کد خبر : 1362 / /
/

طناز طباطبایی بازیگر زن سینما و تلویزیون ایران متولد 20 اردیبهشت 1362 در تهران می باشد و 34 سال سن دارد.

طناز طباطبایی بازیگر زن سینما و تلویزیون ایران متولد 20 اردیبهشت 1362 در تهران می باشد و 34 سال سن دارد. طناز طباطبایی دارای مدرک لیسانس کارگردانی تاتر است. طناز طباطبایی یک دوره بازیگری را در آموزشگاه آزاد هیوا گذرانده است. طناز طباطبائی فعالیت بازیگری خود را در تلویزیون از سال 1380 با حضور در سریال تلویزیونی جوانی ساخته سعید سلطانی آغاز نمود. طناز طباطبایی در سال 83 با حضور در فیلم سینمایی دیشب باباتو دیدم آیدا فعالیت خود را در سینما آغاز نمود.

او با حضور در سریال میوه ممنوعه به کارگردانی حسن فتحی توانست به خوبی دیده شود اما بعد از آن شاهد حضور بیشتر او در سینما بود تا در تلویزیون.

بیوگرافی طناز طباطبایی و زندگینامه

طناز طباطباییوی در سال 88 جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل زن را برای فیلم صداها از آن خود کرد. 

ازدواج و همسر طناز طباطبایی

طناز طباطبایی

طناز طباطبایی تا کنون ازدواج نکرده است و مجرد می باشد.

وی هیچ صفحه ای در صفحات اجتماعی از جمله اینستاگرام ندارد و صفحات منتسب به وی جعلی می باشد.

طناز طباطبایی هیچ نسبتی با بهنوش طباطبایی که او هم از بازیگران زن است ندارد , در برخی سایت ها چندی پیش شایعه شده بود که این دو هنرمند خواهر یکدیگر هستند.

طناز طباطبایی در سال 98 در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل زن را برای بازی در فیلم شنای پروانه دریافت کرد

طناز طباطبایی از ازدواج می گوید

طناز طباطبایی

ازدواج قابل برنامه ریزی نیست اصولا زنان وقتی سی سالگی را رد می کنند کمی آرام تر می شوند و جدی تر به زندگی شخصی و خانوادگی فکر می کنند. شاید الان نزدیک یک سال و خورده ای باشد که برای من هم آن اتفاق افتاده که دوست دارم فامیلی و خانواده خودم را داشته باشم. این حس خیلی غریزی است و فکر می کنم هر زنی هم آن را تجربه می کند. ولی در مورد ازدواج من به این هم باور دارم که جزو تقدیر هر آدمی است. یعنی آن حرف هایی که از قدیم می گفتند آن کسی که قسمت تو باشد وقتی بیاد خواستگاری دهنت بسته می شود من فکر می کنم این درست است. بنابراین فکر نمی کنم ازدواج امر قابل برنامه ریزی باشد و مثلا شما بتوانید برنامه ریزی کنید که همسری پولدار یا خوش تیپ و … داشته باشید.

از طرفی من در هیچ کجای زندگی ام بحث ظواهر و مادیات برایم پر رنگ نیست و بیشتر عشق و علاقه برایم مهم است مطمئن هستم وقتی زمانش برسد آن مردی می آید که همه چیز بین مان چفت و جفت و درست می شود و درست پیش می رود. زندگی خوشبخت و شاد تنها تصویر من از زندگی زناشویی است و امیدوارم به امید خدا برایم اینطور بشود.

گفتگو با طناز طباطبایی 

طناز طباطبایی

آهسته و پیوسته قدم بر می دارم

همیشه من اعتقاد داشتم به آهسته و پیوسته قدم بر داشتن. بیشترین چیزی که برای خودم مهم بوده این است که مثل نقاشی باشم که اول باید نقاشی کلاسیک را بیاموزد و انجام دهد و مثلا یک کوزه را درست طراحی کند و بکشد و بعد به آرامی به نقاشی حرفه ای و ماندگار تبدیل شود. در مورد بازیگری هم من همین نظر را داشتم که اگر به آرامی قدم بر دارم و رشد کنم جایم محکم تر و تثبیت شده تر خواهد بود و خودم از خودم راضی تر خواهم بود.

من هیچ وقت فکر نمی کنم که تثبیت شدم و ماندم و تمام نمی شوم. حتی ترسی از کهنه شدن و پیر شدن هم در من وجود دارد. البته این دو رویکرد است. یکی همان ترسی که همه دارند که ریشه آن در ترس از مرگ است. اما رویکرد دیگر درباره من این است که فکر می کنم اساسا برای این که درجا نزنم همیشه باید پیشرفت کنم. 

در یک مسیر باید مرتب قدم های بزرگ و بزرگتر برداشت تا به آن هدف نهایی برسیم. هیچ وقت نباید فکر کرد الان این جایی که ایستادم جایم خیلی محکم و درست است. من مرتب خودم را در مواجهه با این پرسش قرار می دهم که کجا ایستادم؟ و نکند این جایی که الان هستم غلط باشد؟ و … هزار جور فکر با خودم می کنم. برای همین الان برایم سخت تر از مثلا زمان صداها است که تقریبا اوایل کارم بودم. هر فیلمی که می گذرد به کارهای جدیدی که می توانم انجام بدهم و به پیشرفت بیشتر فکر می کنم. این نگاه برای یک بازیگر و اصولا برای یک انسان کار بسیار سختی است.

بیماری مادرش

طناز طباطبایی

دو تا فرشته مادرم را نجات دادند متاسفانه سال گذشته مادرم دچار بیماری شدند. اتفاق تلخی برای من بود. اما خدا را شکر مامانم حال شان خیلی بهتر است؛ ما دو تا فرشته پیدا کردیم؛ پرستارو فیزیوتراپ مادرم دو نفری در کنار پدرم قرار گرفتند و عامل اصلی بهبود مادرم شدند و خدا را شکر مادرم هر روز

بهتر شد. الان سمت چپ بدن که از کار افتادگی پیدا کرده بود تقریبا تا حدود زیادی بهتر شده و کارایی اش را به دست آورده است. خدا را شکر هر روز هم بیشتر رو به بهبود می رود.

همیشه من انتخاب می کنم

اعتقاد من در کل زندگی این است که همیشه این من هستم که انتخاب می کنم. زمانی که من فیلم «سیزده » هومن سیدی را دیدم همان جا انتخاب کردم که روزی در نقشی مناسب در یکی از فیلم های هومن سیدی بازی کنم. برای این که آن فیلم را خیلی دوست داشتم. این انتخاب برای من اینجوری شکل می گیرد. یعنی انتخاب در زندگی من اینطور است که مثلا می گویم دو سال دیگر یا چهار سال دیگر با فلان آدم کار می کنم و این اتفاق می افتد.

یا می گویم من این نقش را دوست دارم و می خواهم و بعد به آن می رسم. من باور دارم انسان اگر اعتقاد داشته باشد به هر چیزی که از خدواند بخواهد می رسد. حالا کارها و نقش هایی هم بوده که من انتخاب نکردم اما به سر راهم قرار گرفته و اتفاقا خیلی هم برایم خوب بوده مثل «هیس دخترها فریاد نمیزنند ». چون من اصلا به «هیس … » فکر نکرده بودم ولی حتما در مسیر من باید قرار می گرفت که یک دنباله ای را با خودش بیاورد و یک راهی را به سمت خواسته هایم باز بکند.

قبل از خشم و بعد از خشم

به نظر من فیلم «خشم و هیاهو » یک فیلم تجاری نیست. شاید قصه ذهن مخاطب را به این سمت ببرد چرا که داستان عشق و خیانت است که تماشاچی با آن ارتباط برقرار می کند. اما هومن سیدی با انتخاب و اجرای ساختاری متفاوت و عجیب و غریب آن را از یک فیلم تجاری متمایز کرده است. اینجا دیگر این ساختار متفاوت برای تماشاچی آشنا نیست.

طناز طباطبایی

بنابراین فیلمی است که هم از المان های تجاری استفاده کرده و هم اثری هنری و قابل اعتنا به لحاظ فرم و محتوا است. یادم هست وقتی فیلمنامه را به من دادند طاقت نیاوردم به خانه برسم و تو ماشین جلوی منزل خواهرم پارک کردم و متن را تا آخر خواندم. وقتی به صحنه دادگاه رسیدم رنگم پرید اینقدر که هیجان زده شده بودم از متن خوب و نقش درستی که ترسیم شده بود. قصه را خیلی دوست داشتم و خوشم آمد. بعد با آقای سیدی صحبت کردم و به این نتیجه رسیدیم که ما اصلا قرار نیست شهلا جاهد را بسازیم و من او را بازی کنم.

قرار است او یک کاراکتر دیگری به نام حنا باشد که حتی این اسم هم از جای دیگری وام گرفته شده بود. برای من مهم این بود که نشان بدهیم کارکترها در یک موقعیت یکسری رفتارها ازشان سر می زند و دقیقا در همان موقعیت می توانند یکسری رفتارهای دیگر داشته باشند. برای همین ما هر دو کاراکتر اصلی را در فیلم از چند زاویه و با رفتارهای متفاوت در یک موقعیت مشابه می بینیم.

همینطور شخصیت ها در بازجویی ها زاویه دید و نگاه خود را به پارتنرشان داشتند. نهایتا وقتی فیلم را در اولین اکرانش دیدم خودم خیلی راضی بودم. حتی به آقای سیدی گفتم مسیر بازیگری من به لحاظ تکنیکال و به لحاظ خود بازیگری واقعا به قبل از «خشم و هیاهو » و بعد از آن تقسیم می شود. برای این که همیشه من یک کاراکتر را با یک رویکرد بازی کرده بودم. اما اینجا در واقع یک نفر را با سه نقش و سه رویکرد بازی کردم.

انتخاب لباس و تیپ های طناز

در انتخاب لباس هایم قبل از هر چیزی مهم ترین نکته برایم راحتی با آن لباس است. من هیچ وقت هم طراح خاصی برای همه لباس هایم نداشتم. خودم را خوب می شناسم و می دانم چه بپوشم بیشتر بهم می آید و طرفدار جدی سادگی هستم. روی حساب همه اینها انتخاب هایم را خودم انجام می دهم و از طراح های مختلف که کارهای متفاوتی دارند خرید می کنم. ولی همیشه در همه آنها یک ویژگی بوده که به مدل و سبک و سلیقه من نزدیک بوده.

من در مورد مد و لباس برخلاف خیلی ها که برندباز هستند و برند برای شان مهم است ، این چیزها اهمیت ندارد و تنها مهم این است لباسم ساده باشد و بتواند مدت زمان طولانی از آن زیاد استفاده کنم. یعنی اینطوری نباشد که یک بار بپوشم و بعد در کمد خاک بخورد. من دوست دارم یک دست لباس را بارها بپوشم. به نظرم این که سال های سال از یک لباس استفاده کنی هیچ اشکالی ندارد.

نوید یک فیلم متفاوت

آخرین فیلمی که سال گذشته بازی کردم فیلم، «ارداتمند نازنین، بهاره، تینا »، به کارگردانی آقای کاهانی است. آنجا اصلا یک طناز دیگر می بینید. اینها سه تا دختر هستند که شغل شان مدلینگ است اما در واقع پولی هم از این کار در نمی آورند و برای فان و خوش گذرانی ماجرا است که درگیر آن شدند. برای همین عکاسی می کنند و مشغول مدلینگ هستند. فیلم فضای عجیبی دارد و برای من دوست داشتنی است. اینکه نتیجه این فیلم چه بشود یا مردم دوست داشته باشند و تماشا کنند یا نه را من هنوز نمی دانم اما می دانم برای من تراپی خوبی بود. برای اینکه از روزی که ما کار را شروع کردیم برای من اتفاق متفاوتی بود.

من یک بخشی در وجودم دارم که خیلی جدی و مدیر و سخت است. این فیلم این بخش وجود من را کاملا شکست و در بازیگری من خیلی تاثیر گذاشت. من در این فیلم یک آدم رها و روی ابرها هستم. آقای کاهانی هم در ظاهر و گریم و همه اینها انگشت گذاشته بود و انتخاب های بامزه و درستی می کرد که به فضای فیلم و این کاراکترها می آمد. من نوید یک فیلم متفاوت دست کم از بین کارهای خودم تا امروز را می دهم. همینطور فکر می کنم جزو بهترین های آقای کاهانی هم خواهد بود. امیداورم در گیشه هم موفق باشد.

به هیچ چیز جز بازیگری فکر نمی کنم

به هیچ تجربه دیگری جز بازیگری فکر نمی کنم چون باورم این است که یک کار انجام بده اما آن یک کار را درست انجام بده. شاید چون یک کم کمال گرا هستم از انجام کارهای نصف و نیمه و غیر حرفه ای خوشم نمی آید. من از گالری گردی، تماشای آثار هنری، تماشای فیلم تئاتر، کتاب خواندن و سفر ذهن و روحم را تغذیه می کنم تا بتوانم در کارم خلاق تر باشم. اینها به اضافه ورزش یوگا که پای ثابت برنامه روزانه زندگی من هستند.

طناز طباطبایی در یازدهمین جشن منتقدان سینما در سال 96 توانست جایزه بهترین بازیگر مکمل زن را برای فیلم ویلایی ها دریافت کند.

طناز طباطبایی

فیلمهای سینمایی طناز طباطبایی 

ارادتمند؛ نازنین بهاره، تینا (۱۳۹۵)

بی‌حساب (۱۳۹۵)

ویلایی ها (۱۳۹۵)

اروند (۱۳۹۴)

خشم و هیاهو (۱۳۹۴)

رخ دیوانه (۱۳۹۳)

مرگ ماهی (۱۳۹۳)

50 قدم آخر (۱۳۹۲)

آرایش غلیظ (۱۳۹۲)

ساکن طبقه وسط (۱۳۹۲)

هیس! دخترها فریاد نمی زنند (۱۳۹۱)

نارنجی پوش (۱۳۹۰)

پرستوهای عاشق (۱۳۸۹)

پریناز (۱۳۸۹)

گزارش یک جشن (۱۳۸۹)

مرهم (۱۳۸۹)

پسر تهرونی (۱۳۸۷)

تهران در جستجوی زیبایی(اپیزود سوم، تهران، سیم آخر)(۱۳۸۷)

صداها (۱۳۸۷)

میزاک (۱۳۸۷)

جعبه موسیقی (۱۳۸۶)

چهار انگشتی (۱۳۸۵)

دیشب باباتو دیدم آیدا (۱۳۸۳)

سریالهای طناز طباطبایی 

جوانی

در چشم باد

میوه ممنوعه

پرانتز باز

قلب یخی

شاهگوش

تئاترها

ترس

کمی بالاتر

تن تن و راز قصر مونداس

باغبان مرگ

نامه های عاشقانه از خاورمیانه

جوایز و افتخارات

1 نامزدشده بهترین بازیگر نقش دوم زن در بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر

2 برنده جایزه بهترین بازیگر نقش دوم زن در سومین جشن منتقدان

3 برنده بهترین بازیگر زن کمدی تلویزیونی

4 برنده دیپلم افتخار از سوی پنجمین جشن منتقدان

5 برنده بهترین بازیگر نقش اول زن در سنندج

6 نامزدشده بهترین بازیگر نقش اول زن در کرمانشاه

7 برنده لوح تقدیر و جوایزی از سوی جشنواره زنان مستقل آمریکا به عنوان بهترین بازیگر نقش اول زن

8 برنده لوح تقدیر و جوایزی از جانب جشنواره فیلم‌های ایرانی سانفرانسیسکو به عنوان بهترین بازیگر نقش اول زن

9 نامزدشده بهترین بازیگر نقش اول زن در سی و سومین جشنواره فیلم فجر

10 نامزدشده بهترین بازیگر نقش اول زن در سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر

اجرا های صحنه ای طناز طباطبایی

 

 

سال ۱۳۹۰: تئاتر درس به کارگردانی داریوش مهرجویی

سال ۱۳۹۰: تئاتر کمی بالاتر به کارگردانی آورند دشت آرای

سال ۱۳۹۱: تئاتر تن تن و راز قصر مونداس به کارگردانی آروند دشت آرای

سال ۱۳۹۲: تئاتر باعبان مرگ به کارگردانی آروند دشت آرای

سال ۱۳۹۵: تئاتر نامه های عاشقانه از خاورمیانه به کارگردانی کیومرث مرادی

سال ۱۳۹۷: تئاتر تروما به کارگردانی افسانه ماهیان

فیلم شناسی طناز طباطبایی

سال ۱۳۸۳: فیلم دیشب بابا تو دیدم آیدا به کارگردانی رسول صدر عاملی

سال ۱۳۸۵: فیلم چهار انگشتی به کارگردانی سعید سهیلی

سال ۱۳۸۶: فیلم دماغ به کارگردانی فرزاد موتمن

سال ۱۳۸۶: فیلم جعبه موسیقی به کارگردانی فرزاد موتمن

سال ۱۳۸۶: فیلم شب زده به کارگردانی فرزاد موتمن

سال ۱۳۸۶: فیلم شیرین به کارگردانی عباس کیارستمی

سال ۱۳۸۷: فیلم میزاک به کارگردانی حسین علی لیالستانی

سال ۱۳۸۷: فیلم پسر تهرانی به کارگردانی کاظم راست گفتار

سال ۱۳۸۷: فیلم صدا ها به کارگردانی فرزاد موتمن

سال ۱۳۸۸: فیلم طهران تهران به کارگردانی مهدی کرم پور

سال ۱۳۸۹: فیلم مرهم به کارگردانی عیلرضا داود نژاد

سال ۱۳۸۹: فیلم سر سپرده به کارگردانی بهمن گودرزی

سال ۱۳۸۹: فیلم پریناز به کارگردانی بهرام بهرامیان

سال ۱۳۸۹: فیلم گزارش یک جشن به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا

سال ۱۳۹۰: فیلم نارنجی پوش به کارگردانی داریوش مهرجویی

سال ۱۳۹۱: فیلم هیس! دخترها فریاد نمی زنند به کارگردانی پوران درخشنده

سال ۱۳۹۲: فیلم قطعه ای از سکوت به کارگردانی آریانا رستمی

سال ۱۳۹۲: فیلم ساکن طبقه وسط به کارگردانی شهاب حسینی

سال ۱۳۹۲: فیلم پنجاه قدم آخر به کارگردانی کیومرث پور احمد

سال ۱۳۹۳: فیلم آرایش غلیظ به کارگردانی حمید نعمت الله

سال ۱۳۹۳: فیلم رخ دیوانه به کارگردانی ابوالحسن داودی

سال ۱۳۹۳: فیلم مرگ ماهی به کارگردانی روح الله حجازی

سال ۱۳۹۴: فیلم بیست هفته به کارگردانی مسعود قراگزلو

سال ۱۳۹۴: فیلم خشم و هیاهو به کارگردانی هومن سیدی

سال ۱۳۹۴: فیلم اروند به کارگردانی پوریا آذربایجانی

سال ۱۳۹۵: فیلم ارداتمند: نازنین، بهاره و تینا به کارگردانی عبدالرضا کاهانی

سال ۱۳۹۵: فیلم ویلایی ها به کارگردانی منیر قیدی

سال ۱۳۹۵: میلیونر میامی به کارگردانی مصطفی احمدی

سال ۱۳۹۶: فیلم طلا به کارگردانی پرویز شهبازی

مجموعه های تلویزیونی و شبکه خانگی با نقش آفرینی طناز طباطبایی

سریال ذبیح به کارگردانی عباس مرادیان در سال ۱۳۷۹

سریال جوانی به کارگردانی سعید سلطانی در سال ۱۳۸۰

سریال رانت خوار کوچک به کارگردانی حسین سهیلی زاده در سال ۱۳۸۲

سریال در چشم باد به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی در سال ۱۳۸۵

سریال میوه ممنوعه به کارگردانی حسن فتحی سال ۱۳۸۶

سریال پرانتز باز به کارگردانی کیومرث پور احمد سال ۱۳۸۸

سریال کلاه قرمزی ۹۲ به کارگردانی ایرج طهماسب

سریال قلب یخی (قسمت دوم) به کارگردانی سامان مقدم سال ۱۳۹۱

سریال شاهگوش به کارگردانی داود میر باقری سال ۱۳۹۲

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.