کد خبر : 21685 / /
/

این روزها دریافت شماره شبا خیلی ساده است. کافی است با تبدیل شماره کارت به شبا، آن را تحویل بگیرید. برای این کار هم کافی است با هر اطلاعاتی از حساب بانکی – مانند شماره حساب یا شماره کارت- و ورود به سایت رده یا سایت‌ بانک حساب موردنظر، کد 24رقمی شبا را دریافت کنید.

مشکل سود نگرفتن سهام عدالت به دلیل ثبت نکردن شماره شبا در سامانه است. جاماندگان سهام عدالت ده میلیون تومان سهام عدالت دریافت می کنند. در این خبر می خوانید که صاحبان جدید سهام عدالت چگونه سهام عدالت خود را دریافت می کنند.  

یکی از رایج‌ترین مشکلات مردم در نگرفتن سود سهام عدالت، ارائه نکردن شماره شبا در سامانه سهام عدالت برای گرفتن سود است. از جامعه 49 میلیون نفری مشمولان سهام عدالت، حدود 2 میلیون نفر هنوز شماره شبا معتبر بانکی اعلام نکرده‌اند. مشکلی که با تبدیل شماره کارت به شبا به آسانی قابل رفع کردن بود، اما تبدیل به مانعی برای گرفتن سود سهام عدالت خیلی از صاحبان سهام عدالت شده است.

اما این روزها دریافت شماره شبا خیلی ساده است. کافی است با تبدیل شماره کارت به شبا، آن را تحویل بگیرید. برای این کار هم کافی است با هر اطلاعاتی از حساب بانکی – مانند شماره حساب یا شماره کارت- و ورود به سایت رده یا سایت‌ بانک حساب موردنظر، کد 24رقمی شبا را دریافت کنید.

برای ثبت یا تغییر شماره شبا سهام عدالت باید چه کار کرد؟

برای انجام هر تغییر و ویرایش در سامانه سهام عدالت باید به آدرس samanese.ir

رفت. اما سوال خیلی‌ها این است که آیا می‌توان شماره شبا سهام عدالت را در این سامانه ثبت کرد یا تغییر داد. جواب این سوال به انتخاب روش مدیریت سهام عدالت شما بستگی دارد. اگر روش مدیریتی مستقیم را انتخاب کرده باشید، هم اجازه ثبت و هم تغییر شماره شبا را خواهید داشت. اما اگر روش غیرمستقیم را برای مدیریت سهام عدالت انتخاب کرده بودید، سامانه سهام عدالت به آدرس samanese.ir در حال حاضر اجازه ثبت شماره شبا را به دارندگان سهام نمی‌دهد. آن هم در حالی که تمام مراحل دریافت شماره شبا در سامانه انجام می‌شود، اما در آخر با پیغام «انجام عملیات موردنظر تا اطلاع ثانوی امکانپذیر نمی‌باشد.» پس در حال حاضر امکان تغییر یا ثبت شماره شبا در سامانه سهام عدالت وجود ندارد.

برای گرفتن سود سهام عدالت چه راهی وجود دارد؟

اگر سهام گرفته‌اید، اما تا الان سود سهام عدالت را نگرفته‌اید، باید منتظر اطلاعیه‌های مربوط به سهام عدالت بمانید. مطابق این اطلاعیه‌ها، در زمان‌های مشخص‌شده‌ای از سال سامانه سهام عدالت باز می‌شود و در سامانه امکان دریافت شماره شبا یا تغییر آن وجود دارد. پس بهترین راه این است؛ اول با تبدیل شماره کارت به شبا، کد 24رقمی شبا بانکی را که قصد دارید سود سهام عدالت به حسابش واریز شود، به دست بیاورید. بعد از دریافت شماره شبا منتظر اعلان عمومی سامانه سهام عدالت در سایت‌ها و خبرگزاری‌ها بمانید که برای مدتی – حدود یک‌ماه – امکان تغییر و ثبت شماره شبا را به دارندگان سهام می‌دهند. در نهایت هم منتظر می‌مانید تا سود سهام عدالت به حساب‌تان واریز شود و کار دیگری ندارید.

 جاماندگان سهام عدالت مدت هاست که منتظر شنیدن خبر خوشی از سمت دولت هستند. در تازه ترین خبرها حسین قربانزاده رئیس سازمان خصوصی سازی از شناسایی ۲ دهک کم در آمد (۳.۵ میلیون نفر) برای اختصاص سهام عدالت خبر داد و گفت: در انتظار اصلاح ایراد حقوقی به مصوبه هستیم. برای رفع ایراد، مصوبه به معاونت حقوقی رئیس‌جمهور ارجاع شد. با این حساب اختصاص سهام عدالت به دهک‌های کم درآمد بزودی اتفاق می‌افتد. رئیس سازمان خصوصی سازی درباره پروسه واریز سود سهام عدالت اعلام کرده است که برای پرداخت سود سهام عدالت، باید میزان افزایش سرمایه شرکت‌ها از رقم سود سهام شرکت‌های غیر بورسی کم شود و سود باقیمانده این شرکت ها بین ۴۹ میلیون سهامدار اولیه عدالت تقسیم شود.

همچنین محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره جاماندگان سهام عدالت خبر داد: سهام عدالت در چارچوب قانون بودجه ۱۴۰۱ و به عنوان یکی از بند‌های بودجه تصویب شد. دولت مکلف است، این سهام را به جاماندگان واگذار کند و اولویت‌های مربوط به این بخش را به شکلی مدنظر قرار دهد.

۲۰ میلیون نفر جامانده از سهام عدالت

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تعداد بازماندگان از سهام عدالت را ۲۰ میلیون نفر اعلام کرد. نزدیک به دو میلیون نفر ( ۱.۳ میلیون نفر از کمیته امداد و در حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار نفر تحت پوشش بهزیستی) در زمان واگذاری سهام عدالت را دریافت نکرده‌اند. همچنین طبق حکم قانون سیاست‌های کلی اصل ۴۴ شش دهک اول مشمول سهام عدالت شدند، اگر جاماندگانی در این دهک‌ها (شامل ۱۸ میلیون نفر) را در نظر بگیریم، مجموع جاماندگان سهام عدالت، ۲۰ میلیون نفر می شود.

مجموع سود سهام عدالت در سال جاری

پیمان حدادی دستیار ویژه و مشاور رییس سازمان در امور سهام عدالت گفت: میزان سود نقدی پرداختی به سهامداران سهام عدالت در سال ۱۴۰۰ ۳۰ هزار میلیارد تومان بود. پیش‌بینی می کنیم با توجه به اینکه مجامع حکشتی، شراز، رمپنا، فارس و دیگر شرکت های بورسی را در پیش داریم، میزان سود نقدی سهام عدالت در سال جاری با رشد چشمگیر ۱۰۰ درصدی از به رقم ۶۰ هزار میلیارد برسد.

سامانه مخصوص برای ثبت اعتراض به دهک بندی

اطلاعات شناسنامه اقتصادی خانوار در ۳ بخش متفاوت در سامانه حمایت ثبت می شود. این ۳ بخش شامل اطلاعات خودرو، اطلاعات درآمد و اطلاعات خرید از کارت بانکی است که در سامانه hemayat.mcls.gov.ir قابل مشاهده است. افرادی که درخواست بررسی مجدد این اطلاعات را دارند، می‌توانند درخواست خود را در مراحل مجزا و به صورت تفکیک شده ثبت کنند. لازم به ذکر است که نحوه  اعتراض به دهک بندی‌ها و بررسی مجد دهک‌بندی خانوار در سامانه اعلامی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به آدرس https://hemayat.mcls.gov.ir امکان پذیر است.

سامانه متوفیان سهام عدالت

عشقی رئیس سازمان بورس درباره تعیین تکلیف سامانه سهام عدالت خبر داد: امیدواریم تا پایان شهریور ماه بتوانیم سامانه سهام عدالت را به سرانجام برسانیم. نیازمند تعامل گسترده با قوه قضائیه بودیم که در حال انجام است به سبب آن که تعداد این افراد زیاد است به صورت دستی قابل انجام نیست و برنامه برای الکترونیکی شدن است. بحث متوفیان و گواهی انحصار وراثت معمولا دستی در شهرستان‌ها در حال انجام است در حال فراهم ساختن زیر ساخت‌ها برای الکترونیکی شدن است.

کلام آخر

وضعیت ساماندهی درباره سهامداران سهام  عدالت چه دارندگان آن و چه بازماندگان آن، کلاف گره خورده ای است. متاسفانه وعده مدیران بورسی در ماه های اخیر به جایی نرسیده است. درباره تخصیص افراد کم درآمد به سهام عدالت نیز همچنان پاسخ قانع کننده ای از طرف مسئولان دریافت نکرده ایم. حال باید تا پایان شهریور منتظر ماند و دید چه بر سر مشمولان جدید و سهامداران خواهد آمد.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.