کد خبر : 13290 / /
/

سهام عدالت| ارزش سهام عدالت| آزادسازی سهام عدالت

یک سالی می شود که سهام عدالت آزادسازی شده است. بعد از این آزادسازی حدود ۲۰ میلیون نفر که فاقد سهام عدالت بودند پیگیر خرید یا دریافت این سهام هستند.

قرار است تکلیف سهام عدالت جاماندگان در نیمه دوم امسال تعیین تکلیف شود. از آزادسازی سهام عدالت بیش از یک سال می گذرد. بعد از آزادسازی سهام عدالت حدود 20 میلیون نفر خواستار دریافت سهام عدالت هستند.

به گفته رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس؛ تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت یکی از اقدامات کوتاه مدت در نیمه دوم امسال خواهد بود.

جاماندگان سهام عدالت چه کنند؟

 یک سالی می شود که سهام عدالت آزادسازی شده است. بعد از این آزادسازی حدود ۲۰ میلیون نفر که فاقد سهام عدالت بودند پیگیر خرید یا دریافت این سهام هستند.

مجلس شورای اسلامی در طرحی از ارائه سهام عدالت به کسانی که از این سهم محروم هستند بر آمد اما هنوز جزئیاتی از اجرای آن در امسال و حتی بودجه سال آینده مشخص نیست.

چند نفر جامانده سهام عدالت داریم؟

اکبر حیدری سخنگوی شرکت‌های سرمایه گذار استانی سهام عدالت گفت: به دلیل این که در زمان آغاز ثبت نام سهام عدالت، سامانه‌های شناسایی مانند امروز مدرن و آنلاین نبوده اند حجم زیادی از انحرافات در این زمینه رقم خورد.

او می گوید: طبق برآورد‌ها، دو دسته جامانده سهام عدالت وجود دارد. یک افرادی که دعوت نامه دریافت سهام عدالت (کارتکس) دارند، این جمعیت بین ۱.۸ میلیون تا ۴ میلیون نفر متغیر هستند. ۱.۸ میلیون نفر کسانی هستند که کارتکس دارند و ۴ میلیون نفر کسانی هستند که برآورد می‌شود دعوت نامه سهام عدالت را داشته، اما موفق به ثبت نهایی نشده اند.

از سوی دیگر طبق برآورد وزارت تعاون و رفاه اجتماعی، نزدیک به ۲۰ میلیون نفر از ۶ دهک پایین جامعه علیرغم تصریح قانون، سهام عدالت دریافت نکرده اند.که البته آن ۴ میلیون نفر بیان شده نیز در همین بازده جمعیتی گنجانده شده است و در کل مجموع جاماندگان سهام عدالت ۲۰ میلیون نفر است که ۴ میلیون نیز به طور قطعی دعوت نامه دریافت کرده اند.

محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی در ۱۴ شهریور ماه ۱۴۰۰ گفت:  جلساتی در خصوص تعیین تکلیف جاماندگان این سهام در مجلس داشته‌ایم. در چند روز آینده طرح واگذاری سهام به جاماندگان جمع بندی می‌شود و با نگاه مثبت دولت، این طرح ظرف چند روز آینده در دستور کار قرار می‌گیرد و امیدوارم در قالب توافق با دولت این موضوع نهایی شود.

او گفت: رایزنی‌ها را با رئیس جمهور شروع و نامه‌ای را به دولت ارسال کردیم که با کلیات بحث موافقت شده و این مسئله به سازمان برنامه و بودجه ارجاع شده است.

به گفته رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس؛ تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت یکی از اقدامات کوتاه مدت در نیمه دوم امسال خواهد بود.

با گذشت بیش از چهار ماه از این اظهارات اما هنوز اقدامی در زمینه جاماندگان سهام عدالت صورت نگرفته است.

تامین منابع سهام عدالت برای جاماندگان وجود دارد

رئیس هیات مدیره اتحادیه کشوری تعاونی‌های سهام عدالت گفت: در زمینه تخصیص منابع لازم باید گفته شود اگر شرکت‌ها  حذف شده از پرتفوی سهام عدالت دوباره به سبد سهام عدالت بازگردند تکلیف جاماندگان سهام عدالت نیز مشخص می‌شود.

بررسی ها از لایحه بودجه ۱۴۰۱ جایی برای تامین مالی این افراد را نشان نداد به همین علت سراغ نمایندگان مجلس رفتیم.

آخرین خبر درباره زمان تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت

سخنگوی کمیسیون اقتصادی گفت: سهام عدالت قانونی جداست و در بودجه جانمایی نمی شود. طرح جاماندگان سهام عدالت در مجلس در حال بررسی است.

غلامرضا مرحبا گفت: برای ۱۰ میلیون نفر از ۲۰ میلیون جامانده سهام عدالت، منابع مالی مشخص شده است. این ده میلیون نفر عضو نهادهای حمایتی و دهک های پایین خواهند بود.

کمتر از ۳ ماه به پایان سال مانده و جاماندگان سهام عدالت چشم انتظار تحقق وعده های دولت در این زمینه هستند وعده ای که به گفته رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از اولویت ها و برنامه های  کوتاه مدت دولت سیزده ام است.

درحالی که اخبار ضد و نقیضی از سوی بهارستانی ها درمورد جاماندگان سهام عدالت به گوش می رسید، اخیرا یکی از مسئولان سهام عدالت اعلام کرده است که جزئیات طرح تخصیص سهام عدالت به جاماندگان تصویب شد؛ خبر خوشی که تا اجرای آن راه زیادی در پیش است.

کام جاماندگان سهام عدالت شیرین می شود؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، استارت سهام عدالت در سال ۱۳۸۵ زده شد و دولت تصمیم گرفت بخشی از سهام ۴۹ شرکت خود را به مردم بدهد، بر این اساس حدود ۴۹ میلیون ایرانی که از اقشار مختلف جامعه بودند مشمول سهام عدالت شدند و برخی از اقشار از جمله افراد تحت پوشش کمیته حضرت امام (ره) و مددجویان بهزیستی این سهام را با ۵۰ درصد تخفیف دریافت کردند.

در این فرایند برخی افراد که بعضا از دهک های پایین جامعه بودند از دریافت این سهام جا ماندند، برخی دیگر هم هرچند برگه سهام عدالت را در دست داشتند، اما به دلیل عدم ثبت نام نهایی، صاحب این سهام نشدند. در نهایت با آزادسازی سهام عدالت اهمیت این سهام دوباره سر زبان ها افتاد و باعث شد جاماندگان چندین و چند بار تقاضای خود برای دریافت سهام عدالت را به گوش مسئولان بر سانند.

در این راستا نمایندگان مجلس جدید از همان ابتدا برای اعطای این سهام به جاماندگان وعده های مختلفی دادند که بعضا  ضد و نقیض بود.  برای مثال یک نماینده از جمعیت ۲۰ میلیونی جاماندگان صحبت می کرد و دیگری از جمعیت هفت میلیون نفری.

در نهایت روز سه شنبه بود که اکبر حیدری، مدیرعامل شرکت تعاونی سهام عدالت البرز  اعلام کرد  تخصیص سهام عدالت به جاماندگان طی چند ماه گذشته توسط کمیسیون اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت و جزئیات آن به تصویب رسید. 

به گفته وی، با توجه به اینکه تخصیص سهام عدالت به جاماندگان برای دولت بار مالی دارد و دولت نیز مدعی بود که منابع کافی مالی برای این کار ندارد، طی نشستی در مجلس شورای اسلامی، نحوه تامین منابع مالی اجرای طرح نیز مشخص شد. پس از تصویب طرح فوق در کمیسیون تلفیق برای اجرا به دولت ارسال خواهد شد؛ اولویت تخصیص سهام عدالت به روستانشینان، عشایر و اقشار کم درآمد است. البته دو میلیون نفری که با داشتن کاغذ ثبت نام دوره قبلی از سهام عدالت جامانده‌اند نیز سهام عدالت دریافت خواهند کرد.

این مباحث درحالی مطرح می شود که تخصیص سهام عدالت به جاماندگان این سهام فعلا در کمیسیون تلفیق تصویب شده و چنانچه در صحن علنی مجلس هم تصویب شود، باید محل واگذاری آن مشخص شده و بعد به دولت فرستاده شود.

در واقع پس از تصویب در مجلس باید مشخص شود که کدام شرکت ها باید برای جاماندگان واگذار شود ز،یرا دولت در شرکت های قبلی که پرتفوی سهام عدالت را تشکیل داده بودند دیگر سهمی ندارد.

بنابراین به نظر می رسد فعلا راه زیادی برای تحقق این اتفاق در پیش است و ممکن است این فرایند به عمر دولت فعلی قد ندهد.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.