتی بعد از حمله سایبری به جایگاه‌های سوخت عده‌ای با فروش گالنی بنزین به صورت سیار، رقم‌های عجیب و غریب از مردم دریافت کردند و ۱۰ لیتر بنزین را تا حدود ۳۵۰ تومان فروختند؛ یعنی لیتری ۳۵ هزار تومان!

گفته می‌شود بسیاری از دستگاه‌های کارت‌خوان که از روی مخزن‌های سوخت برداشته شده‌اند، هنوز بازگردانده نشده‌اند. راننده‌ها فقط می‌توانند به صورت آزاد و به قیمت لیتری سه هزار تومان بنزین خریداری کنند.

شایعه‌ها درباره‌ی افزایش قیمت بنزین در حالی مطرح می‌شود دولت بار‌ها اعلام کرده است که قصد افزایش نرخ بنزین را ندارد. در تازه‌ترین اظهار نظر‌ها در این باره داود منظور در یک برنامه تلویزیونی در رابطه با دیده نشدن رفع ناترازی انرژی در بودجه، گفت: «رفع ناترازی انرژی از نظر آقایان یعنی قیمت انرژی را افزایش دهیم؛ یعنی قیمت بنزین و برق را بالا ببریم تا مردم کم مصرف کنند، اما دولت فعلا بنایی برای اینکه قیمت انرژی را اصلاح کند، ندارد و منابع هدفمندی صرفا براساس رشد مصرف دیده شده که بدون افزایش قیمت است.»

با این وجود برخی کارشناسان و نمایندگان مجلس معتقدند که دولت برنامه دارد قیمت بنزین را افزایش دهد. جلال محمودزاده نماینده مردم مهاباد با اشاره به احتمال تصمیم‌گیری درخصوص قیمت سوخت در سال آینده، گفت: «نکته‌ای درباره بودجه‌ی سال آینده وجود دارد و آن این است که مجلس چراغ سبزی برای گران کردن حامل‌های انرژی داده است که این هم خطری است که ممکن است دولت به یکباره برود و بنزین یا سایر حامل‌های انرژی را گران کند.»

افزایش قیمت بنزین موافقان و مخالفان بسیاری دارد. موافقان اجرای این تصمیم معتقدند که با توجه به نرخ پایین بنزین در ایران لازم است تا دولت در این خصوص سریع‌تر تصمیم گرفته و آنرا اجرایی کند.

در طرف مقابل، اما تحلیل گران می‌گویند که با توجه به میزان درآمد افراد، همچنین نرخ تورم و در کل، شرایط اقتصادی کنونی کشور افزایش قیمت بنزین به صلاح نیست. عده‌ای هم مقاومت دولت دربرابر افزایش نرخ بنزین را به ناآرامی‌های سال گذشته نسبت می‌دهد.

بسیاری از ناظران چنین تحلیل می‌کنند که با توجه به مجموعه‌ای از عوامل و این که در آستانه‌ی انتخابات مجلس قرار داریم؛ بعید به نظر می‌رسد قیمت بنزین قبل از سال آینده، تغییر کند. با این حال باید منتظر ماند و دید که کسری بودجه و مصرف بالای بنزین در کشور چه زمانی دولت را وادار خواهد ساخت قیمت بنزین را افزایش دهد.

 

جلال محمودزاده در واکنش به این مساله که «با توجه به اینکه برخی معتقدند لایحه دوم بودجه که کلیات آن تصویب شد ایرادات به مراتب بدتری نسبت به نسخه اول دارد اما در مقابل مجلس نظر خود را از مخالفت به موافقت تغییر داد؛ این نگرانی وجود دارد که با توجه به در پیش بودن انتخابات، در جریان بررسی بودجه کم‌دقتی یا سهل‌انگاری صورت گیرد»، گفت: لایحه‌ی بودجه مشکلات بسیاری دارد که پس از رد کلیات آن توسط مجلس، دولت یکی از مسائل آن یعنی بحث حقوق بازنشستگان را اینطور حل کرد که با بالابردن ۱ درصدی مالیات ارزش افزوده نزدیک به ۷۰ هزار میلیارد تومان پول بازنشستگان را از جیب مردم تامین می‌کند؛ بدون اینکه به اثرات تورمی این اقدام توجه کند.

وی افزود: این در حالی است که افزایش ۱ درصدی مالیات بر ارزش افزوده زمینه‌ساز یک تورم حدودا ۱۵ درصدی خواهد شد که زندگی تمامی اقشار مردم از جمله خود بازنشستگان را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به نحوه تنظیم درخصوص خرید گندم، ابراز داشت: نکته دومی که دولت در لایحه‌ی دوم تغییر داد بحث گندم بود، که دولت اعلام کرد فقط خرید گندم نانوایی‌های یارانه بگیر را انجام می‌دهد و بقیه نانوایی‌ها را صمت خرید کند. خب این مشکلاتی را به وجود می‌آورد، اول اینکه گندم مناطق گرمسیر که برداشت‌شان زودتر انجام می‌شود دولت گندم آن‌ها را خریداری می‌کند و برای مناطق سردسیر که برداشت محصولشان دیرتر انجام می‌شود مشکلاتی ایجاد می‌شود.

وی ادامه داد: از طرف دیگر، گندم یک کالای استراتژیک و تعزیراتی است که حتی گاهی شاهد آن بودیم که بسیاری از مواقع در مبادی که گندم را برای صنعت می‌برند دستگیر و به تعزیرات تحویل داده شده و این مردم را دچار مشکلات زیادی می‌کند و همچنین این موضوع نیز وجود دارد که برخی از بخش‌های غیر دولتی گندم را از مردم خریداری کرده اما پول آن را پرداخت نمی‌کنند و تمام موارد گفته شده مشکلات بسیار زیادی را برای مردم و کشاورزان به خصوص در مناطق سردسیر به وجود می‌آورد.

عضو فراکسیون مستقلین مجلس خاطرنشان کرد: بحث دیگری که وجود دارد که نمی‌دانم مجلس توان این را دارد که این مسئله را تغییر بدهد یا نه بحث افزایش مالیات‌هاست که علیرغم تورم ۵۰ درصدی مالیات‌ها هم افزایش ۵۰ درصدی خواهد داشت و این مساله یکی دیگر از مسائلی‌ست که مردم را دچار مشکلات بسیاری می‌کند.

وی افزود: اعتبارات و هزینه‌های شرکت‌های دولتی شفاف و زیر رصد مجلس نیست، تمام موارد ذکر شده ایرادات بزرگی است که این لایحه دارد و امیدواریم که مجلس بتواند با دست بردن در جزئیات لایحه مقداری آن را تعدیل کند، زیرا اگر نتواند مشکلاتی ایجاد خواهد شد.

محموزاده با اشاره به احتمال تصمیم‌گیری درخصوص قیمت سوخت در سال آینده، گفت: نکته‌ی بعدی در بودجه‌ی سال آینده این است که مجلس چراغ سبزی برای گران کردن حامل‌های انرژی داده است که این هم خطری است که ممکن است دولت به یکباره برود و بنزین یا سایر حامل‌های انرژی را گران کند. به صورت کلی این مساله مشخص است و از صحبت‌های رئیس کمیسین تلفیق چنین چیزی بر می‌آید که این‌ها یک جوری یک چراغ سبزی به دولت داده باشند.

 

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.